Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 557
  • 802
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Абсолютно по същия начин действам и аз Grinning . За осветяването и изложенията си ползвам компаса на телефона. За първи път му намирам приложение, но ми е много полезен от както гледам жилища Simple Smile . Досега не е имало случай да го видя отвън и да ми се прави оглед и вътре, така че определено си спестяваме уговорки и време. Отделно, че може да отидеш по което искаш време и да видиш какво е положението, а повечето огледи стават като вече се стъмва. Напоследък все са на или на 1 етаж, или изцяло северни, или наоколо е неприятно. В това със стаите не съм сигурен още на 100%, защото съм влизал в много странни жилища, които отвън никога не бих предположил как са разположени. Днес си набелязах един, но още от мапс съм почти сигурен, че е с кофти изложение и няма да искам да влизам,  утре ще си разходя кучето до там да го видим и да тестваме градинките Smile .

# 556
  • София
Съвет - свали си апликация за позиция на слънцето, калибрирай компаса и те имат augmented reality - вдигаш телефона и си избираш зима, лете, точен ден да видиш къде минава слънцето. Понякога може да се изненадаш неприятно, особено за зимните орбити. Simple Smile Аз имам и лазарен уред за мерене на разстояние, което директно ми смята квадратури и има памет. Ако вляза вътре да видя много ли ме лъжат или не. Първа работа ми е да си измеря гаража...

Ей тоя ап ползвам аз, доста е точен, вдигаш телефона към небето и ти показва къде е слънцето, когато искаш: https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.gr.java_conf.si … p;hl=en&gl=US

# 557
  • София
Ехаа, ти ги гледаш нещата на некст левел, а аз си мислех, че съм открил топлата вода с тоя компас Grinning . Много благодаря, има го и за iOS и го изтеглих. Ще го разуча, на пръв поглед не го разбрах съвсем. Лазерният уред също е добра идея за квадратурата, някой приятел май имаше, трябва са попитам дали го позлва. 

# 558
Идеята за шоколадчетата в детските ботушки много, много ми допада, ех, защо и тук не сме по-отворени, да си доставяме малки ежедневни радости...

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 00:20 от blackcat6

# 559
  • София
... утре ще си разходя кучето до там да го видим и да тестваме градинките Smile .
LaughingAnimal Dog2Flowers Seedling

# 560
  • София
Така де, някои си имат лазерен уред за мерене на разстояние, а аз куче. И то е с точен мерник. Smile Градинките също трябва да са инспектирани, не само жилището Joy . Идеално оправдание е да се разхождаш като муха без глава и да оглеждаш кварталите, без да те мисля за съмнителен или луд. Wink

# 561
  • София
Дам, всъщност аз нямам куче, и не искам да имам. Но бих разходил някое чуждо. Ей така, за спорта Simple Smile
Е, не и януари Simple Smile

# 562
заради Ковид кучетата под наем доста поскъпнаха 😁

# 563
  • София
Ще черпя куче за разходки като си взема жилище. Smiley Ако на някого му потрябва да се мотае и да оглежда блокове и живущи.

# 564
Леле, вие направо ме хвърлихте в джаза. Laughing
Старата соц. школа в образованието залагаше на уроците по география. Слънцето изгрява от изток, движи се на юг и залязва на запад. В София Витоша е юг-ът, вижда се или поне можеш да се ориентираш къде ти е Витоша (планината, не улицата!). Оттам-нататък е безкрайно лесно, поне според мен.

# 565
Не е точно така Мандаринка, това, което споделиха за различното движения на слънцето през зимата и лятото е много полезно. Пример - у нас в хола лятото следобед пече много и до късничко седим с пуснати щори. Сега пече за два-три часа, като стане 16:00 и вече се скрило зад съседния блок. И да го нямаше блока, пак щеше по-рано да се стъмва 😂, но все пак е хитро това.

Иначе за посоките си права, но има хора, които просто не могат да се ориентират, дори с карти и Гугъл мапс.

# 566
Може и да не съм права, Мока. Може да е от жизнения ми опит или заради това, че тригонометрията ми беше единствената дисциплина от математиката, която успях да схвана Laughing, макар и с доста усилия от моя страна.

Лятото слънцето по пладне (т.е. от юг) е високо, не е под 90 градуса спрямо хоризонта, но е много малко под 90-те градуса. През зимата, при същите условия (т.е. на обяд от юг) е някъде по средата между 0 и 90 градуса.
Сутрин слънцето изгрява от изток ниско над хоризонта, "движи се" на юг по възходяща траектория, по пладне е най-високо на юг (към 13-14 ч.), след което по нисходяща траектория се "движи" на запад, където залязва зад хоризонта. Иначе по мое време имахме картинки (не Пауър пойнт) в учебниците по география, а и по астрономия (част от физиката беше). Това в гимназията.  
Засенчването на сградите от съседни такива е конструиране на мислени правоъгълни триъгълници.
Практически погледнато, ще дам пример от квартала на Адвенчър - ул. Мърфи или Алеко Константинов между Мадрид и Данаил Николаев. Улиците са ориентира север-юг, съответно кооперациите - също. Кооперациите са преобладаващо 5-6 етажни, но от старите с високото междуетажие. Улиците са тесни и с високи дървета. През лятото слънце влиза на 4-5 етаж за прозорците към улицата. През зимата, заради тесните улици и това, че слънцето е по-ниско, вероятно само на 5 етаж за малко. За прозорците към вътрешните дворове - там може да е за повече, но не и за ниските етажи близо до чупка на същата или съседна сграда.

Гугъл мапс е полезно нещо, не отричам, но май вече повечето хора не могат да се ориентират без Гугъл мапс.

# 567
  • София
А има и хора, които не правят разлика между Витоша и Стара планина Grinning

# 568
Опитваме да си намерим жилище от три години, но все неуспешно. Брокерите са доста арогантни. Още с обаждането питат имам ли парите в брой и ако не искам да говоря за пари веднага ми затварят под носа. Ходихме на оглед няколко пъти, но все нещо скрито имаше не както трябва, неуточнено за жилището. Цените ми се струват завишени доста. Нищо не е с реална квадратура, направо сме отчаяни. Харесахме една чисто нова къща с голям двор, но е в село близо до града, не много далече, но все пак, а и сме с малко дете. За цената на тристаен апартамент тя е 300 кв двор и 250 къщата. Много красива и китна. И сега се чудим... но какво ли ше е вътре, може и миша дупчица да е...

Най-много ме дразни, че почти няма обяви в двата известни сайта имот и хоумс. Има но само на нереално високи цени, които нормалните хора не могат да си позволят. Звъня за обява, хубаво жилище с добра цена и ми казва, какво търсите да ви намеря... Ами аз нали се обаждам за обявата ви.. аа друго ще ви намеря... еми.. не мерси! Sad

# 569
А има и хора, които не правят разлика между Витоша и Стара планина Grinning

То има и хора, които твърдят, че Стара Планина не се вижда от София. И такъв спор имаше преди време.

kristianaVelikova как така няма обяви? Пълно е с обяви, просто цените са високи.

Общи условия

Активация на акаунт