Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 135 173
  • 781
  •   2
Отговори
# 525
  • Варна.
Имам С2 и проблем с нея.
Не мога да отворя клапана. Всеки ден, вече една седмица опитвам без резултат.
Говорих със служител от спец.магазин, каза ми да я занеса при тях, като евентуално ще се наложи смяна на вентила (100 лв). При "спичане" не било възможно да се отвори.
На някого случвало ли се е?

# 526
  • Бургас
Клапана блокира когато се остави машината под налягане. Трябва винаги след приключване на работа да се изпусне налягането и да се отвие клапана.
Ако сте го превъртяли от напъване да отвиете вече нищо не може да се направи и трябва да се счупи за да се отвори, така е.

# 527
  • Варна.
Клапана блокира когато се остави машината под налягане. Трябва винаги след приключване на работа да се изпусне налягането и да се отвие клапана.
Ако сте го превъртяли от напъване да отвиете вече нищо не може да се направи и трябва да се счупи за да се отвори, така е.
Благодаря, сигурно съм я изключила и оставила под налягане, обаче и един градус не мога да завъртя вентила. Пробвах да я загрея за кратко и изчаках да изстине, нищо не се промени. Ще я нося за ремонт очевидно.

# 528
  • Бургас
Не я напъвайте, занесете я в сервиз.
Ако бяхте от Бургас щях  да и помогна вероятно.

# 529
Чета, чета и не мога да преценя струва ли си разликата в цената между Sc3 и 4?

# 530
  • Бургас
Да, струва си. Купете си 4 щом това е дилемата.
При дилема между 2 и 3 - препоръчвам 2
При дилема между 3 и 4 - препоръчвам 4

# 531
Каква е тумпературата на парата при различните парочистачки? Четох , ама не намерих подобна информация.

# 532
  • Бургас
Ето в тази таблица втората колонка са баровете при които излиза парата, а в третата градуси по целзий на които съответстват баровете.

# 533
Благодаря, много полезно.

# 534
Без много, много да му мисля.. готова с покупката. Да ми е честита 4 ката! Почисти първо котлона,но много мокри или аз не съм с хванала.. Ако има тънкости, моля споделете.

# 535
Здравейте! Гледам тази парочистачка, дали си заслужава според вас? Ще се ползва само за почистване на ламинат.

Не мога да сложа линк, поради това прикачвам снимка.

# 536
Здравейте, чудя се коя парочистачка да избера. Четейки цялата тема, стигам до извода, че най-добрата и препоръчвана от вас е Karcher SC4, но се чудя дали си заслужава Deluxe версията или да поръчам стандартната?

# 537
  • Sofiа
Привет,
Подариха ми SC 3. Днес за пръв път я "разходих из къщата", след като бях изчистила вече с прахосмукачка и моп. Просто изведнъж се сетих, че тоз помощник от няколко седми и седи в кашон и реших да го тествам.
На първо четене го намирам за ОК, без да е УАУ!
Факт е, че подложката накрая я свалих доста мръсна, предвид, че бях изчистила цялата къща с моп.
Като недостстък е намирам късия кабел, постоянно трябва да я местя от контакт на контакт. Поне е лека.
Пробвах да измия един душ параван и един прозорец с нея, но нямам приставка за стъкла и мих с тази с микрофибърния "чпрап". Амиии, много маже с това. Ще си купя приставката за стъкла да видя как е.
Нямам зацапани фуги в тази къща, за да видя как се справя с тях, но ще я занеса до апартамента скоро да я тествам на старите фуги в банята. За самите плочки в баните и батериите коя приставка ползвате, че нещо не разгадах?

# 538
Привет,
Подариха ми SC 3. Днес за пръв път я "разходих из къщата", след като бях изчистила вече с прахосмукачка и моп. Просто изведнъж се сетих, че тоз помощник от няколко седми и седи в кашон и реших да го тествам.
На първо четене го намирам за ОК, без да е УАУ!
Факт е, че подложката накрая я свалих доста мръсна, предвид, че бях изчистила цялата къща с моп.
Като недостстък е намирам късия кабел, постоянно трябва да я местя от контакт на контакт. Поне е лека.
Пробвах да измия един душ параван и един прозорец с нея, но нямам приставка за стъкла и мих с тази с микрофибърния "чпрап". Амиии, много маже с това. Ще си купя приставката за стъкла да видя как е.
Нямам зацапани фуги в тази къща, за да видя как се справя с тях, но ще я занеса до апартамента скоро да я тествам на старите фуги в банята. За самите плочки в баните и батериите коя приставка ползвате, че нещо не разгадах?

Относно миенето на стъкла, трябва след като сте минали с парочистачката,да забършете с микрофибърна кърпа за прозорци. Всички гладки повърхности ги подсушавам по този начин . Иначе седят замазани😉

# 539
Моята не ги замазва. Има приставка за стъкла, но по-удобно ми е обикновения моп или просто защипвам микрофибърна кърпа. Обаче - след това някак бързо се натрупва прах. Или някак действа на статично електричество, за да привлича, или в препаратите за стъкла има нещо, което отблъсква мръсотията, а с пара няма такава "обработка".

Общи условия

Активация на акаунт