Априлски мами 2021 - тема 3

• 54 690
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
И на мен само това ми остана за купуване. Първо се бях спряла и аз на wifi камера, но ми се иска да си имам отделно устройство с мониторче и телефона да не ми е зает от това. След много препоръки май се спрях на този: https://www.emag.bg/video-bebefon-mappy-vbm-8700-funkcija-uoki-t … 617/pd/D6VGF7BBM/
Много често го намалят на 100лв, даже и на 80 съм го виждала. Яд ме е, че не съм го взела, но ще изчакам засега да видя дали няма пак да го пуснат скоро.

# 481
И на мен само това ми остана за купуване. Първо се бях спряла и аз на wifi камера, но ми се иска да си имам отделно устройство с мониторче и телефона да не ми е зает от това. След много препоръки май се спрях на този: https://www.emag.bg/video-bebefon-mappy-vbm-8700-funkcija-uoki-t … 617/pd/D6VGF7BBM/
Много често го намалят на 100лв, даже и на 80 съм го виждала. Яд ме е, че не съм го взела, но ще изчакам засега да видя дали няма пак да го пуснат скоро.

Аз си го взех когато беше намален на 79.99 лв. и мога да кажа,че е супер.. вероятно има много по-скъпи със същите характеристики. Моя съвет е да си го сложиш в любими и като падне цената под 100 да поръчаш/а тя се мени през няколко дни/

# 482
Четох че е съвместимо. Ще попитам лекарят да ми обясни по подробно и ще споделя.

Много благодаря за подробното обяснение, относно стволовите клетки. Имам един въпрос - ако реша да ги даря в Александровска, мога ли да го направя след отложеното клампиране, тоест ще има ли останала някаква част стволови клетки и ще има ли смисъл да се дарят?

# 483
# 484
https://www.amazon.de/HeimVision-Temperatur-akustischer-Nachtsic … ink_bb_dls_failed

Аз поръчах този бебефон. Има хубави функции, много добро качество и лесен за настройване. За подобен в България трябваше да дадем над 400 лв.  Ние също сме в къща, обхватът е добър между етажите, А навън не знам. Купих от приятелка и камера с приложение. И двете устройства си имат своето предимство.

# 485
Здравейте, отново. Днес със събуждането имам болки в корема, кръста и гърба наподобяващи менструални. Имам чувството, че е от тежестта на бебка, но си ме е и страх да не са контракции, тъй като съм едва в 30 седмица. Миналата седмица бях на преглед и шийката на матката не беше скъсена, но тогава нямах и оплаквания. Има ли някоя от вас със същите неразположения?

# 486
Аз следобед и вечер съм като парцал. Тежи ми корема, понякога имам леки болки, само ми се лежи, чувствам се като кит.. Преди обяд съм по-подвижна хах, по-леко ми е, мога да изчистя цялата къща. Като знам че ще става по-тежко.. Днес бях на преглед 31г.с и бебка е 1870гр. Аз за 1 месец съм качила 1,400гр. До къде ще я докараме не знам, но корема ми е огромен сякаш 😁 А как ритааа, понякога се плаша чак. Но после се укротява.

# 487
Pipi, доколкото знам болки тип менструални може и да са контракции. Консултирай се по-добре с АГ, обикновено в такива случаи увеличават магнезия и препоръчват почивка.
Аз не мога да се оплача, че ми тежи все още. Спя си спокойно без възглавници и други опорни средства 😃. Обаче бебка не се спира. Изобщо не знам кога спи това дете. По цял ден ме бута и рита. Или гръбчето или дупето все ги натиска и корема ми образува вълни и странни позиции през цялото време.

# 488
И ние я взехме същата, но когато беше намалена на 90 и имаше бонус код за още 15 лв, заслужава си определно, качеството е добро, нощното виждане също...изпробвано между нас си, ще видим как ще е с бебка.

# 489
Аз съм имала подобни болки един- два пъти, но след часове ходене или стоене права( особено стоенето права ме убива бавно). Аз до обед не съм човек, събуждам се изморена, но това го отдавам на няколко неща: дефицита на желязо и вит.Д, никакъв шанс да си намеря удобна поза, а и нон стоп някой ме събужда, я някое от кучетата, я синът ни, я да пишкам. Чувствам се като кит изхвърлен на плажа и единственото ми желание е да вляза в какъвто и да било воден басейн. А и нон стоп е шаване, откъде това място предвид размерите му на това бебе, дори когато ходя или стоя все се намества, поритва и т.н

