Априлски мами 2021 - тема 3

• 54 540
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
При нас е второ момиченце и съм предвидила да носи запазените дрешки от каката, но за изписването си взех ново комплектче Simple Smile
Мислите ли ,че чувалче за сън става за изписване,вместо одеало😆понеже си харесах,едно много сладко😆
Защо пък не, не бих имала против. Ама аз май не съм много за слушане...
Вие какво мислите, имам чисто нови прекрасни неща от баткото, които не са носени и мога да ползвам за изписването, но баща му е много против. Казва, че иска първите му дрехи да са си негови и без това ще има да носи чужди ( макар и на брат му).

# 586
Момичета,  днес бях на късна фетална морфология.  Всичко с девойчето е наред.  30+5г.с сме 1500 г , докторката каза , че вървим седмица напред.  Пожелавам на всички ни безпроблемно раждане - с пухкави и здрави бебета.

# 587
Rachel, и според мен няма лошо на изписването бебето да е с дрехите на батко му, но пък и таткото разбирам, че иска нещо новичко 😃.

Emi, браво, че всичко е наред! Не знам само как ги изчисляват тия мерки различните ехографи. Моята в 29г.с.+2 дни тежеше 1515гр. и ми казаха 1 седмица напред.

Да кажа, че днес поръчах видеофона на Mappy, който обсъждахме по-назад. Излезе 93 лв през приложението на емаг. Дано върши добра работа.

Как сте вие? Аз си взех 45-дневния и не мога да повярвам, че след месец горе-долу ще съм родила, освен ако не ни изненада по-рано. Тежи ми вече и мноооого ме рита и бута. Уж ставали по-спокойни накрая, ама при мен няма такова нещо 😃.

# 588
Аз съм на мнение че всеки апарат показва различно, в рамките на 20 дни бях при трима различни лекари. На 2 февруари при първия бебчо беше 1592гр. На 11 февруари при втория - 1674гр. На 22 февруари 2308гр. Колко сме в крайна сметка не знам.
Иначе за движенията - понамаляха и станаха по плавни, явно вече му е тясно, а на мен по-тежко, особено вечер.

# 589
И аз съм в 45 дневния вече, ама ходя все още за ден два в седмицата на работа, за да обуча новия колега. Пък и разнообразявам така, много ми е скучно вкъщи и само се чудя дали да спя или да ям.. Flushed
Другата седмица се заемам с пране, гладене и нареждане по шкафчета, та ще ми е по-интересно. Аз тези дни направих един голям шопинг, нагласих вчера и багаж за родилното, само нощниците останаха да изпера и прибера, ама искам с бебешките дрешки да го направя.
На 2ри почвам с тоновете, хич не ми се вярва, че ще устискаме до термин, пък и доста ми тежи вече и аз едвам спя нощем..през деня пък съм като парцал Triumph. С мъжа ми залагаме кога ще се появи вече Grinning Някак си се надявам да е преди 22ри, за да е рибка и да сме си три водни зодии вкъщи, малко вярвам в такива работи Relaxed

# 590
Минава бързо времето, от другата седмица някои от вас ще са в 9 месец, бебетата ще завалят в близките седмици и другите оплаквания от сорта на ревящи зверове, безсънни нощи и кърмене ще бъдат на дневен ред Simple Smile
На мен много ми тежи вече, а и то е ритане, наместване и т.н. Бащата изпра всичко тези дни и ми докладва какво имаме и какво ни трябва още.  Имаме и количка да перем и може би след седмица ще сме готови.
За дрехите няма да споря повече, подбирам си битките, като е направил пак момче да си му избира дрехи той.
Иначе забелязвам, че вече се активира сензора ми чистота. Имаме 2 големи кучета и с космите съм се примирила преди много време, както и с винаги мръсните подове, лигите и т.н. Със синът ми много почнаха да ме дразнят тези неща преди да го родя и два-три месеца след това. Сега пак е същото- ще има чистене всеки ден 🤮🤮🤮, но ще се върна към нормалното може би по- бързо от първия път.

