Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 135 108
  • 781
  •   2
Отговори
# 570
  • Бургас
Сложете, ако имате излишни пари за нова парочистачка Wink
Най-бързият и лесен начин да развалите парочистачката си е да капнете малко препарат или ароматизатор във водата. Никога нищо освен вода не наливайте!

# 571
В упътването пише, че не се слага НИЩО във водата!

# 572
  • Варна.
В упътването пише, че не се слага НИЩО във водата!
Слагам по една капачка Астониш за декалциране, когато ще чистя повече време и ще я зареждам поне два, три пъти. Със С2 съм.
Писала съм, че имах проблем с клапана, защото не знаех, че трябва да го отварям след като приключа работа. Сега си знам и внимавам много, изсипвам останалата вода винаги и клапана е настрана.

# 573
Здравейте,момичета,
прочетох почти цялата тема,но искам малко помощ от вас.
Взех си Керхер ,не съм впечатлена от подовото почистване ,но най-важното е наистина ли смятате,че не е проблем за паркета/ламината ?
Имам съмнения относно това,че не му пречи,но тк го имам от месец и съм чустила 2-3 пъти предпочитам вашето мнение.
Много съм доволна от почистването на прозорците,всъщност аз май само за това го ползвам.
С кои приставки чистите банята?Аз ако мина с голямата четка ми се струва,че не съм изчистила детайлно.
Много благодаря ,не искам да я задържам вкъщи,ако не намеря друго приложение за нея освен прозорците

# 574
  • Пловдив
Ползвам я за почистване на фурната, аспиратора, мивки, баня, под, стъкла.
Онзи ден, например, чистих филтъра на аспиратора. Беше доста мръсен и светна. Е, наложи се и малко обезмаслител накрая да пръсна.
Относно ламината. Аз го чистя на по-ниското налягане. Няма проблем. Според мен мокри по-малко от моп.

# 575
Чиста подовете с амнат без проблем.
Специално попитах в магазина за отвъртането на вентила с дръжката след всяко ползване, както се дискутираше тук. Момчето ми каза да не го правя, каза един път годишно само.

# 576
Ако ламинатът е среден клас и нагоре, и е добре сложен - няа проблем. Ако е евтин и смотано сложен, с каквото и да го чистиш, ще го повреди. Стига да не се пуска най-силната пара, едва ли ще му пречи. Аз минавам от време на време и ламината, което му спестява няколко мокрения. Като бърша с мопа, все остава замазано тук-там и после се цапа по-бързо. Минавам веднъж на няколко дни, примерно веднъж в седмицата или по-рядко с парочистачка, изчиства в дълбочина, след което доста време си седи чисто и няма нужда да бърша с моп.

Ползвам си я за бързо чистене на плочките в коридора и кухнята, на банята (основното ми миене все пак е с четка и препарат), за тоалетната, за дреболии като събрана мръсотия по печката, бързо минаване на плотове и понякога на вратичките на шкафчета, чистила съм миялната отвътре - доста добре я лъсна без никакъв препарат.

# 577
Здравейте може ли да ми кажете каква е разликата в парочистачката на керхер 3 и 4 не успях да разбера Sad

# 578
  • в страната на чудесата
Аз имам 1-чката в къщи и след десет години  се счупи малко пластмасата на “човката”. Поискаха почти същата сума за нов корпус и аз си купих нова 1-чка, а старата ползвам внимателно на село. В офиса имам 3-ка. Ползвала съм и 2 и 4, но смятам, че най-мощният модел е 1. За ламинат - тройката има две степени на парата и По-слабата не го поврежда. Но от време на време чистя с 1 и разликата след 3-ката е видима.

# 579
  • Бургас
Няма как единицата да е най-силна, напротив. Усещането ви за такава разлика говори за повреда на тройката.
Скрит текст:
Между другото моделите с патронен филтър не са с бойлер под налягане и там принципа на работа е друг. За това и усещате тройката така. Wink

# 580
  • в страната на чудесата
Ами тройката не е повредена. Тя си работи съвсем ок, в предишния офис също имаше тройка защото те са по-удобни за големи площи. Възможно е да е субективно, но опитът ми е дългогодишен и единицата е абс ми фаворит за домашна употреба.

# 581
Здравейте, някой ползва ли алтернативни подложки/кърпи за Karcher SC3 и да е доволен?

# 582
Здравейте, някой ползва ли алтернативни подложки/кърпи за Karcher SC3 и да е доволен?
Ползвам една за под ,която е за моп. Купувах я от Кауфланд за 3-4лв.Размера е горе-долу същият, но честно казано няма нищо общо с оригинала.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 21:13 от Tedi@75

# 583
Аз бях купувала няколко различни кърпи от Пепко. С намерението, че все с някоя ще е ок. Ми ..не. Някак са по-плътни и не минава парата.

# 584
Поръчах си от Алито резервни кърпи. Като качество по нищо не се различават от тази с която пристигна парочистачката, а цената беше много ниска за 4бр..

Общи условия

Активация на акаунт