Подарък за новородено бебе?

• 489
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Стойността я съпоставям със стойността на кюлче със същия грамаж, купени по едно и също време, а не с финансовата рамка, посочена от авторката.
А ние тук си говорим за финансовата рамка. И това което може да се купи в нея.
Защото въпросът е подарък злато до 1000 лв.

# 16
  • София
Цената се променя не само на грам, но и според примесите, обработката, формата, търсенето и емитирането, независимо дали покупката е за 500 или за 5000. Цената на грам е само основата.
Предимството на кюлчетата е, че лесно се продават и обменят срещу по-голям грамаж, когато се съберат повече, но няма как да знаем дали бебето някой ден ще иска да търгува със злато или ще си пази подареното като спомен.

Нека се върнем към темата. Тя е за подарък на новородено бебе, а не за спорове.
Написахме си мненията, някои и от личен опит с материята. Нека авторката сама си прецени какво е най-близо до нейните виждания.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 09:51 от Fever Ray

# 17
Кюлче от 2,5 гр. инвестиционно злато от 24 к.
Никакви медали, монети и др. глупости. С останалите пари вземете нещо типично бебешко, хубава играчка за гушкане, сребърна лъжичка, има посребрени дрънкалки, красив албум за снимки или каквото решите.
Ако искате само злато да подарите и нищо друго в момента 5 гр. такова кюлче е около 1010 - 1050 лв.

Не знам къде сте прочели някой да пише за медали.
А монетите си имат стойност, която с годините расте. Казвам ви го като притежател на няколко колекции, чиято цена е нараснала почти тройно за последните 5-6 години. Да купиш златна или сребърна монета е много добро вложение. В посоченият от мен сайт има и инвестиционно злато, но вие не четете, вие сте тук за някакъв спор, който никой с вас не води, но вие много искате да спорите с някой. Подишайте малко чист въздух, успокойте се и намалете стреса и глупостите.

# 18
  • София
Lanarte, аз писах за медали, но явно някои потребители си ги представят като медали от войната или кой знае какво.

Златен инвестиционен медал е монета или медал, изработен от злато с цел инвестиция и съхранение на стойност. Обикновено са с високо ниво на чистота на златото (999.9‰) и са с художествен дизайн. Тези медали се ценят не само заради златното си съдържание, но и заради своята уникалност и колекционерска стойност.

Посочих ги конкретно, понеже има такива със светци и може да бъдат свързани с името на детето.

# 19
Fever Ray, ок. И да напълно съм съгласна. Особено когато има някакъв дизайн и замисъл - подходящо за подарък и за лично притежание. Това беше и моята идея.

Общи условия

Активация на акаунт