Априлски мами 2021 - тема 3

• 54 776
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
DeyaJS, чудесна новина!
Много се радвам на семейства, които се решават да имат три деца!

А нали знаете, че не е майстор този, който прави първородното дете  мъжко... Майстор е този, който след момиче, може да направи момче!
DeyaJS, чудесна новина!
Много се радвам на семейства, които се решават да имат три деца!

А нали знаете, че не е майстор този, който прави първородното дете  мъжко... Майстор е този, който след момиче, може да направи момче!
Благодаря за поздрава, много мило! Относно майсторлъка, се иска наистина кураж да се решиш за трето дете, а и когато си на 38, няма случайности в тези решения, мога да пожелая на всички четящи да са обичащи и обичани, да сме живи, здрави и силни в желанията и действията си! Може би не трябва да го споменавам, но преживях много тежък развод преди няколко години и не съм и мислила, че ще срещна човек, на когото ще се доверя до толкова , че и да му родя дете, още повече ,че и той самият има 2 принцеси и когато се съберем сега цялата женска гвардия , сме доста интересни погледнати отстрани !Преди години просто бях спряла да вярвам в доброто и моят свят бяха моите момичета много дълго време и личностното и професионално развитие! Един съвет към всички, вярвайте в себе си и във факта, че нещо хубаво очаква всяка една от нас и времето и съдбата ще ни наградят!

# 436
DeyaJS, направо браво как си се навила за трето Simple Smile супер и лека бременност!
Аз не исках да знам пола, но синът ми реши, че ще ми го сервира без да подозирам. Преписал го човекът на собствено листче и ми го връчи. Е пак момче ще е. 5 дни поне бях в много лошо настроение и все още не съм свикнала с това. Всички ми повтарят, че е важно да е здраво- ами не съм тъпа, знам какво е детето да се роди с проблеми, това обаче няма нищо общо с пола или пък с моето желание да е момиче. Та всички тези коментари много ме изнервят. Само моето бабче ми каза: Ех, абе не ме зарадва много, защото си е хубаво да имаш момиче.
На моят мъж му казах, че За трето ще се навия с друг мъж, правещ момичета Simple Smile или осиновяване, което така и така винаги е било важно за нас и донякъде приехме момчето като знак. Абе знам ли, съвсем изкуфях аз вече.

# 437
На мен ми се струва проява на смелост и второ дете,пък вие за трето говорите.Grinning
Иначе и аз много се радвам на семействата с повече деца,но май разбирам и тези с по едно.

Я кажете как става избора на педиатър?Някакви документи попълват ли се,носят ли се някъде,кога се избира и изобщо цялата процедура каква е?

# 438
Здравейте дами,
Представям се и аз в групата на бъдещи мами с термин април!
Нашата сладурка по термин трябва да се появи на бял свят на 22.04, т.е. съм 29+4 гс. Миналата седмица бях на преглед, тежеше 1200г, наместила се е нисичко от сега, съответно с малко скъсена шийка и АГ я очаква дори преди термин, но надявам се през април. Simple Smile
Първо детенце ще ми е.
Стискам палци всички да се радваме на здрави пухкави бебенца около термин. Simple Smile

# 439
На мен ми се струва проява на смелост и второ дете,пък вие за трето говорите.Grinning
Иначе и аз много се радвам на семействата с повече деца,но май разбирам и тези с по едно.

Я кажете как става избора на педиатър?Някакви документи попълват ли се,носят ли се някъде,кога се избира и изобщо цялата процедура каква е?

Здравей, аз си избрах педиатър, чух се по телефона с нея, видяхме се и на живо. Обясни ми, че записването става чак като се роди детето и му излезе ЕГН-то. Иначе като родя трябва да й се обадя, за да може като ни изпишат до 24 часа да направи домашно посещение.

# 440
Мами, имам следния въпрос , знам че е още рано. Какво ще ни трябва за родилното с бебчо? Лека бременност на всички ни Simple Smile

# 441
Мами, имам следния въпрос , знам че е още рано. Какво ще ни трябва за родилното с бебчо? Лека бременност на всички ни Simple Smile

Привет, всяка болница има различни изисквания какво трябва да се носи. Може да проверите на сайта на болницата, която сте харесали, дали е публикувано или да питате на място.

От друга страна има тема - Подготовка за малкия човек (ако не се лъжа беше в тази), в която още в първия пост има линкове с такава информация. Все пак задължително трябва да се провери И с конкретната болница какви са им изискванията.

Поздрави.

