Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 611
  • 802
  •   1
Отговори
# 405
Малка спретната къщурка, Елин Пелин №7. Помня я тази сграда, Попея я показа като "класическа" архитектура, като казах, че не мога да харесам НС сграда. Ми да, локацията добре, архитектурата все така не ми харесва.
Четох не до край другата тема, реших да не се включвам, то там като по Иван Хаджийски.
Ама тук да взема да препоръчам на Сони да си купи направо изискано жилище някъде там, откъдето ще му плащат пенсията. Най-добре.

# 406
Парата излиза отгоре като студен, сух въздух. С активен въглен е, да.

За да излиза студен и сух въздух вътре трябва да има някакъв резервоар, в който да се събира вода. Иначе просто не става, физика.

# 407
Оффтопик:  Нико и Сони са различни хора, така ли?

# 408
Мандаринка, не е тази, на Розова долина дадох за пример, повече ми допада, но е близо до булеварда и се чува. Тя още не е населена.

# 409
Оффтопик:  Нико и Сони са различни хора, така ли?
Ти да видиш. Освен мен имало и други хора харесващи Кръстова вада до Парадайс или Манастирски ливади изток до Тодор Каблешков. Това е изненада само за теб. В Ман Ли за 900-1000 е/м2 може да се купи хубав апартамент близо до топ държавно училище, хубава детска градина, Лидл и пр.  “ Купувачите на този тип имоти са предимно семейства с деца, а предпочитанията за локация са концентрирани в южните квартали като Манастирски ливади, Кръстова вада и пр.” https://www.manager.bg/biznes/yuzhnite-kvartali-po-predpochitani … ksozni-zhilishcha

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 03:54 от Анонимен

# 410
Здравейте
Какво ще кажете за тези обяви в лозенец дали са реални.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b159482555785997
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c160760397437610

# 411
Но се е намерил човек, който не иска да даде 900 евро за апартамент за под наем в МЛ, а настоява да плати 1 300. Нищо, че наемът ще бъде същият.

# 412
Саиван, втората обява залагам, че е фалшива. Първо агенцията - твърдо НЕ. Второ - обявата е публикувана на 20 декември, а се вижда сняг по покривната тераса, аз поне не се сещам последната седмица да е валял сняг Laughing Отделно, дори да беше реална обява, от собствен опит - покривната тераса не е твоя, но е пред твоите прозорци. Има сложено голямо външно тяло на климатик, може би на някакъв магазин или нещо подобно на партер - бучене и тракане точно пред спалнята е гарантирано. Както и хвърляне на боклуци отгоре по покривната тераса - най-вече фасове, понякога използвани "предпазители". Отстрани на покривната тераса е малка къща, която  в един момент със сигурност ще стане кооперация. Апартаментът е с малко чудато разпределение, но си я има квадратурата. За тотал ремонт е, очевидно. Като цяло апартаментът има потенциал като разпределение, но етажът и покривната тераса са непоправими недостатъци. Според мен.
Агенцията твърдо е от тези, които настояват за ексклузивен договор. Освен отделните негативни мнения за нея, имаше и цяла тема пусната, от продавач, който горко съжаляваше, че е подписал с тях. Много са настоятелни.

# 413
Саиван, съгласна с Мандаринка за втората, но и първата ми е съмнителна. А и двете са с надпис "този имот се предлага само на частни лица", което е допълнителен сигнал за некоректност. Е, може и да е истинска, но да не искат да делят комисиона, но е по-малко вероятно. Те че не искат да делят, е така, кой иска 😀, но това не го пишат, а просто го правят, ако има повече от 1 кандидат. Но ако е 1 сериозен, ще я разделят, иначе няма никаква да получат. Това ако е читава офертата. Но ме съмнява.
Ти все пак се обади, но не се оставяй да те омайват за други оферти, ако тези не са ок, направо ги отрежи. Ужасно са нахални.

