Априлски мами 2021 - тема 3

• 51 052
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Честита Нова Година, момичета. Бъдете здрави и всички около вас.
Аз посрещам новата година с болно гърло, и като погледнах с огледало се вижда бяло.. Моля, кажете ми нещо ефикасно, народно...не искам да прибягвам до лекарства за сега.
[/quote]

Мен като дете ми правеха кашичка със сода бикарбонат и ми мажеха сливиците с тампон и мазане с гранофорин, но сега при бременност не знам дали е подходящо. И аз изкарах вирус предписаха ми тантум верде спрей и стрепсилс мед и лимон. Пий топли чайчета, но не горещи. А ако наистина е гнойна ангина, нямате ли температура? Ако има налепи е бактериална инфекция и се предписва антибиотик. Май ще е най-добре да посетите дежурен или спешен кабинет.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 12:54 от Анонимен

# 106
Честита Нова Година, момичета. Бъдете здрави и всички около вас.
Аз посрещам новата година с болно гърло, и като погледнах с огледало се вижда бяло.. Моля, кажете ми нещо ефикасно, народно...не искам да прибягвам до лекарства за сега.

Гаргара с чак от лайка, сода и 1-2 капки йод по 3-4 пъти на ден . Така се оправих от много червено гърло и не стигнах до антибиотици

# 107
  • София
За много години! Да е мирна и щастлива за всички ни новата година!
При мен проблема са хемороиди. Имам си ги от преди това, но от снощи се обостриха до толкава, че ми е болезнено дори като лежа да се завъртам от еднана страна на другата. Някакъв бабин лек знаете ли, щото лекарствата си ги знам, но не смея да прибягвам към тях, а съм на лекар чак на 06.01?

# 108
За много години! Да е мирна и щастлива за всички ни новата година!
При мен проблема са хемороиди. Имам си ги от преди това, но от снощи се обостриха до толкава, че ми е болезнено дори като лежа да се завъртам от еднана страна на другата. Някакъв бабин лек знаете ли, щото лекарствата си ги знам, но не смея да прибягвам към тях, а съм на лекар чак на 06.01?
За много години! За тази година ви пожелавам здраве, търпение и увереност в майчинското ви чувство, нищо че някои от вас ще са нови в областта- имате го и то ще ви помага ако го слушате.
Това с хемороидите е ужасно, имала съм доста проблеми в тази област и моята лекарка ми предписа Проктен, да не се чудя какво може и какво не в това състояние. Та да...Проктен можеш да ползваш.

# 109
Здравейте, момичета.
Аз съм много разколебана къде да раждам. Досега се следях в Щерев, но чета много лоши коментари за раждането при д-р Арабаджи. Направо не знам какво да правя. За тези от вас, които са от София моля да споделите къде сте се спрели да раждате и при кой лекар.

# 110
Аз съм раждала при д-р Арабаджи, не съм имала проблеми. Мина много бързо и гладко. Нямаше време за упойка. Имах външни и вътрешни шевове, но не е нещо непоносимо. Обаче когато шият приспиват с краткотрайна упойка и се събуждаш наспан. Всичко се забравя в мига в който се роди бебето. После на мен ми беше много трудно с кърменето, чак леко на депресия ме избиваше. Казвала съм вече, беше в кувьоз и не можех да го кърмя. Не искаше да засуче после, мързелива работа. Обаче като родиш и като тръгне коластра и се почва с филма. Гърдите ми бяха твърди и болезнени. Едни ти казват прави топли компреси, други казват студени и ти става каша в главата. За да се стимулира кърмата трябваше през 3, 4 часа да се цедя с помпата, правех първо топли компреси, масаж, тогава цедях с помпата, а то само някакви смешни 20, 40мл, после студени компреси.. Това ми беше голям проблем..
Нека сега си мислим само за хубави неща.. А има ли някоя мама като мен - децата да са с малка разлика?

# 111
  • София
Аз смятам да раждам в Шейново и да подходя смело- без избор на екип. Вероятно ще е секцио, защото ди седи седалищно, а и след инвитро често се препоръчва, заради по-малкия риск за бебето, та колкото и да ми се ще да е нормално ще се съобразя със сигурност с препоръките на лекарите.

# 112
Аз съм си в Надежда, защото имам доверие на лекарите там. При първото раждане и аз четох много къде, как, при кого и т.н, но в крайна сметка за всеки лекар и всяка болница има много хубави и много лоши коментари. Сигурна съм, че за лекарите, които изродиха синът ми в 8ми месец по спешност и не ми позволиха и за момент да се стресирам, има и лоши отзиви, дали ако ги видя ще ми повлияят- не. Една от причините да избера Надежда беше това, че няма избор на екип.

# 113
Благодатя ти за включването Slunceto_-@-_ Hug
Rachel Bean Наистина си права, за всеки лекар има и положителни и отрицателни отзиви. Не знам защо при мен толкова ми повлияха сега тези коментари и леко си ме стресираха... Като цяло май винаги преди преглед за нещо почвам да се притеснявам (дали за бебка, дали за раждане) и после като мине вече пак съм си с нормални мисли и нервна система Grinning

# 114
Аз смятам да раждам в Шейново и да подходя смело- без избор на екип. Вероятно ще е секцио, защото ди седи седалищно, а и след инвитро често се препоръчва, заради по-малкия риск за бебето, та колкото и да ми се ще да е нормално ще се съобразя със сигурност с препоръките на лекарите.

Това, че секцио се препоръчва след ин витро за пръв път го чувам. Би ли обяснила каква е връзката?

# 115
  • София

Това, че секцио се препоръчва след ин витро за пръв път го чувам. Би ли обяснила каква е връзката?
Слушах лекция на др. Вецев в "1 на ум". Там той спомена, че това са деца, заченати най-често след няколко опита, дълго чакани и т.н (всеки стигнал до метода е наясно за какво става дума). Мисълта му беше, че не е редно да се поемат излишни рискове за бебето, оставяйки го да премине през целия родов процес, имайки в предвид колко трудно е заченато и усложненията, които могат да настъпят за бебето от нормалното раждане. Др. Ташков, при който се следя по ЗК ми понамекна същите доводи, но в крайна сметка ще изчакам да чуя и мнението на др. Чучумишев, ако все пак човека ми реши да се обърне и създаде възможност за взимане на решение.

# 116
Моят лекар по ЗК като чу,че съм след инвитро е на същото мнение - секцио разбира се и няма да те мъчат. Аз след този разговор много се стресирах, щото искам естественно. И реално после моята лекарка, които ми правеше инветро и при която се следя, ми каза,че няма нищо таково. Секцио се прави само по желание или по мед. показатели! Намя значение, дали детето заченато от  инвитро или не.

# 117
Така излиза, че все едно секциото е по-безопасното, но всъщност носи много рискове, както за майката, така и за детето. Не разбирам защо така активно го предлагат на ин витро заченали ..Можете да видите примерно на страницата на Щерев за рисковете.

# 118
Здравейте,помня че преди време имаше мами преминали през ковид,мисля че и мен ме хвана .Как процедирахте,какво правихте ,пихте ?Моля може ли съвет.

# 119
Здравейте, момичета! Аз малко се попритесних и да питам има ли и при други такова нещо. Малкия от три дни не е спрял да мърда, подритва, завърта, подскача и т.н. Буквално през 5,10, 15 минути ме бутва отнякъде. В четвъртък съм на преглед, ама се чудя може ли да има нещо нередно и дали да не отида на частно още утре? Не ям сладко, освен плодове, кола и кафе не пия..

Общи условия

Активация на акаунт