# 442
Благодаря 

Привет, всяка болница има различни изисквания какво трябва да се носи. Може да проверите на сайта на болницата, която сте харесали, дали е публикувано или да питате на място.

От друга страна има тема - Подготовка за малкия човек (ако не се лъжа беше в тази), в която още в първия пост има линкове с такава информация. Все пак задължително трябва да се провери И с конкретната болница какви са им изискванията.

Поздрави.

# 443
Като му дойде времето, АГ ще Ви даде списък. Поне при мен така беше с първата бременност, предполагам, че и сега.

# 444
Здравейте! Да се отчета и аз след преглед. В седмица 30+4, бебка е 1.650 кг. Всичко е нормално и си отговаря на седмицата. Моят корем е доста голям, а има още толкова поне да расте бебето. Вие изморявате ли се вече? Аз доста се задъхвам по стълби.

Купихте ли вече колички? Все още се чудя дали да взимам зимен кош или да взема пълно легнало положение и чувалче. 😏

# 445

Здравей, аз си избрах педиатър, чух се по телефона с нея, видяхме се и на живо. Обясни ми, че записването става чак като се роди детето и му излезе ЕГН-то. Иначе като родя трябва да й се обадя, за да може като ни изпишат до 24 часа да направи домашно посещение.

Педиатърката на голямото дете каза само да се обадя, били забранени домашните посещения в момента заради ковида. То генерално е една голяма недомислица според мен - да ги докараш вкъщи със сестрата и да ги черпиш, може би това е гениалния замисъл. Нищо смислено не чух миналия път, то и онази вече я смених отдавна, но общо взето не видях грам полза освен още стрес по организацията и на това събитие.

# 446
Здравейте! Да се отчета и аз след преглед. В седмица 30+4, бебка е 1.650 кг. Всичко е нормално и си отговаря на седмицата. Моят корем е доста голям, а има още толкова поне да расте бебето. Вие изморявате ли се вече? Аз доста се задъхвам по стълби.

Купихте ли вече колички? Все още се чудя дали да взимам зимен кош или да взема пълно легнало положение и чувалче. 😏
И аз много се изморявам. Вчера бях на крачка да припадна в Дм. Добре, че отвън има пейка, за да седна да се освестя.

Количка взехме ноември. Аз съм за коша за новородено, само в България му викаме зимен. Според мен с него и на мен и на бебето ще ни е по-удобно. В коша си има матраче и няма нужда да се използват колани. Но пак си е индивидуално, някои майки се справят успешно и само с чувалче. Всеки си решава за себе си.

# 447
За педиатъра и аз се чух по телефона. Каза че домашните посещения не са задължителни и сама да си преценя дали искам или не. Голям зор беше докато открия педиатър, който да ни вземе...
Уморявам се много бързо иначе. Даже имам чувството, че само  малко да се напрегна и почва да ме стяга корема. Гледам повечко да лежа и да идва 11ти за да мина през лекарката за да видя бебка. Дано си е наваксала седмицата изоставане.
Количката я взех миналия месец. Предлагаха ми в магазина опцията с летния кош само, но някакси не е моето. Не ми изглеждат толкова удобни колкото с коша за новородено. Не съм проучвала обаче варианта и нямам много наблюдения.

# 448
Здравейте и от мен, аз съм 32 г.с от утре, днес бях на преглед моята бебка я измериха 1830грама, което напълно отговаряло на седмицата, преди вървеше все по-голяма но сега си е в норма. Кръста и гърба много ме болят обикновенно в след обедните часове и вечер, иначе като цяло нямам оплаквания. Количка купихме декември, и всичко останало като цяло сме набавили, дребни неща останаха. Все пак от март започва 9 месец и трябва да сме подготвени Simple Smile)

# 449
Здравейте момичета,

Случвало ли се е на някоя от вас да има диария? От сутринта съм така и даже ме боли корема и ми къркорят червата. Но е така, че все едно изсипах чаша с вода в тоалетната сутринта (с извинение). Вчера малко ми изстинаха краката, не зная дали може да е от това. Бях на преглед вчера (3-тата ФМ) и за щастие всичко е наред, затова и не бързам да ходя до болницата. Усещам и добре бебка. Надявам се утре да съм по-добре, но ми е притеснено. Иначе в 32+4 бебка я измериха 1.990. Не можахме да я видим, защото реши да се скрие с ръчички Grinning срамежливи сме. Ще съм благодарна ако имате съвети за справяне с този проблем
..предвид това, че ме диагностицираха и с ГД. Разликата наистина беше минимална в резултата, но се следя по 6 пъти на ден. Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт