Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 135 181
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
И аз с Kärcher sc4. Грешката ми е, че не си я купих по-рано, а отдавна ви чета.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 23:43 от vion

# 511
Аз също съм с Karcher SC4 EasyFix от октомври миналата година. Удобна е за ползване с различните приставки. Често си я пренасям между двете жилища. Почиства идеално фурна, аспиратор, баня. Пробвах и върху ламинирания паркет и нямаше проблеми. Не ми беше удобна за почистване на ваната. По-лесно ми е да я минавам с Пулирапид. Вие с коя приставка почиствате вана?
Единствено не се справи с едно петно върху плочките, което е в стара 20-годишна баня. Сменихме шкафа с мивката в тази баня и новият е по-малък. Сега се вижда едно петно, което е било под крака на старото шкафче и няма почистване с нищо. Пробвах с всякакви препарати и парочистачка, но не се справих.
Трябва да взема допълнително от малките четки и се чудя дали ми трябва и голяма кръгла четка..  Ползвате ли такава?

# 512
Нямам вана , за да споделя, първата четка ползвам за мивките, плочки мисля и за др неща - малко се разпери от натиска явно,  втората малка черна - за фуги .
Аз също съм с Karcher SC4 EasyFix от октомври миналата година. Удобна е за ползване с различните приставки. Често си я пренасям между двете жилища. Почиства идеално фурна, аспиратор, баня. Пробвах и върху ламинирания паркет и нямаше проблеми. Не ми беше удобна за почистване на ваната. По-лесно ми е да я минавам с Пулирапид. Вие с коя приставка почиствате вана?
Единствено не се справи с едно петно върху плочките, което е в стара 20-годишна баня. Сменихме шкафа с мивката в тази баня и новият е по-малък. Сега се вижда едно петно, което е било под крака на старото шкафче и няма почистване с нищо. Пробвах с всякакви препарати и парочистачка, но не се справих.
Трябва да взема допълнително от малките четки и се чудя дали ми трябва и голяма кръгла четка..  Ползвате ли такава?

# 513
  • Пловдив
Аз имам голямата кръгла четка и с нея чистя мивките и поддушовото корито. Удобна е за извивките. Малките четчици стават за фуги.

# 514
Купих си ръчната парочистачка на Лидл и споделям мнение:

За цената си (80 лв.) е супер, по-добре, отколкото очаквах. Има различни накрайници и приспособления, вкл. за чистене на пода. Ако обаче смятате да чистите често пода или големи площи с нея, не е удачна - с едната ръка трябва да се държи и натиска, така че най-добре е да се ползва основно за малки неща, ъгълчета, трудно достъпни и т.н.
Парата е доста силна, регулацията е да натискаш по-слабо или по-силно бутона. Не оставя капки, което означава, че съхне бързо и след минаване трябва бързо да триеш размекнатата мръсотия.

Пробвах да чистя печката набързо - премахна наслагвания по едни връткави места, които иначе трябваше да минавам със силен препарат и четка за зъби. Веднага махна слаби петна от мазнина на фурната, за по-големите и засъхнали трябваше да държа по-дълго на пара.

Изчистих без усилия ъгълчета на миялната, както и фугите на стената до нея, които иначе трябва доста да се търкат. Минах шкафовете - премахна отпечатъци и капки.

Бързо изчистих мивки, тоалетна, поставка за четки и пасти, сапунени наслоявания и т.н. Минах без търкане и потъмнели от мухъл фуги - ще видим дали ще го унищожи, засега изглежда все едно съм му спряла растежа Simple Smile т.е. от два дни седи по-блед, ще минавам с препарат да го избели и ако не се появи отново - значи парата го е убила.

Засега и при двете ползвания не съм доливала вода - с половин мерителна чаша се справих с бързо минаване на печка, миялна, няколко шкафа, мивка и тук-там трудно достъпни ъгли. Със същото количество минах тоалетна, мивка, част от плочките в банята и пак накрая натисках просто да излезе останалата пара. Загрява по-бързо от 3 минути, вероятно заради по-малкото количество.
Вероятно за силни замърсявания и голяма площ трябва да се долива и чака, но за нормално чистене едно пълнене стига.

Не капе - понеже видях оплаквания за капки от други парочистачки. Кабелът й е дълъг. Чистих огледала, нищо не съм напукала.

Дали си заслужава - да, ако ви трябва ръчна малка парочистачка.
Дали си заслужава или е излишно по принцип да имаш парочистачка - може и без нея, възможно е у вас да е така направено, че да се чисти лесно с едно леко минаване с парцал или просто да нямате търпение да отделите повече време, или да ви харесва да търкате...
На мен ми отне по-малко време да напълня с вода, да изчакам да загрее и да мина тоалетна, мивки и шкафове, отколкото да извадя няколко препарата, парцали, гъби, да търкам, да плакна, да ми мирише на препарати, да подсушавам и да проветрявам. То малко спорът е като дали прахомускачка е по-трудно от това да минеш с метла набързо.

# 515
Здравейте, имам проблем с моята парочистачка Керхер сц3. Постоянно свети копчето за липса на вода и не загрява. Вода има до горе. Какъв може да е проблема и как да го оправя?

# 516
  • Бургас
Вероятно помпата е умряла. Занесете я на сервиз.

# 517
Къде в София мога да я занеса? Гаранцията е изтекла

# 518
  • Бургас
За София избора е доста голям, но аз бих я занесла в Профисис.

Профисис ЕООД
Адрес: София 1233, жк Банишора, ул. Опълченска, бл. 53, вх. В
Телефон: 02/962 7979
GSM: 0879 63 65 97
Факс: 02/962 7979

# 519
Благодаря направо в Керхер ще я занесем. А имате ли представа колко би струвало?

# 520
  • Бургас
Обадете се и ги питайте колко ще ви вземат като прекрачите прага.

# 521
Здравейте, имам затруднения с почистването на лайсни на ламината, намример и фуги в банята. Каква парочистачка би свършила работа за тези места? Нищичко не разбирам, четох назад, но се обърках. Цената няма значение, стига да върши работа.

# 522
Здравейте, аз си търся парочистачка която да чисти стъкла, под (ламинат) и също така щори от текстил и метал (хоризонтални и вертикални.) Има ли такова чудо?

# 523
Здравейте, аз си търся парочистачка която да чисти стъкла, под (ламинат) и също така щори от текстил и метал (хоризонтални и вертикални.) Има ли такова чудо?
На Керхер всички чистят тези неща, вече според аксесоарите в комплекта. Само SC1 лично аз не бих взела.
Ние сме с SC2 easy fix и чистя тези повърхности, като за прозорци съм си купила допълнителния накрайник, защото го нямах в комплекта.
Текстилните щори само освежавам с пара.

# 524
Моята мини лидълска чисти всичко това и за всичко има включени накрайници. Но ако ще чистиш под, прозорци и активно ще я ползваш, вземи си някоя голяма, за да не я разнасяш на ръка. Т.е. всяка парочистачка ще ти чисти изброеното, вече зависи от накрайниците и силата.

Общи условия

Активация на акаунт