Секс на работното място

• 24 756
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
Явно повечето разбират темата като несериозна свалка и никога не са работили в семейна среда.

Според мен става дума за отношения, заформящи се на работното място, а не за вече установени сериозни такива. Ясно е, че ако вече сте двойка, нещата стоят по друг начин. Но ако тепърва почвате от нулата, както казва rf, то са бъзици, флиртове, страсти, колегите гледат сеир, коментират, туко виж започнали да се месят, някой се почувствал ощетен, друг му разбили тайните мераци... изобщо, една среда за всичко друго освен за сериозна работа. И едно е жената да е някъде си и да си мислиш какво ще я правиш довечера, едно е да е на една ръка разстояние и да дебнеш кога другия колега ще излезе от стаята за да я хванеш за задника. И това в сценарий влюбени сме и не се караме, нали Grinning Започнат ли някакви драми, смятай накъде могат да отидат нещата Joy

Но и кой как я погледнал, какво е казал, какво е искал  и какво не е успял да каже Wink

# 61
  • София
Ние и гаджета сме били, когато работехме заедно в една администрация. Не са се случвали драми, а дори много колеги разбраха, че сме заедно, когато напуснахме след няколко години. Дебнения, хващане за задника и подобни не сме правили. Явно си е до хора.
На същото работно място се запознаха деверът и етървата. Поне половината колеги не знаеха, че съпругът ми и брат му са роднини, а за тях разбраха, когато почерпиха, че са се оженили.
И това с мацката, дето зарязала семейството заради шефа, го разбирам по друг начин. Изневярата винаги носи проблеми. И да не е бил шеф, пак е можело да се обърка всичко. Така има и бонус, че може да остане и без семейство, и без работа.
При свободни хора със сериозно отношение към работата, които отиват да работят, а не да се обарват, има само позитиви.
Несериозните хора може и сингъл да са, но да мислят как да играят игри на служебния компютър, вместо за работата, без да има намесен секс.

# 62
Веднага се сетих за двама колеги, съпрузи, работещи в една структура. В един момент им стана много интересно, като им спряха заплатите поради проблем на централно ниво.
Мерси съм аз на такава идея, не оспорвам позитивите, просто не мога да ги оценя.

# 63
Съвсем не е архаизъм, и сега много компании изрично забраняват връзки на работното място и и наличието на такава е повод за уволнение. Пише си го в договорите.
Би било интересно да се посочи поне една такава компания, в която изрично са забраняват връзки на работното място. Тя ще да си е останала в миналия и дори по-миналия век по отношение на морал и етика.

Интерсно би било да разбера защо въпросните собственици или мениджъри смятат връзките на работното място непременно за нещо, което е вредно и пагубно за компанията. При всички случаи вярвам, че двама мразещи се служители, или пък двама презиращи се служители са много по-вредни за една компания, отколктоо двама обичащи се, жадуващи се, възбуждащи се и сексуално допадащи си служители.
В България не знам как е. По са разпространени връзките на работа.
За чужбина от познати друго знам. В някои компании дори се подписват декларации по този въпрос и има клаузи в договора.
На предишната ми работа шефа също не одобряваше връзки на работното място. Дори съкрати съпругата на управителя, която работеше там 15 години. После вече не наемаше любовници , съпрузи, гаджета, братя и сестри.
Работниците си имаха чиста заплата, но и норма. Ако имат над нормата се заплаща.
Не може само на жена си да пробутваш работа, която и носи високи доходи и тя да взима тройно повече пари от останалите работници.

# 64
  • София
Fever Ray, разбира се, че си е до човек и ще има и случаи като твоите. Но такива отношения предполагат емоции, а емоциите и контролът често се разминават. В твоите примери явно връзките са били успешни, но представи си, двамата влюбчии да не се окажат подходящи един за друг? Или някой да е ревнив? Или след раздялата единия да заформи нова връзка на работното място? Или да се разделят по кофти начин и единия да е обиден или наранен? Хората не са от камък и колкото и да са сериозни, тези неща влияят. Един работодател предпочита изобщо да не рискува обучени кадри да изпаднат в такова положение. А няма как да си избираш работниците според способността им да поддържат цивилизовани любовни отношения в работата, това няма как да е приоритетно "умение".

# 65
  • София
Лъвица, интелигентните хора няма да си показват емоциите на работа, независимо дали са положителни или отрицателни.
Познавам хора, които са имали връзка, разделили са се, но това не се е отразило на работата им, защото са достатъчно зрели емоционално.
Ако служителят не успява да разграничава любовния от служебния си живот, той няма да разграничава и конфликтите си с други колеги, и семейните си проблеми с хора извън фирмата, и др. Като работодател бих оценила работник, който на работа не си изразява личните емоции, без да ми пука с кого си ляга.

