Подарък за новородено бебе?

• 522
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, роди се момченце на наши добри приятели.
Искаме да им купим злато, но търся идеи-какво конкретно?
Дали да е само кюлче, дали да е с плочка, дали да има момченце на него, да пише нещо-изобщо, знам, че ще имате оригинални идеи, така, че очаквам Wink
Бюджета е около 1000 лв.

# 1
  • София
Вижте цената на златните изделия и инвестиционното, 1000 лв не са малко, но и за замисленото въобще не са много.

# 2
Аз бих взела плочка, изчистена, без надписи и картинки. Евентуално някакво подходящо синджирче за мъж ако се вмести в бюджета. Дори да не е инвестиционно, все пак е злато, а във вид на бижу се запазва идеята за подарък.

# 3
  • София
При сегашните цени за 1000 лв трудно ще вземете нещо кой знае колко оригинално.
Хубавите златни кюлчета и монети с послания, стилизирани и т.н. са 5000+ лв.
На тази цена може да видите по-малко кюлче с лунар 2025 г под знака на змията или да разгледаш медалите в български монетен двор и да подбереш такъв със светеца, съответстващ на името на детето (ако хората са вярващи) или с друг подходящ символ.
Мисля, че с бебе имаха само сребърни опции с възможност да се персонализират.

# 4
За 1000 лв можете да вземете нещо до 7 грама 14 к  , кюлче до 4грама 24к , гривна с плочка е добър вариант те са до този грамаж и да ви се гравира (ако желаете), гривна с кожа и плочка , монета също би могло да се намери за тази сума . Говоря при нас , просто грамажа ще е съобразен с цената и каратите 🙂.

# 5
  • София
Под 18 карата качеството е ниско.

# 6
  • София
Качествена златарска изработка започва от 220 лв за грам.

# 7
Разгледайте в Българска монетна къща - има сребро, злато, монети, кюлчета, идеи за подаръци - всичко им е със сертификат.

# 8
  • Пловдив
Кюлче от 2,5 гр. инвестиционно злато от 24 к.
Никакви медали, монети и др. глупости. С останалите пари вземете нещо типично бебешко, хубава играчка за гушкане, сребърна лъжичка, има посребрени дрънкалки, красив албум за снимки или каквото решите.
Ако искате само злато да подарите и нищо друго в момента 5 гр. такова кюлче е около 1010 - 1050 лв.

# 9
  • София
Медалите, монетите и другите "глупости" са аналогични на кюлчетата, но имат и допълнителна символика. Предполага се, че искат да остане и спомен, не само финансов инструмент
Пък и така отпада необходимостта да купуват бебешки неща, с каквито сигурно родителите са се обзавели.
Чисто статистически - цената на инвестиционните кюлчета расте по-бавно от цената на инвестиционните монети, особено на тези, които се издават в малък тираж.

# 10
  • Пловдив
Медалите, монетите и другите "глупости" са аналогични на кюлчетата, но имат и допълнителна символика. Предполага се, че искат да остане и спомен, не само финансов инструмент
Пък и така отпада необходимостта да купуват бебешки неща, с каквито сигурно родителите са се обзавели.
Чисто статистически - цената на инвестиционните кюлчета расте по-бавно от цената на инвестиционните монети, особено на тези, които се издават в малък тираж.
Ето това твърдение вече е глупост.

# 11
  • София
Как ще е глупост? Вие колко инвестиционни монети имате и как сте ги реализирали, че да давате такава категоричност?
Понеже аз съм веща и лично облагодетелствана в ситуацията, мога категорично да потвърдя Фивър.
И да, аз това съм подарила на племениците ми

# 12
  • София
Интересно е как се категоризира чуждо мнение като глупост.
Аз от години се занимавам с подобни инвестиции.
Един бърз поглед в личния ми портфейл показва, че за 1 година и малко - от април 2024 г. - цената на кюлчетата ми от този период се е повишила с 16,46 %, а само на 1 монета, която е спряна от емитиране - с  31,91 %. Закупени са на една и съща дата и на съпоставим грамаж и стойност.
Назад в годините разликата е още по-фрапираща за тези монети, които вече не се емитират.
Всеки може да отвори инвестиционния си портфейл или официалните статистики на борсите и да прецени.
Още повече, че в конкретния случай инвестицията е съвсем малка във финансово изражение и цената ще расте много по-бавно.

Без да коментирам дори посланието или възможността за персонализиране и превръщане на инвестицията в личен подарък.

# 13
  • Пловдив
Любопитно ми стана коя е тази златна монета на стойност до 1000 лв., която е поскъпнала с 31%?

# 14
  • София
Стойността я съпоставям със стойността на кюлче със същия грамаж, купени по едно и също време, а не с финансовата рамка, посочена от авторката.

Общи условия

Активация на акаунт