Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 125 367
  • 781
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Няма нужда да се чака, просто като стиснете пистолета и парата излезе нацяло, клапана се отвива. Само да се има предвид че е горещ резервоара и ако рязко изсипете вода вътре ще почне да кипи. Аз сипвам на тънка струйка в първия момент, за да се охлади и след това доливам напълно. За да съкратя времето на загряване слагам гореща вода, ако много бързам. Но в повечето случаи използвам момента на загряване за почивка (и аз съм човек).

# 721
  • Карлово
Няма нужда да се чака, просто като стиснете пистолета и парата излезе нацяло, клапана се отвива. Само да се има предвид че е горещ резервоара и ако рязко изсипете вода вътре ще почне да кипи. Аз сипвам на тънка струйка в първия момент, за да се охлади и след това доливам напълно. За да съкратя времето на загряване слагам гореща вода, ако много бързам. Но в повечето случаи използвам момента на загряване за почивка (и аз съм човек).

Вие с 3-ката ли сте?

# 722
  • Бургас
С двойката съм. Тройката не е под налягане, тя е отворена и с филтър.

# 723
  • София
Аз съм с Парочистачка Karcher SC 2 EasyFix EU и досега никога, ама никога не ми се е налагало да доливам вода. По-скоро изливам такава след ползване. Така пише, понеже.
Това с доливането на вода е мит, за да се продават по скъпите модели, за мен.

# 724
  • Бургас
Искате да кажете че един резервоар (1 литър) вода ви стига за каквото и да почнете да чистите? Не става дума за доливане докато има вода в бойлера, а като свърши водата вътре (съответно да спре да пуска пара) да се налее/долее за да продължите с чистенето. Но тогава много потребители пишат, че чакат да изстине/спадне налягането и да отворят клапана. А това става и без да чакат, просто изключват машината, стискат ръкохватката докато и малкото пара излезе през ръкохватката и клапана може да се отвори.

# 725
  • София
Да, това казах. Винаги стартирам машината с пълен резервоар с прясна вода. Минавам с него цялата къща, без да се задълбочавам твърде много. Т.е. ако ще минавам подовете, фурната, банята, тоалетната, коридорите- настилките само, ми остава пара и за балкона и ако имам сили и асансьорната площадка пред нас да мина, но няма да чистя решетката на абсорбатора, де речем. Следващият път наблягам на други повърхности и така. Не мия и прозорци в един ден с чистенето, че ми идва свръх. Ако някой го може -евала! Nerd

# 726
  • Sofia
Здравейте,
Никога не съм ползвала парочистачка и се чудя дали с нея може да се почиства килим - имаме 2 котки и установяват че прахосмукачката не премахва котешки косми. Трябва да мина килима С МОП за да събера космите. Дали с парочистачка ще е по ефективно.

Някой има ли опит с премахване на косми от животно?

# 727
Парочиктачката абсолютно не става за косми. Тя не смуче, не обира боклуци по настилки. Това е четка с пара, за чистене на гладки повърхности.

# 728
По принцип има приставка за килими, но тя е за освежаване. Няма как да се почистят косми с нея, както казва и Мими. При мен с космите от три котки по килимите, се справя много добре робота. И два пъти в годината ги давам на фирма, за да ги изпере.

# 729
  • Sofia
По принцип има приставка за килими, но тя е за освежаване. Няма как да се почистят косми с нея, както казва и Мими. При мен с космите от три котки по килимите, се справя много добре робота. И два пъти в годината ги давам на фирма, за да ги изпере.

С каква приставка събирате космите от килимите, ако правилно разбирам че с нея ги почистване?

# 730
Космите ги събирам с Roborock S7. Приставката за килимите е само и единствено за освежаване. Не събира косми.

# 731
  • Враца
И аз искам да си взема.
Основно подове, баня и кухненски плотове ще чистя.
Тепърва ще събирам информация и за това, се записвам в темата ,

# 732
Здравейте,
Никога не съм ползвала парочистачка и се чудя дали с нея може да се почиства килим - имаме 2 котки и установяват че прахосмукачката не премахва котешки косми. Трябва да мина килима С МОП за да събера космите. Дали с парочистачка ще е по ефективно.

Някой има ли опит с премахване на косми от животно?

Аз използвам Stihl SE60 прахосмукачка 1 път в седмицата и през останалото време  Roborock S5  Max. Като роботчето обира дори още мръсотия след голямата прахосмукачка. С 2 хъскита и 1 котка съм - има доста косми. Но парочистачката ще Ви съкрати времето и усилията за фуги, фурна и други повърхности, натрупана мазнина и тн.

# 733
  • Враца
Може ли, да се налива минерална вода ?

# 734
  • в страната на чудесата
Може ли, да се налива минерална вода ?
Само изворна 😂

Общи условия

Активация на акаунт