Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 131 325
  • 781
  •   1
Отговори
# 315
Давам нагледна информация.
Не мислете, че не чистя моля!
Бях решила да я сменям Simple Smile
Преди и След

След

# 316
MarietaYo,каква марка ви е парочистачката?
В момента има промоция на Керхер и се замислям дали да не си взема и аз една,след като изчетох набързо темата.Спряла съм се на тези два модела:
https://karcher-borotrade.com/bg/products/541/PAROChISTAChKA-SC-2-PREMIUM-WHITE
https://karcher-borotrade.com/bg/products/910/Parochistachka-SC- … nokratna-upotreba
Освен за баня,теракот и паркет,имам много прозорци вкъщи,остъклени големи балкони,които на ръка ми взимат здравето,за да почистя.😊 Мислите ли,че ще ми е от полза?
Ще съм благодарна за съвет!

# 317
Sunshine, в предния пост има снимки на машината
https://m.bg-mamma.com/?topic=1279788.300#
Прозорците станаха перфектно. Дограмата също, мраморът на первазите.
Машината не е моя. Скъпа ми е.
Работи със 7бара налягане и 170градуса суха пара.
Ще пиша на лични, за да не изтрият поста

# 318
MarietaYo,благодаря ти,видях я 🤗
От професионалните е,но такава не бих могла да си позволя навярно 😊
Керхер CS3 я дават 3.5 бара,градуси не виждам да дават.Утре май ще отида да ги разгледам на живо и да добия по-реална представа за нещата.

# 319
https://karcher-cleanteh.com/bg/product/71.html
Тук Кархер SC4 е на добра цена - 375 лева.Препоръчвам я. Имах SC3 и я върнах. От SC4 съм много доволна.

# 320
softy,какво не й беше ок на SC3?
Днес ходих до магазина,гледах ги и двете,но на SC4 цената там беше 455лв.,а SC3 на 275лв.с 15 еднократни кърпи подарък и реших да взема по-малката.Момчето от сервиза ми каза,че четворката е по-добра,но цената и големината ме спряха.Може би ако бях видяла твоята оферта щях да прежаля още 100лв.,но вече я взех.😊

# 321
Писала съм по-напред в темата, че при ползване на SC3 не преобразуваше водата изцяло в пара. Излизаше пара, но част от водата капеше. Два пъти я давах на ремонт в София на "Ботевградско шосе" и не успяха да отстранят проблема. Накрая ми върнаха парите и си купих SC4. Дано вашата да е читава. Със здраве да я ползвате!🍀

# 322
Ей,момичета и момчета, не съм някаква супер чистница,но това ме изкефи тотално.Не мога да се спра и по тъмно чистих,утре продължавам въпреки,че са празници 😊
Машината се справи чудесно като за първи опити.Направо съм възхитена.
До сега съм си мислела,че е чисто ,ама нее. Прозорците и дограмата светнаха,изпада толкова мръсотия. Паднаха и разни неща,които мислех че никога няма да се изчистят.Без да се катеря по стълби и да балансирам,да не полетя от последния етаж.Това на ръка никога не бих изчистила с такъв успех.
Дано тройката да не ми е проблемна,нямам оплаквания като за начало.Двете ми помощнички Кики и Фифи позират уморени!😁
Весели празници на всички!
Бъдете здрави!

# 323
  • Велико Търново
А при покупка на уред втора употреба, кои са най-уязвимите елементи? За какво по-щателно да гледам. Досега не бях запалена за парочистачка, но нещо се навих, като ви чета.

# 324
Вероятно най-важен е “бойлерът” - нагревател, контрол на налягане и Т.
Предполагам, че ако се купува от частно лице, ползвало я само за собствени нужди няма много риск.
Но ако е от някой който я е ползвал за предоставяне на услуги по почистване - не бих.

# 325
  • Бургас
Не купувайте уреди от обяви. Няма как да проверите в офиса на куриера дали всичко работи както трябва. Ще видите, че свети лампата и уреда тръгва, но няма да разберете, че не прави налягане. Обичайно подобни уреди са с повредени помпи на бойлера или с пукнат бойлер. Помпата ориентировъчно струва 150 лв. А ако има и повреден накрайник то ще ви излезе златна, а най малкото ще трябва да си купите кърпата за под. Така че заделете малко пари и си купете нов уред от магазин с гаранция.

# 326
Имам въпрос към собствениците на Karcher SC 4 EasyFix. Кои основни приставки и накрайници, които не са включени в комплекта, е полезно да се купят допълнително. Предполагам накрайник за прозорци, и какво друго?

# 327
  • София
Имам въпрос към собствениците на Karcher SC 4 EasyFix. Кои основни приставки и накрайници, които не са включени в комплекта, е полезно да се купят допълнително. Предполагам накрайник за прозорци, и какво друго?
Аз поръчах допълнително накрайника за прозорци и съм доволна. Не знам какво ще бъде от полза, тъй като я имам едва от онзи ден, но лично мисля да поръчам допълнителни кърпи. Бързо се зацапват и се налага да ги пера по време на чистене.

# 328
Еднократни кърпи за голямата приставка от къде купувате?
Имат ли заместител или от Алито някой спомена,но там намирам само за многократна употреба.
Определено е удобно с такива.

# 329
Здравейте, и аз се обзаведох с керхер SC3. Тествахме я в банята и за фурната.  Доволна съм, но от 1 път чистене за 20 мин. не мога да кажа за банята, че е wow. Може би трябва да се ползва няколко пъти за да "светнат" плочки и фуги. Вие колко често използвате при миене на баня парочистачката ви?
Аз от скоро притежавам SC3 и съм супер доволна. За банята определено 20 мин на мен са ми малко. Моята е в комбинация с тъмно кафяви плочки, а фугите бяха почернели въпреки чистенето с препарати. Първо минах всички фуги с малката четчица, няколко пъти пълних контейнера с вода. След всичката кал която падна и остана по плочките, смених накрайника с тясната четка и започнах да търкам плочките, но си иска време. Понеже в комплекта има само една кърпа, аз съм си приспособила - слагам си микрофибърна на четката и я пристягам с една ластичка за коса. Така смених няколко кърпи, но накрая банята блесна, фугите не са били така чисти от много време.
За фурната определено трябва металната четка, но ме е яд че точно този модел я няма в комплекта. Преди да си купя моята парочистачка, пробвах на един приятел някаква измислена марка, но с металната четка фурната се почиства супер, но пак си иска време, не става от раз.
Прозорците и дограмата чистя много лесно, не ми трябва приставката за прозорци. Първо минавам с тясната четка, може да се наложи да сменя няколко кърпи. След като голямото замърсяване е свалено, само пръскам с парата по стъклото и веднага подсушавам с една мекичка попивна кърпа. Няма петна, няма отблясъци.

Общи условия

Активация на акаунт