# 591
Времето наистина минава бързо, а аз почти нищо не съм свършила... Почивам си стабилно, че скоро няма да се спи много.
От тази седмица започнах да преравям шкафовете и да изхвърлям/ подреждам/ освобождавам място. После следва да освежим боята на стените, но затова трябва по-топло време - съответно ново основно почистване. И чак след това ще пера и подреждам дрешките. Надявам се до средата на март да сме готови и бебчо да не ни изненада!
А то рита все по-настървено! Понякога когато лежа надясно, само надясно, така започва да ме ровичка, че имам чувството, че ми стига до бъбрека. Едно странно чувство е, като гъделичкане отвътре и се налага да се завъртя...

А каква зодиакална комбинация се задава при нас, просто не е истина!...Мъжът ми е телец, баткото - козирог, мънинкото ще е овен, а аз за капак съм рак! Ужас, жив ужас! Joy Joy

# 592
Аз бях на фетална в 32-ра седмица и ми казаха, че бебето е 2 кг. и си е с нормални параметри. Явно наистина различно показват ехографите, понякога има скок в растежа, после забавяне. Казаха ми, че е много ниско долу главичката на бебето и му е много тясно. Та имам усещане, че по-рано  ще излиза, така че ще гледам до деветия месец всичко да е готово.

Някой пил ли е Сорбифер /за железен дефицит/? Нещо ми става лошо от него и го спрях, ще питам доктора да ми го смени.

Започвам да се вълнувам, че скоро ще има родили мами. Ще очаквам с нетърпение да споделяте! 😊😇

# 593
  • София
И аз да споделя, че също като Belle_ успях да се възползвам от промоцията в ЕМАГ за бебефона. Много благодаря за препоръката, момичета! Бях си го сложила в Любими и днес ми се показа, че е на промоция. Satisfied

Относно килограмите, на моята фетална морфология 30+4 г.с. бебка беше 1644 гр и АГ каза, че вървим 3-4 дена напред хаха така че явно всеки лекар си има собствени критерии и в крайна сметка всичко е до ген - някои хора са ниски, други високи и т.н.... Важното е бебенцата ни да са здрави, а колко тежат - Божа работа!

Иначе съм забелязала, че и мен ме рита доста като лежа на дясно. Обяснявам си го с положението й понеже вляво е гръбначето и като легна на дясно тежестта пада натам и явно не й е удобно и много силно я усещам. Съответно и аз като Златанова трябва да сменя позата... А то не може само на ляво да се лежи... Наскоро се замислих, че и след като се роди ще трябва все на ляво да лежа, защото спя от лявата страна на леглото и кошчето й ще е от лявата ми страна съответно няма как да й обърна гръб... Голям майтап!

А аз днес бях до офиса, за да си върна лаптопа и от утре излизам в болничен, но 14-дневен за общо заболяване от личната ми лекарка и от 10.03. ще взема вече и 45-дневния от следящия ме АГ (понеже моят термин е чак края на Април 24.04.). Просто вече не издържам да работя - много нерви и с тези сърбежи от четири седмици мисля, че е по-добре да взема да си почивам вече и да се занимавам с покупки.

И последно - утре сутрин чакам кошчето Kinderkraft Neste което поръчах от ЕМАГ пак на супер промоция (30% off) за 137 лева. Дано матрачето е хубаво и ни хареса покупката. Ако не - има време да го върна. Grin

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 01:02 от jalapeno

# 594
Нашата бебка е доста активна, така рита и се разтяга, че корема ми заема разнообразни форми хаха. В 32г.с беше 1,900гр. С ужасни болки в кръста съм и това много ме измъчва. Постоянно ми се лежи, но няма как. Времето е страхотно, а аз повече от 30мин едвам издържам да се разхождам. Отделно малкия ни батко е фурия и ми взима цялата енергия. Изобщо тези дни ми е много тегаво.
Ще сглобим креватчето тези дни, за да мога да наредя и дрешки в него, че има чекмеджета. Но май ми се иска прането и гладенето да е по-натам, а не да ми престои всичко 1 месец.
Взех комплект за изписване. По принцип не съм им фен. Не ми харесват, за баткото си бях взела отделно нещата. Но това като го видях и много ми хареса.
💐 Пролетно ми е 🍀💕

# 595
И на мен вече ми е много трудно, имам и подготвителни контракции и то вечер и през ноща, гледам да лежа повече за да може поне да си изчака датата за секциото. Ние имаме доста дрешки и неща от баткото повечето са зелени бели не преобладават сините така,че ще се ползват. Иначе съм взела комплектче за изписване и някалко други дрешки. Като съм в болницата майка ми ще дооправи и докупят каквото трябва.  Багажа за болницата и той е готов така че съм готова почти с всичко.  Дано само да изкарам поне и другата седмица на да съм в деветия месец иначе миналата седмица я измерихме 2,700 🥰

