Пазаруване от Amazon - тема №93

• 68 476
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Нели,аз писах на съпорта, веднага ми отговориха и даже получих 2 писма, през 2 дни, че ме чакат да кажа дали искам да ми върнат парите.Но, ще изчакам да си получа пратките(очаквам на 4.01, ама ..да видим) и тогава ще отговоря.

# 361
За много години!
От средата на Декември имам пратки от немския амазон, ползвах Габко, разделиха ми нещо поръчките, още ги чакам🤷‍♀️.Какво стана, защо така се забавиха....не ги бързам, но част от нещата от една поръчка липсват и сега нямам търпение да разбера дали идват със следващата пратка или не.
Успешни покупки през Новата година🤗

Артикулите от поръчките от Амазон ли ви ги разделиха при плащането или не? Ако е първото е може би,  защото са от различни складове с различен срок на доставка и превозвачът, който и да е той няма вина за това.

Чудя се от известно време от Амазон как ще процедират с  артикулите, които физически се намират в складовете  Великобритания, защото в повечето случаи наличността във всички сайтове е еднаква т.е. обща - вземеш единствена останала бройка от нещо в немския да речем и изчезва от всички сайтове, нали? 
Та в тази връзка - поръчах вчера през немския сайт две три неща, за които имам съмнение, че са в UK, а е и английски бранд - бяха по 1-2 бр. и когато финализирах за тях не ми даде срок за доставка... та не знам дали да ги плащам изобщо?

Честита  Нова 2021 година!  Бъдете здрави!

# 362

Артикулите от поръчките от Амазон ли ви ги разделиха при плащането или не? Ако е първото е може би,  защото са от различни складове с различен срок на доставка и превозвачът, който и да е той няма вина за това.

Пратките, поне по информацията от Амазон и превозвача бяха в склада, превозвачът просто не шипна част от тях. Но, както казах, не бързах никой от продуктите, просто липсва артикул и затова се чудех какво става.

# 363
За много години! Някой може ли да обясни за бизнес акаунт?

# 364
Чудя се от известно време от Амазон как ще процедират с  артикулите, които физически се намират в складовете  Великобритания, защото в повечето случаи наличността във всички сайтове е еднаква т.е. обща - вземеш единствена останала бройка от нещо в немския да речем и изчезва от всички сайтове, нали?  
Наличностите не са общи. Всеки Amazon си е с отделни наличности и цени.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 17:08 от ЧревоУгодник

# 365
Но шипват от различни държави. Едната част от поръчката ми от Германия пристигна от Италия.

# 366
  • гр. София
Чудя се от известно време от Амазон как ще процедират с  артикулите, които физически се намират в складовете  Великобритания, защото в повечето случаи наличността във всички сайтове е еднаква т.е. обща - вземеш единствена останала бройка от нещо в немския да речем и изчезва от всички сайтове, нали?  
В европейските складове наличностите са по-скоро общи, може би не за всичко, но за доста неща. Най-вече съм забелязала в при бройките в склада е така, там и състоянието е едно и също и като го купиш изчезва навсякъде.

# 367
Извинете за лаишкия въпрос, но къде може да се провери дадена стока в кой склад се намира/от кой склад ще бъде изпратена? Имам предвид стоки, различни от "складови"-те.

# 368
Няма начин,но и нас това не ни засяга. Пазаруваме от съответния Амазон с условията в държавата.

# 369

https://www.amazon.de/gp/product/B07WLWMXBG/ref=ox_sc_saved_titl … mp;th=1&psc=1

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07WLWMXBG/ref=ox_sc_saved_t … mp;th=1&psc=1

Уверете се моля:  39 номер (6 UK)  са 2 бр.  -  поръчай един чифт,  в който и да е от сайтовете и виж колко остават.

# 370
Е, точно похвалих Чревоугодник в една друга тема колко е компетентен и вие сега да ме опровергаете Grinning

Но и аз съм останала с впечатлението, че Амазоните са общи, но с различни цени. Случвало ми се е да поръчам от немския и да дойде от Испания примерно. Или една поръчка с няколко неща, да я съберат от 3 държави и пратят в 3 пакета.
Не знам каква е логиката с цените, но пък с логистиката си е съвсем в реда на нещата.

# 371
Ама даже и наличностите да са общи, нас какво ни грее. Поръчвам от немския и пристига на адреса на превозвача на 5 януари. То нали затова ги слагат тия дати, да вярно че понякога стават и разминавания, но това си е проблем на Амазон къде са им складовете. Едва ли ако склада е в Англия и поръчам от Германия, ще ме обложат с мита и ДДС-та. Така че не го мислете толкова. Нещата ще се регулират, надявам се Laughing

# 372
И мен не ме грее, не ме топли, не ме засяга и не ми пука засега, но ще ми запука, ако започнат да канселират поръчки, щото не ми се занимава с писма и молби за рефънд.   Както казах, направих поръчка и не ми дадоха дата за доставка за няколко артикула - не помня да се е случвало и затова се замислих по въпроса
Е те, затова го споменавам  -  вие  като сте решили, че не ви засяга  - не го мислете.

# 373
  • Sofia
Ама даже и наличностите да са общи, нас какво ни грее. Поръчвам от немския и пристига на адреса на превозвача на 5 януари. То нали затова ги слагат тия дати, да вярно че понякога стават и разминавания, но това си е проблем на Амазон къде са им складовете. Едва ли ако склада е в Англия и поръчам от Германия, ще ме обложат с мита и ДДС-та. Така че не го мислете толкова. Нещата ще се регулират, надявам се Laughing

Това не е съвсем така. От личен опит го казвам.
Поръчах скъп парфюм от немския амазон, който се оказа, че изпращат от американски склад. Логично, парфюмът увисна на немската митница, а превозвачът не се ангажираше с освобождаване на пратки в Германия. Не помня как точно се стече комуникацията с амазон, но май чаках пратката да се върне обратно в САЩ и амазон да ми върнат парите. И изгорях с транспортните разходи, защото излезе, че не съм потърсила пратката.

# 374
Парфюми поръчвайте от други немски сайтове. Например https://www.flaconi.de/,ausliebezumduf  и др.,ако държите да са чужбински/немски . Често има  и отстъпки,е не много често,де

Общи условия

Активация на акаунт