Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 135 074
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
Поръчах си от Алито резервни кърпи. Като качество по нищо не се различават от тази с която пристигна парочистачката, а цената беше много ниска за 4бр..

Имате ли линк? Аз поръчах от Амазон, 14.50евро за 10 кърпи, чакам да дойдат и ще кажа.

# 586
Поръчах си от Алито резервни кърпи. Като качество по нищо не се различават от тази с която пристигна парочистачката, а цената беше много ниска за 4бр..

Имате ли линк? Аз поръчах от Амазон, 14.50евро за 10 кърпи, чакам да дойдат и ще кажа.
Всъщност на моя близка колега ми ги поръча и получи. Зная, че е търсил по снимка.

# 587
Здравейте,

Търся парочистачка, с която да мия банята ,единствено. Дали най-старият и малък модел на Керхер ще ми свърши работа? Живея в район с твърда и варовита вода.

# 588
  • Бургас
Не. Поне двойката си вземете.

# 589
Благодаря. Тъй като купих перяща прахосмукачка ми се  искаше нещо по-компактно.

# 590
  • в страната на чудесата
Не. Поне двойката си вземете.
Защо? Двойката е супер тъп модел. Аз имам единица от години за в къщи и тройка в офиса. Единицата е топ. Особено за баня. Единствено трябва да се внимава с дългата дръжка, защото има риск от натиска и лостовия механизъм да се счупи пластмасата на човката. Това ми се случи след 10г, та сега е на селската ми къща. И пак взех единица.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 21:36 от Leika_moja

# 591
Здравейте, някой знае ли откъде мога да си купя поставка за моп на парочистачка Vileda Steam XXL? Намерих само в amazon и aliexpress

# 592
  • Бургас
И какво ви пречи да си купите от алиескпрес? Не мисля че виледа има представителство че да си купите оригинал.

# 593
Обмислям и аз да купувам парочистачка, та да ви питам...
Колко пъти сменяте подложката на парочистачката за едно основно чистене?
И още един въпрос - някъде назад прочетох коментар, че може да се чисти и тоалетна?! Това сериозно ли е и колко от вас го правят?
И последно - като чистите фурни, мивки и фуги, след минаване с парочистачката къде отива мръсотията? Трябва да се минава с кърпа предполагам?

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 14:53 от Lollo

# 594
  • в страната на чудесата
Аз днес изчистих много много мръсна дограма, вкл мрежите. Чудно стана
Събирам с хартиена кърпа мърситията

# 595
  • Бургас
Lollo, нали не мислите че някой бърка вътре, под ръба? За там си има доместос. Помещението тоалетна също има плочки.
А колко често се сменя кърпа зависи от това колко е мръсно. Има еднократни кърпи за целта. Ако не ходите с обувки вкъщи колко да е мръсно...

# 596
Аз с еднократните кърпи карам по 1 кърпа на стая. Така за мен е най - хигиенично.

# 597
Текстилна подложка: спалня, хол с кухненски бокс и малък коридор: чистя, по средата обръщам от другата страна. Понякога не е мръсно, само в коридора се налепва мръсотия. Външната страна и седалката на тоалетната чистя, ако за дезинфекция - само минавам с пара. Иначе с текстилна подложка, която после изпирам. За дограма имам приставка, но обикновена подложка ми е по-лесно. За печката - пускам пара и обирам с кърпа.

# 598
Естествено не мисля, че някой бърка в тоалетната 😀 Но се случва да пръска и извън ръба, та затова ми стана интересно. Аз принципно я чистя цялата отвсякъде с доместос и се зачудих дали това може да се промени с парочистачката.
Благодаря за споделените мнения! Честита Нова година! Simple Smile

# 599
Като един маниак, чистя с Доместос, вода и минавам с парата самия капак, да доубие някоя останала бактерия...

Общи условия

Активация на акаунт