# 414
Е, може и да е истинска, но да не искат да делят комисиона, но е по-малко вероятно.
Ти все пак се обади, но не се оставяй да те омайват за други оферти, ако тези не са ок, направо ги отрежи. Ужасно са нахални.

Искат двойна комисионна, факт. Ако случайно решат да работят с друга агенция, вдигат цената с комисионната. Правят го, повярвай ми, от собствен опит говоря. Повечето купувачи затова се обръщат към агенция, за да им рови из обявите, т.е. купувачите не гледат сами по сайта, за да знаят каква е обявената цена, вярват на брокера си. Случвало ми се е като продавач, от агенция да ме "предупредят", че обявавят цената плюс комисионна, да не се "изтърва" пред потенциалния купувач.

И за конкретната агенция за втората обява съм 100% съгласна, много точно казано.

# 415
Благодаря за информацията.
Само ми изглежа много странно да платя 3-4000 евро и да получа такава услуга,
но явно такъв е пазара.

# 416
Ами това е реалността, странно или не, по-добре да си подготвена и да не се прецакаш. Ако агенцията на продавача иска да вземе двойна комисионна, но се появи купувач от друга агенция, просто качват цената с допълнителна комисионна. Иначе на теб, като купувач, просто няма да ти покажат имота.

За конкретната агенция - аз ги режех категорично и им затварях телефона,  младежът ми презвъняваше и ми заявяваше, че трябва да му дам обяснение защо не искам да работя с тях, че не можело да им затварям телефона, и така. Та съветът ми е за грубо "рязане", щото от деликатно "рязане" не разбират.

ВАЖНО ДОПЪЛНЕНИЕ - ти четеше темите от известно време, но пак да напомня - купи си предплатена карта само за разговори с агенции, иначе ще те тормозят с позвънявания на личния телефон много време след това. Като приключиш успешно със сделката, просто не използваш повече тази карта и толкова.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 10:23 от man_darin_ka

# 417
  • София
По-добре изобшо не звънете от вашия телефон. Купете си предплатена карта. Много, много години ще ви се обаждат всеки месец. Все пак база данни поддържат...

# 418
И аз много се учудвам на наглостта на повечето брокери?!
На какво ли се дължи?
Пресен случай тези дни обажда ми се брокерче, че негов приятел иска оглед, обичкновенно ги режа ама бях в района и викам хайде става да ви отворя имота да го видите.
Набързо мина огледа и на излизане приятелчето вика ще направя видео да го покажа на моята приятелка да види и тя имота ха ха Simple Smile
Казвам, че няма шанс за това и ако реши да дойде да го види, а той супер наглее и вика: Как да живея с такъв хазяйн Simple Smile
И излезнаха без да изчакат да заключа поне.
Та с една дума явно се котират такива за брокери-нагли и безочливи!
Който се върже върже...
Но познавам и малко ама качествени брокери, с които през годините съм имал взимане даване.

# 419
  • София
Брокерите са като всички други професии. Има професионалисти, има и гнили ябълки. Някои агенции са с по-кофти репутация от други, но въпреки това продължават да съществуват. Има ли тема/списък за положителни и отрицателни отзиви за агенции? С радост ще дам принос.

От опит: преди две години избегнахме агенция, с която имаме лош опит и се свързахме директно с продавача. Просто открихме обекта и издирихме собственика. И двете страни бяхме доволни от спестения комисион. В други случаи обаче, сме били доволни от брокерската услуга и сме плащали комисион без съжаление.

Истината е, че има имоти, които "сами се продават" и нямат нужда от брокер. За други се иска професионален подход. Е, и всичко опира до цена, разбира се. В момента имам пусната обява за продажба на парцел на морето. Имам едно единствено обаждане за три седмици. Никой брокер не ме е сложил в базата си данни да ме тормози. Явно цената, която съм посочила е висока.

Общи условия

Активация на акаунт