# 596
Здравейте, момичета. За дрешките - нищо не съм купувала, но имам 3-4 торби от приятелки, които родиха миналата година. Сега ще ги пера и подреждам, за да видя с какво разполагам, но мисля, че имам всичко. Какво мислите за гладането на бебешки дрехи? Сушилнята достатъчна ли е (има си бебешка програма) или задължително трябва да минат гладене, заради дезинфекцията?
И още един въпрос - появиха ми се хемороиди от няколко дни и не знам какво да правя Sad Много е неприятно, някоя от вас да е получавала по време на тази или предишна бременност и какво помага? От 3 дни седя вкъщи и едвам се придвижвам. Приятелка ми даде Проктогливенол и Цикатридина Спрей. Не виждам да помагат за сега Sad Не стигат всичките неразположения до сега - това, че се чудим на къде да седнем и да легнем, ами и това сега просто върха на сладоледа Expressionless

# 597
И аз се чудя с гладенето след сушилня как да процедирам. Много я мразя тази дейност и май ще гладя само това, което е намачкано. Четох, че трябвало и без пара да се прави, а моята ютия изобщо не глади хубаво без. Ще ми паднат ръцете след такова количество дрехи 😃.
Иначе мисля следващата седмица да започвам с прането и подреждането. Сглобихме скрина за стаята, само трябва да взема органайзери за чекмеджетата.

# 598
Здравейте момичета!
Много ми е хубаво, че ви открих в групата и е някак спокойно, че още много жени преминават през същите емоции едновременно с мен, има с кого да споделя - понеже от моите приятелки имам само 1-2, които са раждали вече. Simple Smile
PetyaDi, на мен от вече 3 седмици са ми казали, че главичката на малката е слязла ниско в таза, почивай си повече. Сега съм 31+6. Било предпоставка за по-скорошно раждане според лекарката на частно, а АГ от женска консултация (мъж) казва "живей си живота, не се знае кога ще се роди" Simple Smile. Ами, аз си "живея живота" доста предпазливо. За половин-един час движение из вкъщи и кръстът ме заболява, а контракциите вечер са вече обичаен спътник, въпреки че от както си пия редовно магнезия и сякаш се подобри. Grinning

Относно гладене - мисля да пера + сушилня, после просвам вкъщи да доизпръхнат и може би гладене, само на някои неща, ако изобщо успявам да стигна до гладене. Връхните със сигурност няма да ги гладя.

Нямаме още комплект за изписване, малко съм суеверна и не исках да купувам много по-рано. Мисля края на тази седмица да напоръчвам дрешки и кошара. Simple Smile JALAPENIO - моля те сподели за матрачето към кошарата като пристигне. Simple Smile

Jo0o - аз имах такъв проблем (външен) началото на януари. Никога не съм имала преди, беше много болезнен и неприятен. АГ ми каза 10 дни цикатридина супозитории вечер, аз добавих, сутрин промивка външна с тетра. Имам чувството, че тетрата ме успокояваше повече, но на 10 ден бях все едно не е било. После продължих с тетра от дъжд на вятър.

Аз имам въпрос - освен супер вълнението, което се усеща и в групата с положителни емоции, имате ли по-криви/негативни моменти. Четох за пред/след родилна депресия. Понякога вече се улавям, че съм крива без причина и се изнервям по-бързо от обикновено.

# 599
Девойки,до кога ви е предписан магнезия?
Моята док ми каза още в 28 г.с. да го спирам,но аз си признавам,че го пих до към 30-та.Имам си почти постоянно втвърдяване на корема и ме беше страх да го спра,но пък казват,че ако се пие прекалено дълго ще забави раждането.Rolling Eyes

Тайничко ви завиждам за приготовленията,ние сме до никъде.Половинката хич не си дава зор,все казва,че има време,а при нас нещата трябваше да се започнат много отдавна, за да ни/ми бъде удобно с бебчо.Confused Купили сме количка,легълце(което вече седмица чака в магазина да го вземем) и четири бодита.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт