Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 135 263
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
Интересувам се и от тази парочистачка, ако някой има такава:
https://online-mall.bg/product/steam-mop-parochistachka-x5-x10-x … log&utm_campaign=Каталог+уреди+за+почистване&utm_term=09.03

# 496
  • Бургас
Наистина ли сте готови да дадете 90 лв. за уред, за който няма посочени почти никакви технически характеристики? И габаритни размери няма. Само, че харчи 1500 W електричество и че ще загрее за 30 секунди... т.е. няма бойлер. Като ви се счупи накрайника или ви се изхаби четката, защото тя не е вечна, проверихте ли от къде ще си купите, продават ли се отделно и разни такива...? Да спомена ли, че в упътването за употреба на последната страничка за производител и вносител пише Кетен ООД
Скрит текст:
първо прочетох кретен в интерес на истината
Не Мюлер, а Кетен Rolling Eyes А като тръгнете да чистите прозорци с това голямо тяло, как си представяте да го размахвате от външната страна на дограмата, например? А с фурната как ще стане? Ако трябва да изчистя мивката, която е на височина 80 см., тялото на уреда така като гледам е поне 40 см., аз съм 1.60, т.е. ще трябва да чистя с  почти вдигнати нагоре ръце. Горките ми рамена, освен китки.

Може пък да има и доволни...

# 497
Наистина ли сте готови да дадете 90 лв. за уред, за който няма посочени почти никакви технически характеристики? И габаритни размери няма. Само, че харчи 1500 W електричество и че ще загрее за 30 секунди... т.е. няма бойлер. Като ви се счупи накрайника или ви се изхаби четката, защото тя не е вечна, проверихте ли от къде ще си купите, продават ли се отделно и разни такива...? Да спомена ли, че в упътването за употреба на последната страничка за производител и вносител пише Кетен ООД
Скрит текст:
Не Мюлер, а Кетен Rolling Eyes А като тръгнете да чистите прозорци с това голямо тяло, как си представяте да го размахвате от външната страна на дограмата, например? А с фурната как ще стане? Ако трябва да изчистя мивката, която е на височина 80 см., тялото на уреда така като гледам е поне 40 см., аз съм 1.60, т.е. ще трябва да чистя с  почти вдигнати нагоре ръце. Горките ми рамена, освен китки.

Няма нужда от заядливи коментари.. Аз досега не съм си купувала парочистачка и затова питам тези дали стават или не, ако някой ги е ползвал. Ако имах опит с подобни уреди и 1000+ излишни лева, нямаше да пиша в тази тема..

# 498
Аз закупих преди няколко дни Керхер sc4 и засега съм много доволна. На мен ми трябваше най-вече за кухнята и коридора, понеже сме с плочки. В другите стаи сме с паркет, но не смея да я ползвам за там. Разбира се и за банята ми беше много важно  да се почистват добре фугите и определено след като я тествах виждам подобрение и мисля, че след още няколко ползвания ще има още по-добър резултат. Пробвах я и върху прозорците и се изненадах колко бързо се изчистиха.
Според мен е по-удачно да се дадат малко повече пари, но наистина да имате уред, който ще ви върши работа дълго време. Може да си купувате четки и всякакви други накрайници, от които имате нужда в последствие. Аз доста дълго време отлагах покупка, защото не бях сигурна ще ми служи ли, но сега определено мисля, че съм взела правилно решение.

# 499
  • Бургас
Скрит текст:

Благодаря за съветите, какво да гледам при избора!

# 500
  • Бургас
Love💗sea Изобщо нямам за цел да се заяждам, а задавам въпроси на които вие самата е добре да си отговорите, защото вие ще си дадете парите за този уред, а може да се окаже, че евтиното излиза скъпо. Погледнете втория линк, който давате, там е написано че уредът тежи почти 3 кг. Вземете една бутилка 2.5-3литра вода и имитирайте чистене с парочистачката на прозорци, фуги по стената в банята, мивката, фурната. Ако ви е ок, габаритите и тежестта, значи няма проблем, това докато се намери някой доволен да я похвали.
Между другото попадала ми е от втората в ръцете, еми няма такава детска играчка. Искам да кажа че е чуплива като детска играчка.

Тони, не знам. Аз познавам само керхера. Най лесно и удобно е с ръкохватка в ръката и дълъг шланг, а не да държите машината в ръката и да се чудите как да я завъртите така че по лесно да почистите.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 14:21 от Verano ®

# 501
Аз закупих уреда на Vileda, има линк в предната страница на моя пост. Уреда беше закупен специално за ламинат, защото показва страшно следи от стъпки (имам 3 деца). За момента съм доволна изцяло покрива моите очаквания. До няколко дни ще пробвам и в банята и ще оставя отзив.
За прозорци, фурна и т.н уреда няма да бъде използван, защото няма такива спецификации.
Уреда е закупен от Германски сайт и ми излезна за 60 лв, нов с леки козметични дефекти, които даже не намерих.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 15:06 от nunu17

# 502
Здравейте!
Минавам само да оставя впечатления след покупката на Керхер sc4. Не съм я ползвала навсякъде, където ми се искаше, но почистих доста основно баня и кухня. В банята като цяло се справи доста добре. Нямаше мухъл и плесени, но леко зацапани фуги и някои стари петна от котлен камък.  За петната от котлен камък си искаше препарат и по-сериозно третиране, но фугите и всичко, което искаше освежаване се изчисти много добре и то за наполовина времето от обичайното.
За кухнята – мивката имаше малко петна с мухъл, който периодично си излиза на тези места и променен цвят от ползването. Другият ми проблем бяха фугите на земята, които не бях чистила откакто се роди синът ми, значи почти 4 г. 😂 За отрицателно време се справих с мивката и възвърна първоначалния си цвят, без помощта на препарати. Фугите се почистиха със съвсем лек натиск веднага, но ще им трябва още едно минаване. Микровълновата, със засъхнали пръски от мазнина, се почисти като детска играчка. Плотовете и плочките светнаха от едно минаване.
За цялото време съм доливала около 4 пъти, но не се е налагало да спирам.
Като цяло съм много доволна, защото мога да изключа почти изцяло препаратите и чисти много по-бързо, отколкото само с препарат и гъба. Не е имало капане и подлизване, освен когато почиствах някакви доста по-студени повърхности, заради конденза.
Малко ми беше досадно премятането на кабела и маркучите постоянно, но не е драма, стига се навсякъде. Основната ми забележка е, че очаквах малко по-добре да се справи с котления камък, но то и в книжката си пише, че за стари петна иска да се накисне с препарат предварително. Може би след няколко почиствания ще се види по-добър ефект.
За регулярно почистване и поддържане, според мен върши чудесна работа и е доста бърза. Струва ми се, че уред с по-малък капацитет няма да е толкова ефективен, ако в дома има по-големи площи за почистване. Това ми беше и основния мотив да търся този модел, защото иначе ще си иска често пълнене и чакане.
Прозорци не съм чистила още, но стъклото в банята се изчисти много добре без препарат. След ползване си остава леко влажно по плочките, особено ако стената е по-студена.
Дано съм била полезна с малко дългия си коментар. ☺️

