Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 41 949
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна - Черна гора
Привет!
Днес съм планирала да обходя магазините за прежди в София (тези които зная къде са).
Магазина на пазара в Красно село фунционира ли?
Имам питане към st. Dobri, ориентировъчно къде се намира магазина на пазара в Слатина?

Желая на всички спорен ден!

# 196
  • на малък остров в океана
Не знам дали видяхте - Хобиярн тия дни се похвалиха, че скоро ще предлагат и прежди на Drops yarn.

# 197
И аз се канех през седмицата да пообиколя магазините за прежди, но е отказах. Искам първо да си потърся бобини.

И да се похваля. До сега съм плела само дребни жакардови детайли, но снощи завърших първата изцяло жакардова ръкавица. Стана много приятна. Сега остава да изплета и втората. Simple Smile

# 198
И да се похваля. До сега съм плела само дребни жакардови детайли, но снощи завърших първата изцяло жакардова ръкавица. Стана много приятна. Сега остава да изплета и втората. Simple Smile

Е дай да видим първата де Grinning
Аз съм си харесала тези, много са ми симпатични, но не знам дали ще ми стигне търпението
https://www.ravelry.com/patterns/library/penguin-fun

# 199
Наистина са много красиви. Аз просто си сглобявах обикновени  мотивчета, които да ми паснат на броя бримки. Но станаха симпатични. Нека ги завърша, да ги изпера и изгладя, тогава ще ги снимам, че при мен е играчка да кача снимките на лаптопа.

Тези мотивчета от заглавната снимка също ми харесват, но не мога да я запиша. Ако я пазиш, може ли да ми я пратиш на ЛС, моля?

# 200
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Привет!
Днес съм планирала да обходя магазините за прежди в София (тези които зная къде са).
Магазина на пазара в Красно село фунционира ли?
Имам питане към st. Dobri, ориентировъчно къде се намира магазина на пазара в Слатина?

Желая на всички спорен ден!

гугъл казва - улица "Теменуга" 4 Wink

# 201
Диорела, снимките не ги пазя, но тях Добри ги беше предложила. Някъде в първите страници на темата трябва да са линковете.

# 202
  • София
Днес след пазаруване помолих ММ да кривнем до магазина на "Александър" на Женски пазар. Търсих определен цвят ангора, но нямаше голямо разнообразие и  бяха останали единични бройки. Доставките от Турция намаляват, фабриките им не работят на 100%.
Направи ми впечатление, че преждите не са на промоционалните пари от сайта им. Пример: Ализе суперлана на сайта 2,60 лв. в магазина 3,60 лв за 100 гр.

# 203
това отдавна го забелязвам. не само александър, а и плета.бг
при официалните им дистрибутори цената е една, на сайта -  друга, а с промоциите понякога разликата е значителна. Sad

когато търсих интересни прежди за шалове на колежките, тази под 5 лева не я намерих никъде. https://www.pleta.bg/bg/mon-blan-7184/
и тази https://www.pleta.bg/bg/samodiva/
имаше и още, на много приемливи цени, но не ги намирам
Sad

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 21:17 от st. Dobri

# 204
Уу такова подаряваха Александър с коледните поръчки.не е по мой вкус. Оплетох и дадох на свекървата Wink
Да,в магазина не са промоционални цените, затова понякога поръчвам онлайн. Но много бавно обработват,много. Ето, сега чакам хобиярн,от 4 януари. Ни звук,ни стон. Александър също са бавни, хобиярн също. Ми веднъж плетох шал за едно куче, поръчах от една жена във фейсбук прежда със светлоотразителна нишка. За ден-два беше при мен....а с магазините за прежди мноооооооого бавно. Много.

# 205
аз исках да са различни. Simple Smile и това напръсканото много ми хареса. Simple Smile

# 206
  • София
Как го плетете този шал мон блан? На пръсти или обръч и кой номер?

# 207
АЗ го плетох на 1 кука. Може всякак. За мен беше трудно Simple Smile

# 208
аз на две игли.
няма значение на каква дебелина на иглите, защото преждата си е с готови клупове. Simple Smile на мен ми беше по-удобно със средна дебелина, алуминиев обръч. имам и бамбукови много дебели шишове, но не ми беше удобно с тях.

# 209
  • Варна
По повод ръкавичките, понеже нямам нищо ново, показвам нещо старо от времето когато плетях усилено - double knitting, понеже се плете с два цвята, обратната страна е огледална на първата. Т.е. стават двулицеви. Стават пухкави и топли. Конкретно, това са ръкавици на сина ми когато беше 3-4 годишен, сега е на 16 и с времето едната ръкавица се е забутала някъде. Носеше ги много, затова са и леко заваляни.

[/img]

Пиша от телефон и не знам как да сложа снимките в скрит текст.

Общи условия

Активация на акаунт