Нашите кухни - 85

  • 44 232
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • софия
  • Мнения: 31 017
В дълбоките и големи шкафове съм сложила подобни на показаните от дорис лампи, които светват от движение и няма проблем с доброто виждане. В Лидл пускат в тематични седмици, много съм доволна от тях.

# 391
  • Мнения: 797
В дълбоките и големи шкафове съм сложила подобни на показаните от дорис лампи, които светват от движение и няма проблем с доброто виждане. В Лидл пускат в тематични седмици, много съм доволна от тях.
Може ли снимка за да знам как изглеждат, ако пуснат пак?

# 392
  • софия
  • Мнения: 31 017
Скрит текст:
Пускат варианти, но е това. С обикновени батерии, закрепят се с двойнолепящо тиксо.

# 393
  • София
  • Мнения: 9 082
Някои са на щипка.
С фотоклетка са.

# 394
  • Мнения: 12 472
Идеи за малка кухня ще събирам..)

# 395
  • София
  • Мнения: 2 525
Имам въпрос към ползващите индукционни котлони.... ако попадне храна в зоната на котлона/там, където се нагрява, а не върху плота/ как се почиства, само със забърсване,  или както при керамичните - с яко търкане....

# 396
  • Мнения: 52 403
Имам въпрос към ползващите индукционни котлони.... ако попадне храна в зоната на котлона/там, където се нагрява, а не върху плота/ как се почиства, само със забърсване,  или както при керамичните - с яко търкане....

С бърсане. Може и на момента, докато готвиш. Ако го оставиш да засъхне вероятно ще се наложи някакво стъргане, но като цяло няма температура да загори.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 20:56 от Черна станция

# 397
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 229
Или със забърсване, или с малко търкане. Аз, 'щот не ми се бърше, слагам салфетки върху котлона, докато готвя и като се изцапа - хвърлям Wink

# 398
  • Мнения: 11 374
Забърсване с парцал и препарат, малко като се охлади плота, което не отнема много време. Яко търкане не ми се е налагало да правя, а не съм особено старателна домакиня  и готвя традиционна българска кухня, т.е. има си пържене и пръскане. Както казах, кухненска хартия под съда и наоколо, докато готвиш, решава проблема 90%. Каквото падне, ще попие/остане на хартията. Е, ще пропусне и малко мазничко, но няма да загори/да се запече върху котлона/плота.

# 399
  • Мнения: 1 776
Здравейте! В момента ползвам вграден котлон с 2 зони. Удобно ми е и смятам в новата си кухня да са отново двойка. Чудя се обаче какво печеля и какво губя от вграждането. Има ли смисъл да дупча плота, при условие, че мога да поставя отгоре, да местя и почиствам по-лесно? Дори за малка кухня съм виждала да се окачват за релса, когато не се ползват... Кое според вас е по-доброто?

# 400
  • Мнения: 5 385
Queen L за каква релса говориш? Снимка можеш ли да покажеш?
Работещите котлони, ако се хлъзнат и не са закрепени според мен не е безопасно.
Пробиването на плота е като при слагането на мивката Simple Smile Не мисля, че ще е удобно да ги местиш котлоните все наляво-надясно. Но гледай да не ти ги забиват в задната стена/гръб на кухнята, защото обикновено прецаква водобранната лайсна, ако има такава. И второ е неудобно за почистване.

# 401
# 402
  • Мнения: 4 295
Това изглежда интересно, замислихте ме, за човек, който не е много по готвенето.

# 403
  • Мнения: 5 385
Това си е свободно стоящ уред. Аз си помислих нещо съвсем друго
И все пак си мисля, че вградените фурна и плот са по-удобни за едно домакинство.
Другия вариант е за квартира по-скоро или наистина рядко готвещ човек.

# 404
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 7 444
Аз го имам и съм много доволна от него, като живеехме на квартира си го купих, защото керамичните котлони не ми харесваха и имах проблеми с почистването. Сега си го ползвам, като имам да пържа риба или като ползвам тенджерата под налягате (страх ме е да я ползвам на закрито, сигурно ще ми се смеете).  За почти ежедневно готвене на четиричленно семейство става, но не е най-удобното, като ще имаме гости си ползвах керамичния плот. Сега съм с 4ка индукция и е голямо удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт