Био/ органична и натурална козметика - тема 8

• 71 262
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И на мен ще ми е интересно да чуя мнения относно заместителите на кремове. Аз си правя маска с риц.масло, само, след това попивам два пъти с кухн.хартия и кожата е супер мека и гладка. Така че може да се ползва вместо крем
Аз се чудя с какво да заменя балсама за коса...
   Ralikka, моля, дайте повече подробности за тази маска, като съставките й.Имам студено пресовано рициново масло и искам да го употребя.Благодаря.

# 271
Обикновено риц.масло от аптеката, нищо др. не добавям. Мажа се след по продължителна баня, стоя така и попивам.

# 272
Здравейте,
И аз съм привърженик на натуралната козметика, а от скоро и на натуралните препарати за дома и прах за пране.
Ако ползвате бихте ли споделили от кои марки сте най- доволни?
Искам да си взема ароматизатори и натурални свещи.В момента съм в процес на проучване на пазара относно тях.
Поздрави.

# 273
И на мен ще ми е интересно да чуя мнения относно заместителите на кремове. Аз си правя маска с риц.масло, само, след това попивам два пъти с кухн.хартия и кожата е супер мека и гладка. Така че може да се ползва вместо крем
Аз се чудя с какво да заменя балсама за коса...

За балсам за коса - майка ми казва, че когато е нямало такива продукти са изплаквали косата с оцет и е ставала мека. Предполагам се разрежда с вода. 😊

# 274
Точно днес се сетих за вода с оцет. А ако капна и 2-3 капки масло ще стане чудно! Определено ще пробвам тези дни. Вземам ябълков оцет от един супермаркет, като домашен е, трябва да видя каква марка беше. С тампон, напоен в оцет и вода, попивам мазните части на лицето, преди да си сложа пудра. Много е полезен за кожата.

# 275
Някой ползвал ли е био козметика при тъмни петна по лицето, появиха ми се от бремеността и сега незнам какво да правя Sad . Кое би имало ефект 😕
Био козметиката едва ли ще помогне срещу пълно изчистване. Ползват се специален препарат, като hydroquinone крем.

# 276
Съгласна съм с предното мнение. Защо не посетиш дерматолог? Аз съм махала несъвършенства по кожата с лазер, за Пловдив мога да препоръчам клиника.

# 277
По въпроса с натуралните препарати за дома...аз ползвам марсилски сапун като: прах за пране, за петна. за почистване на плотове и баня; като препарат за миене на чинии, включително в миялната машина. Заместих 90% от препаратите вкъщи с това чудо Grinning

# 278
По въпроса с натуралните препарати за дома...аз ползвам марсилски сапун като: прах за пране, за петна. за почистване на плотове и баня; като препарат за миене на чинии, включително в миялната машина. Заместих 90% от препаратите вкъщи с това чудо Grinning

бива ли го, аз имам едно шишенце, което така събира прах в шкафа

# 279
  • София
Може ли да пратиш какъв точно ползваш?

# 280
Zenata, да не говориш за кастилски ти, той е течен. Марсилският е твърд. Взимам го от сайта greenrevolucia. Страхотен е. Чисти перфектно!

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 11:03 от DivaOrhideq

# 281
  • Варна
DivaOrhideq, кажи ми, моля те, за марсилския сапун и прането. Как се случва? В барабана на пералнята ли поставяш, стържеш ли го? Много искам да намеря алтернатива на стандартните перилни препарати. Притеснява ме само това, че съм чела, че употребата на сапун в пералня значи запушване на тръбите и връзките.

# 282
Zenata, да не говориш за кастилски ти, той е течен. Марсилския е твърд. Взимам го от сайта greenrevolucia. Страхотен е. Чисти перфектно!

сигурно JoyJoyJoy

# 283
Тайга, и аз бях в търсене точно на алтернатива на перилните и затова го пробвах. Имаш два варианта - да стържеш в нещо и да слагаш по една лъжица на пране (или повече, зависи колко е замърсено) или да си направиш течен - 50гр настърган се слага в 2л топла вода да се разтвори. Аз слагам 80 гр, за да е по-концентриран. Пера дрехите на бебето, баткото и нашите. Махна ми метна от цвекло и червено вино от светъл килим като натърках гъбата директно с него,  Забелязах, че мие мазно перфектно, много по-добре от повечето препарати за чинии.
Колкото до тръбите - знам от темата с прапаратите, че течните се наслагват, но дали важи за правения сапун, не знам. От друга страна, той се разгражда напълнов природата за около 28 дним така че не би трябвало да създава проблеми. Подходящ е и за спортни дрехи, както и за деликатни. Признавам, че се преродих, откъм време и чудене къде какво да ползвам. В миялната също е незаменим.

Допълвам - слагам в барабана, без значение течен или настърган. Ако е течен го сипвам в чашка за пране и си го мятам вътре.

# 284
  • Варна
Много ти благодаря!
Омекотител добавяш ли или не ползваш?

Аз заглеждам тези продукти от известно време - https://amalina.eu/

Общи условия

Активация на акаунт