# 490
  • София
Момичета, получавали ли сте сърбежи и/или обриви по тялото? Преди две седмици започнаха при мен, направо беше подлудяващо. Какви ли не лекари не посетих и никой не може с точност да ми каже причината. Започнах да се мажа с един крем, изписан ми от дерматолог (първи дерматолог ми изписа Ксизал, купих го, но като прочетох мнения се отказах да го пия и само веднъж взех), та сега съм по-добре. Преди се будех в 2-3 и два часа не мога да заспя от сърбежи и чесане. Сега поне се наспивам и като ме засърби се мажа, като гледам да не е по-често от 2-3 пъти... но пак така без причина не може да е... пуснах чернодробни, сега бъбречни (понеже се притеснявах да не е някоя от онези гадни болести, за които четох в нета), но всичко изглежда нормално уж.... потвърдиха ми иначе разширени вени на краката (аз си ги имах и преди, тъй като работата ми е по цял ден на компрютър и без много движение), та евентуално си мисля, че заради хормоните (високите естрогени) може и оттам да е сърбежа. Най-притеснителното ми е дали това състояние влияя на бебчето, аз че ще търпя - ще търпя, но да не е нещо, което има негативен ефект върху нея ако не се разбере от какво е и съответно не се вземат мерки... Някоя да е имала подобни проблеми или да знае? Вече не знам и аз с какъв лекар да се консултирам...

# 491
При мен главно корема ме сърби от време на време, забелязала съм че с някой дрехи ми се получава, казват ми също че е защото корема расте. Случва се и краката да ме сърбят понякога след баня, което го отдавам на изсушаване може би от топлата вода, но ми се е случвало и когато си легна вечер и се почва един сърбеж, не мога да си намеря място, лудите ме хващат. Другото с което свързвам сърбежа в краката е бръсненето, по принцип използвам кола маска, но сега нито искам да си го причинявам, нито имам нерви да се занимавам. Последните няколко пъти се мажа обилно с кокосово масло след това и го няма този сърбеж.

# 492
Здравейте. Аз съм в 32 г.с  с термин 14.04.2021г. Започнах сериозно да обмислям къде да родя в Пловдив. Бременността ми се следи от лекар който работи в Селена но вече се колебая дали си заслужават толкова много пари за раждане. Намирам добри коментари за Хирургии и за Окръжна. Може ли и ваше мнение 😉

# 493
Аз съм получавала сърбежи, но не по време на бременност. Най-често се дължат на алергия, породена от нещо... Ако е след баня, може да пробваш да смениш измиващите. Или да спреш да переш с омекотител и да използваш бебешки прах. Да обличаш памучни дрехи и на първо време да ограничиш храните-алергени, това са основните и елементарни неща, за които се сещам. Но няма гаранции. А може и от стрес да е...

Аз нали се бях притеснила, покрай многото ми дефицити - на магнезий, желязо, белтъци. Буквално два дни, след като АГ ми изписа да пия желязо (Тотема и Малтофер едновременно) и чист протеин, се почувствах като нов човек! Гледам си глезените и ми се струват като на манекенка - няма ги отоците! Закопчавам си свободно якето, а преди се задушавах и пристягах с него - явно и в торса и корема съм била подута. Леко ми е, спа по-добре. Имам повече енергия да свърша нещо у дома.
И отгоре на всичко кантара ми показва с 2-3 кг. надолу!
Много доволна се чувствам, остана и изследванията ми след месец да са хубави!

А относно ритничетата на бебета мога да кажа само: Радвайте се! Значи са добре.

# 494
Здравейте. Аз съм в 32 г.с  с термин 14.04.2021г. Започнах сериозно да обмислям къде да родя в Пловдив. Бременността ми се следи от лекар който работи в Селена но вече се колебая дали си заслужават толкова много пари за раждане. Намирам добри коментари за Хирургии и за Окръжна. Може ли и ваше мнение 😉
При мен е същата работа, само че не се следя в Селена. Първо бях решена да са Хирургиите, но лоши отзиви ме отказаха, реших, че ще е  Селена, но напоследък и за там отзивите са 50/50 и някак работата пак опира до късмет на кого ще попаднеш и в какво настроение ще бъде, а някак 1500-2000лв. и пак да нямам сигурност не са ми оправдани. Сега пак се върнах към Хирургиите, за Окръжна нищо не мога да кажа, ограничих се с другите две и пак ми е трудно да реша. Препоръчват ми Коларов и май ще е той, ако пак не реша нещо друго, но вече и ММ ми дава зор да реша, тресе го параноя, че може и по-рано да родя.

Общи условия

Активация на акаунт