# 66
То не е само до емоции и любовен живот. Който е работил в шуробаджанашка среда ще ме разбере.

# 67
Та с тия афери големи каши се забъркват, не знам до колко си заслужава за едното мушкане....
Сам си си отговорил - не си заслужава! Повече проблеми, отколкото позитиви! Изключвам, разбира се, възможността и двамата да са необвързани и да създадат стабилно семейство. Не трябва обаче, да се разделят, че после ако тръгнат едни мисли: "Той/тя дали не задява сега друг/а колега/жка?"
Ние имаме една такава двойка. Сгаджиха се в офиса. Той заряза жена и 3 деца. Тя е млада и си мечтае за свои.
Той има вазектомия и вероятно (след 3-те) не ще други. В резюме - губи ѝ направо времето, а то не се връща никога. Все още са в розовия период, обаче (не са минали 3-те години, защото според Бегдебе любовта траела 3 години. Smirk)

Веднага се сетих за двама колеги, съпрузи, работещи в една структура. В един момент им стана много интересно, като им спряха заплатите поради проблем на централно ниво.
Мерси съм аз на такава идея, не оспорвам позитивите, просто не мога да ги оценя.
Да, така е. Аз съм го преживяла. Моят мъж реши да си смени работата за по-висока заплата и мен ме уволниха на секундата като отмъщение към него. Ако не бяхме съпрузи надали щеше да ми се случи.

# 68

Ние имаме една такава двойка. Сгаджиха се в офиса. Той заряза жена и 3 деца. Тя е млада и си мечтае за свои.
Той има вазектомия и вероятно (след 3-те) не ще други. В резюме - губи ѝ направо времето, а то не се връща никога. Все още са в розовия период, обаче (не са минали 3-те години, защото според Бегдебе любовта траела 3 години. Smirk)

Извинявай, ама тя знае ли за вазектомията?

# 69
  • София
Лъвица, интелигентните хора няма да си показват емоциите на работа, независимо дали са положителни или отрицателни.
Познавам хора, които са имали връзка, разделили са се, но това не се е отразило на работата им, защото са достатъчно зрели емоционално.
Ако служителят не успява да разграничава любовния от служебния си живот, той няма да разграничава и конфликтите си с други колеги, и семейните си проблеми с хора извън фирмата, и др. Като работодател бих оценила работник, който на работа не си изразява личните емоции, без да ми пука с кого си ляга.

Попринцип такова разграничение е много трудно в една силно емоционална ситуация, съответно такива случаи са по-скоро рядкост. Който умее да се дистанцира по такъв начин от емоциите, вероятно е целенасочена личност, с големи амбиции и възможности. А бизнес само с мениджъри не се прави. Другият вариант е изобщо емоцията да не е била толкова силна, а просто удобна. Хубаво е, че примерите около теб са на високо интелигентни и зрели хора, но ти самата бидейки такава, трябва да можеш да осмислиш извадката, както и къде, как и защо е приложима.

# 70
  • София
И тук има доста фирми, в които не се допускат връзки в офиса.

Но в предната ми фирма пък е пълно със семейни. Почти всички там са се запознали. Има и такива, които са се разделили и са се хванали с други колеги, та даже и сватби вдигнаха. Но си е и до интелигентност, разделили се, скарали се, еми подминават се по коридора, не влизат в един асансьор и така.
Тези, които са семейни не работят по един проект, не пътуват заедно по командировки, та дори и не са на един етаж и не ходят заедно на обяд. Все едно са в различни фирми реално. Аз лично в това не виждам проблем. (Като тук говоря единствено за сериозни връзки, а не фър фър работа и секс в офиса)

Ако са семейни навън и вече се почнат афери е съвсем друга историята. А пък с шеф съвсем си е да си вкараш таралеж в гащите.

# 71
  • София
Разбира се, че съм наясно как стоят нещата в реална.
Аз изхождам от гледна точка на това, че в средата ми хората са обикновено самонаети и са на възраст над 40-50 г.
На по-малка възраст или с тепърва прохождащи в професията си хора нещата стоят различно.

# 72
Още преди 25 г, когато работех в едни от първите големи международни компаниии, стъпили в БГ, имаше официална забрана за връзки на работното място. И до днес имам близки познати семейства, събрали се там. То голяма фирми, много тиймбилдинги и редовни обучения бяха..) И аз се загаджих тогава с колега там, супер ни беше, ама се криехме, че нали забранено уж беше. Не ни е пречело на работата, напротив - много си помагахме и бяхме супер екип.

# 73

Извинявай, ама тя знае ли за вазектомията?
Ти откъде мислиш, че аз знам? Тя седи точно до мен и един ден го разказа на всеослушание, докато той беше извън стаята. ''Машината била разкачена'' (така се изрази точно) и нямало опасност от забременяване.

# 74
Явно счита връзката за временна.

Общи условия

Активация на акаунт