# 503
Здравейте!
Минавам само да оставя впечатления след покупката на Керхер sc4. Не съм я ползвала навсякъде, където ми се искаше, но почистих доста основно баня и кухня. В банята като цяло се справи доста добре. Нямаше мухъл и плесени, но леко зацапани фуги и някои стари петна от котлен камък.  За петната от котлен камък си искаше препарат и по-сериозно третиране, но фугите и всичко, което искаше освежаване се изчисти много добре и то за наполовина времето от обичайното.
За кухнята – мивката имаше малко петна с мухъл, който периодично си излиза на тези места и променен цвят от ползването. Другият ми проблем бяха фугите на земята, които не бях чистила откакто се роди синът ми, значи почти 4 г. 😂 За отрицателно време се справих с мивката и възвърна първоначалния си цвят, без помощта на препарати. Фугите се почистиха със съвсем лек натиск веднага, но ще им трябва още едно минаване. Микровълновата, със засъхнали пръски от мазнина, се почисти като детска играчка. Плотовете и плочките светнаха от едно минаване.
За цялото време съм доливала около 4 пъти, но не се е налагало да спирам.
Като цяло съм много доволна, защото мога да изключа почти изцяло препаратите и чисти много по-бързо, отколкото само с препарат и гъба. Не е имало капане и подлизване, освен когато почиствах някакви доста по-студени повърхности, заради конденза.
Малко ми беше досадно премятането на кабела и маркучите постоянно, но не е драма, стига се навсякъде. Основната ми забележка е, че очаквах малко по-добре да се справи с котления камък, но то и в книжката си пише, че за стари петна иска да се накисне с препарат предварително. Може би след няколко почиствания ще се види по-добър ефект.
За регулярно почистване и поддържане, според мен върши чудесна работа и е доста бърза. Струва ми се, че уред с по-малък капацитет няма да е толкова ефективен, ако в дома има по-големи площи за почистване. Това ми беше и основния мотив да търся този модел, защото иначе ще си иска често пълнене и чакане.
Прозорци не съм чистила още, но стъклото в банята се изчисти много добре без препарат. След ползване си остава леко влажно по плочките, особено ако стената е по-студена.
Дано съм била полезна с малко дългия си коментар. ☺️
Благодаря че споделихте 😊
Да кажа и аз моя опит какъв е, с банята същото като при вас, идеално чисти фуги, всякакви замърсявания, с изключение на котлен камък, за него явно предварително си трябва препарат. Плочките ми са леко релефни и останаха капки след парата, наложи се да мина още веднъж със суха кърпа.
Кухнята, плот, мивка, справя се идеално, за фурната там където има по стари налепи също ми трябваше предварително накисване с препарат.
Подовите настилки ламинат и теракот светят, и то без никакво усилие, минах ги само с пара.  Въпреки че почти ежедневно минавам с моп и препарат, парочистачката намери още доста за чистене. 😊
Прозорци още не съм чистила, взех приставка за тях, но чакам да се постопли още малко. За стъклата четох, че е хубаво да няма голяма температурна разлика, че има опасност да се спукат.
Ако някой се сеща за тънкости и улеснения при чистенето, нека също сподели.
За момента аз съм доволна. 😊

# 504
  • София
😂 Искаш да кажеш, че зимата прозорци не се чистят?

# 505
😂 Искаш да кажеш, че зимата прозорци не се чистят?
😂 Ми с парочистачка не знам дали е добра идея, на -20 ако опукаш с парата,  май не ми се ще да пробвам, че с тия панорамни прозорци бая ще ми пострада бюджета. 🤔
Ако някой се е престрашил на минусови да я ползва, нека сподели, че и аз съм любопитна  🤔

# 506
Аз не чистя зимата прозорци. Налудно ми е при минусови температури да върша подобна дейност. Иначе, за да съм по темата, моята парочистачката се справя чудесно с прозорците.

# 507
Честно казано точно ниските температури ме спряха да пробвам парочистачката на стъклата. В книжката пише, че предварително прозорците могат да се минат с пара, за да се намали разликата в температурата и да се намали рискът от счупване. Естествено съвсем леко и непосредствено преди почистването.

# 508
  • София
😂 😂 😂 Аз по принцип мн мразяда чистя прозорци, но къщата, за която искам да я купя парочистачката мн се цапа, за сега, двора не е оправен, просто за цяла зима ще станат тотал.

# 509
Здравейте, дали някой има пресни, подробни впечатления от парочистачките на Лидл?
Наавих се да си купя. Първо си мислех за Керхер, но като изчетох страниците назад и взех да се разколебавам.
Нямам място и искам малка, да си я събирам в шкафа. Подовете ми са основно ламинат, малко плочки. За ламината в хола в гаранцията изрично пише да не се чисти с пара, така че няма смисъл да вземам голям уред и да се чудя къде да го събера.
Не ми пречи да я изчакам да загрее. Но не искам да ми капе.
Трябва ми за почистване на тук-там упорити наслагвания, които иначе чистя трудно със силен препарат, търкане и после пак се появяват, например мухъл на места в банята.
Чистенето на прозорци ми е бонус, дори не знаех, че може, преди да прочета темата Simple Smile
Може ли да се пере ефективно матрак/диван с парочистачка?

И дали биха си заслужавали парите за малка Керхер или по-евтина ще върши същото, без да капе?

Общи условия

Активация на акаунт