Нашите кухни - 85

• 44 730
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
Аз продължавам с моята драма за разпределението. Кой вариант ви се струва най-удачен? Говоря за шкафчетата с чекмеджетата. Другите остават така, те са мивка и миялна.
Аз съм за вариант 1 в дълбоки чекмеджета освен нещо много високо да  слагате, иначе се губи пространство. Даже бих направила на 50см шкаф и 4 чекмеджета. Спокойно влизат кутии, купи, пакетирани храни изправени и т.н. Зависи какво сте предвидили да седи я тези чекмеджета.
Също за вариант 1 като малкия шкаф да е с 4 чекмеджета.

# 301
За майстор всички препоръчват Шадоуман;) и има защо. Като видите на фб кухните които е правил, заслужава си да ми поиска и злато! Heart

Аз си изчислих на 35 квадрата стая, че изисква около 300-350 кубика на час аспиратор, но искам да е по-дълбок или широк 70 см без да е твърде мощен. Има някакви на Пирамис които са 40 см широки. Защото за мен е неприемливо да взема четворка и само от задните котлони да ми бъдат абсорбирани парите. Не схващам. Та или за пълно вграждане ило телескопичен отдолу. За мен се вижда доста 650 кубика. То направо ще вие...

Може ли да попитам някой който знае как да свържа абсорбатора с безшумни тръби с някакъв накрайник който ще стане за коминоотвод с диаметър 110 мм? Нямам идея.
Inska_maslinska,
Зависи много какво ще прибираш в чекмеджетата.
Ако няма да слагаш чинии и тенджери защо са ти? Аз мразя ниските чела на скъпите чекмеджета. Искам ги с най-високата страна и възможно по-евтини.
Ако имаш малки деца не е удачно да имаш чекмеджета до печката, бих си сложила и от двете страни битилиери и тогава чекмеджета. Ако ще ги правя аз ще направя от ляво и дясно широки колкото са горните, две големи и едно малко.
За 70 см чекмедже бих избрала фиг. 4, а за 50 см, 3!
На 35 кв. стая се умножава по височината и тогава по 10. Примерно 35 х 2.6 х 10 = 910

# 302
  • Благоевград
Благодаря за отговора относно гръбчето на кухнята, ще видя какво ще предложи като вариант и ще споделя с вас.
Имам и още един въпрос. Набелязала съм това и много му се чудя дали ще е ефективен. Искам да е много силен, тъй като мразя да ми мирише на манджа. Кухнята е в ниша, но има свод, който я свързва с трапезарията и хола. Всичко е към 65 кв като площ. В магазина ми препоръчаха този модел.

# 303
  • София
За чекмеджетата наистина е важно за какво ще ги ползваш. Аз много харесвам чекмеджета, но в момента в кухнята имам само четири чекмеджета, две по две горни, общо четири по 15 см  дълбоки и 45 см широки, прибори и други дребни неща слагам вътре и две дълбоки по 20 см, едно горно и едно под фурната. В новата искам да имам повече чекмеджета, но още се чудя точно къде и колко да са. В Икея докато разглеждах, най-много ми хареса засега тази конфигурация -
Скрит текст:

Ако не се лъжа горните две са по 10 см, средното е 20 см и най-долното е 40 см.
Затова и аз съм за вариант 1, като лично аз бих предпочела и повече да има, но това зависи от личните предпочитания. Даже се загледах и за чекмеджета на горен рафт в икеа.

# 304
В тези чекмеджета ще ми е почти цялата посуда, тенджери, тигани, тави, йени, дъска за рязане, чинии (надявам се да се съберат), прибори и бъркалки, ,телове, отварачки, тирбушони и др. Бутилките ще се в дясно от фурната и под мивката. Горе чаши, подправки, бурканчета, чайове, кафета, ориз, макарони и всякакви пакетирани, на найй високото неща, които ползвам рядко. Като цяло за мен са много удобни чекмеджетата и за това искам отимално да ги подредя.

# 305
Така и не разбрах как ще се осъществи изправянето на стената и отзад да има килер?!? При нас в малките тухлени апартаменти има гардероби на гърба на банята. Съседите са си сложили там пералня с горно отваряне и бойлер 45 см диаметър, като са преместили тоалетната от ъгъла в средата на банята. И аз така си мечтая, но надали. В ъгъла са сложили стъклен параван и вече там им е душа и не се пръска. Идеята беше да си направя склад, но сега го разчиствам да видим ще стане ли за пералнята поне. А тъпия майстор като му показах снимка на съседите долу, каза че не се слага пералня и бойшер в помещение без сифон. Така не му се работи. Ще ми е интересно да видя тази крива кухня как ще стане.

