Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 41 938
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Точно за това двойно плетене съм си мислила, че ще се получи по-равномерно от жакард, защото го няма опънатия конец отзад.
Има ли нещо специфично при плетенето? Ръкавичките на 5 игли ли са плетени?

# 211
Няма нужда да ги криеш, много е хубава.
(Иначе  пишеш на ръка spoiler и /spoiler в квадратни скоби [  ] в началото и края).

# 212
  • Варна
Ant, благодаря, запаьих си екранна снимка с насоките за следващия път.

Phloxx, вярно е, че няма преплитане на конци, каквото е отзад, такова е и отпред, само цветовете се сменят огледално. Двата цвята се плетат едновременно, ето произволен клип от нета:
https://youtu.be/MLFr1odhwW4
По-специфично е само навървянето на бримки на първия ред. И да, плела съм ги на 5 куки, но понеже сега имам късите addi trio за чорапи, по-лесно би се плело с тях. Куките бяха 3 мм, за да мога да събера цялата картинка на енотчето в детската ръчичка.

# 213
Manzhelka, много красиво и интересно.  А палчето как го заплиташ с тази плетка, спомняш ли си ? Това плетене ми напомня плетенето на куха плетка.

# 214
  • Варна
Manzhelka, много красиво и интересно.  А палчето как го заплиташ с тази плетка, спомняш ли си ? Това плетене ми напомня плетенето на куха плетка.
Виж описанието под thumb:

# 215
В чуждите групи качват находки прежди от разпродажби
Тука съм тотално разочарована от наличности, цени, отношение! Айде, остави парите. Ми поне с кеф да си купиш нещо. Все пак това е хоби. Носи някакво удоволствие. Ами излиза, че едва ли не се моля за това и онова, а пък наличност нямало, ама що да кажат.

# 216
  • София
Здравейте! Обръщам се към вас, този път с молба за помощ!
Харесали сме този модел:
Регланната линия мисля, че няма да ме затрудни, но ме притесняват наддавките отпред и отзад на допълнителните линии, които оформят триъгълниците. Как да ги изчислявам за да не стане широка горе кокетката и искаме отстрани да не е камбана, а по тялото. Ще плета отгоре в кръг и ще редувам два цвята. Представям си , че като наддавам отпред и отзад след бюста, трябва да свивам паралелно в страничните. Гледах малко руски клипове за свитер Чайка. Много не ми е ясно. Имам базови познания само. По-добра съм в шева, а и 20 години не съм плела нищо до тази зима. Обзе ме такава вълна- плетаческа! Много ще съм благодарна на малко помош!

# 217
Диляни, аз не съм никакъв специалист, но по първия въпрос ще си позволя да отговоря.
Отгоре на кокетката пак се наддават осем бримки през ред, но две бримки са на предната и две на задната централна линия. На ръкавната регланна линия се наддава само откъм ръкава, откъм тялото не се наддава. И на снимката се вижда, че на ръкавите е наддавано само от едната страна на регланната линия, а в центъра е наддавано и от двете страни на линията. По този начин броят бримки е същия, като на нормален пуловер с реглан. Уф, че сложно за обяснение, дано се разбира нещо.
За второто не знам как да стане, твоят начин да свиваш отстрани ми звучи логично Grinning

# 218
Модел на Дропс, но предполагам го знаеш.
https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8980&cid=19
Повтарят се осем реда - в два от четните се запазва броят на бримките (еднакъв брой свивки и наддавки), в другите два четни - се наддават по 4 бримки. Вероятно можеш да промениш съотношението на редовете с наддавки.

# 219
Здравейте! Обръщам се към вас, този път с молба за помощ!
Харесали сме този модел:
Регланната линия мисля, че няма да ме затрудни, но ме притесняват наддавките отпред и отзад на допълнителните линии, които оформят триъгълниците. Как да ги изчислявам за да не стане широка горе кокетката и искаме отстрани да не е камбана, а по тялото. Ще плета отгоре в кръг и ще редувам два цвята. Представям си , че като наддавам отпред и отзад след бюста, трябва да свивам паралелно в страничните. Гледах малко руски клипове за свитер Чайка. Много не ми е ясно. Имам базови познания само. По-добра съм в шева, а и 20 години не съм плела нищо до тази зима. Обзе ме такава вълна- плетаческа! Много ще съм благодарна на малко помош!

Здравейте!
Принципно прилича на чайка.
Дано да успея да обясня на бг -  така да кажем е обикновен реглан, само наддавки се правят не от две страни- на ръкава и предница/гърба, а се правят така - от страна на ръкава, а наддавка за предница/гърба е в централна линия от две страни. А след като изплетете реглана и отделите ръкави, за да ви по тялото - правите наддавки по централни линии, но да не става трапеция в същите пядове правите свивки на място от страни, където обикновено шев, хем ще има емитация като шев .
Ако нещо не е ясно казах, моля помагайте който е разбрал.

# 220
  • София
Благодаря момичета, поизясних си кокетката! Наддавам по 4 бримки от едната страна на регланната линя и другите  4 бримки са ми отпред и отзад при оформянето на триъгълниците и така запазвам стандартните 8 бримки при нормален реглан.

# 221
  • на острова на мечтите
Manzhelka, за скрит текст , а и за всички опции от телефон, слез най-долу на страницата, избери " към пълната версия" и ще имаш всичко. Проблемът е, че всичко става много дребно:текст, икони....
Аз продължавам да си плета бавно бавно... И да ви чета и да си свалям разни идеи. За по нататък.

# 222
Много съм дива. Не съм срещала тъпи игли с голямо ухо, които да са и къси, за зашиване на плетиво с къс конец. Такива късички конци, ги оплитам с кука, но много по-лесно и удобно е игла. Затова си направих чимширена игла. Стана много приятна и удобна. Използвах клонче с естествена извивка. Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 12:32 от Diorela

# 223
Аз нещо бъркам при зашиване на снудове - ръба е по-дълъг от останалата част и не знам как да го коригирам.

# 224
  • Варна - Черна гора
Много съм дива. Не съм срещала тъпи игли с голямо ухо, които да са и къси, за зашиване на плетиво с къс конец. Такива късички конци, ги оплитам с кука, но много по-лесно и удобно е игла. Затова си направих чимширена игла. Стана много приятна и удобна. Използвах клонче с естествена извивка. Simple Smile
В тази кинкалерия
От игла до конец имаше регал с най-различни по вид игли.

Общи условия

Активация на акаунт