Глупости.Вашият майстор явно не разбира.В банята нямаме сифон,а пък имаме пералня и сушилня.В момента правим цялостен ремонт на апартамент в Бг и там,където е била тоалетната ще сложим пералня,сушилня и бойлер.Помещението няма сифон и няма да има.Не виждам къде е проблемът?

# 306
  • Варна
Ширината си е 45 пише го на монтажната схема. Няколко децибела не се усещат на практика. А мощността се оказа същата. Мисълта ми не е, че нашия е най-добрия, а да се чете внимателно като се четат характеристиките на аспираторите, че са малко объркващи. Ние напр. се бяхме засилили за съвсем друг. Оказа се неудачен и сменихме избора.
Както казах има го и по- голям като размер.
Няколко децибела си се усещат, когато продължително ти шуми на главата, а мощността не е една и съща защото единия има още една степен, която е с 200 кубика отгоре.

Моята идея също не е била да спорим, чий е по- добър (на мен ми е все тая, какви са чуждите), а да предложа на търсещите към момента и други варианти (марки, мощност, шум).

# 307
  • софия
Така и не разбрах как ще се осъществи изправянето на стената и отзад да има килер?!? При нас в малките тухлени апартаменти има гардероби на гърба на банята. Съседите са си сложили там пералня с горно отваряне и бойлер 45 см диаметър, като са преместили тоалетната от ъгъла в средата на банята. И аз така си мечтая, но надали. В ъгъла са сложили стъклен параван и вече там им е душа и не се пръска. Идеята беше да си направя склад, но сега го разчиствам да видим ще стане ли за пералнята поне. А тъпия майстор като му показах снимка на съседите долу, каза че не се слага пералня и бойшер в помещение без сифон. Така не му се работи. Ще ми е интересно да видя тази крива кухня как ще стане.
Глупости.Вашият майстор явно не разбира.В банята нямаме сифон,а пък имаме пералня и сушилня.В момента правим цялостен ремонт на апартамент в Бг и там,където е била тоалетната ще сложим пералня,сушилня и бойлер.Помещението няма сифон и няма да има.Не виждам къде е проблемът?
Проблем може да възникне, ако някой от уредите протече. Тогава, вместо водата да отиде в канализацията, ще отиде из цялата къща. Вероятността подобно нещо да се случи може да е малка, но съществува.
Аз отчитам като пропуск, че правейки ремонт на килера, където е пералнята и изводи за бойлер, които са за всеки случай, не сме слагали такъв, не направихме сифон.

# 308
Точно така е, сифонът не е нужен за функционирането на пералнята, но е добра предпазна мярка. Освен това при ремонт или разкачване и изнасяне на пералнята си тече и става локва. а може и без сифон, никакъв проблем, особено ало сте с най-пълния аквастоп. Но със сифона си е една идея по-сигурно.

# 309
Здравейте, бих искала да попитам как почиствате дървесни термоплотове?

# 310

Ми щом е термоплот почистването е като при всички термоплотове, а че е с дървесна шарка каква е разликата???

# 311

Ми щом е термоплот почистването е като при всички термоплотове, а че е с дървесна шарка каква е разликата???

Досега не съм имала термоплот, а фирмата, която ни изработи кухнята работеше само с такива. Та затова питам как почиствате, в смисъл какви препарати използвате?

# 312
Основно мокри кърпички (тези със сода на Лидл са много добри) и после обиране на влагата (докато не е изсъхнала) с домакинска хартия. При супер замърсявания ползвам и Циф, някои пръскат с Меглио или друг обезмаслител. Ако съм правила нещо силно мазно по плота мия направо с гъба и веро и после обирам с швамтух.

# 313
Основно мокри кърпички (тези със сода на Лидл са много добри) и после обиране на влагата (докато не е изсъхнала) с домакинска хартия. При супер замърсявания ползвам и Циф, някои пръскат с Меглио или друг обезмаслител. Ако съм правила нещо силно мазно по плота мия направо с гъба и веро и после обирам с швамтух.

Мокрите кърпички на Лидл ги ползвам редовно у дома. Много благодаря за информацията!  Simple Smile

# 314
Ама имат и едни специално за кухня, със сода. Ама и другите вършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт