💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 886
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте в новата тема! Аз съм в 31+3 вече, бебето е към 1900. Иначе аз съм на 20 години, от Плевен, студент по медицина и съм 6 кг отгоре 😅.  💙
Здравейте! И аз съм от Плевен! Simple Smile Къде ще раждате? 🎄

# 151
Скрит текст:
Много се радвам, че засягате темата със завиването. Аз съм решила да взема за първите месеци от тези повиващите чувалчета GroSnug
Скрит текст:

Имат различни дебелини и до колкото разбирам 2.5тог са за зимата. Удобни ми се виждат с цип, а и защото бебето може да е както с прибрани ръце, така и с ръце отвън /ако е от тези дето не търпят/. Единственото, което прочетох в коментари като препоръки е да се вземе размера 3-9 месеца, че иначе ако е с нормални килограми родено ще е тесничко много за ръчичките. След това ще продължа сигурно с на angelbaby. А бебефон ще взимате ли и какъв. Нищо не мога да избера.
И аз мисля да взема от тези. Чудя се 1 или 2.5 тог да взема. Ние ще сме на парно и мисля, че ще е достатъчно топло, пък и няма да е голо отдолу.

# 152
Здравейте, миналата седмица ме приеха по спешност със съмнение за изтичане на околоплодни води... и ми направиха гинекологичен преглед с ръка и много се притеснявам... да не би да предизвика някакъв проблем 31 гс съм и не ми се ражда още... имах адски много контракции и съмнение за изтичане на води.. не съм изчела всичко, но на някой досега правили ли са му такъв преглед, казаха ми поне, че мехурът е съхранен и затворена шийката, не се скъсява от контракциите, но е мека..

# 153
Здравейте, миналата седмица ме приеха по спешност със съмнение за изтичане на околоплодни води... и ми направиха гинекологичен преглед с ръка и много се притеснявам... да не би да предизвика някакъв проблем 31 гс съм и не ми се ражда още... имах адски много контракции и съмнение за изтичане на води.. не съм изчела всичко, но на някой досега правили ли са му такъв преглед, казаха ми поне, че мехурът е съхранен и затворена шийката, не се скъсява от контракциите, но е мека..
Здравейте аз също съм в 31г.с. и досега 4 пъти са ме преглеждали с ръка за да се установи дали имам разкритие и как е шийката тъй като съм с много контракции и болки досега не е имало проблем всичко е било наред

# 154
По повод пръстените ,аз успях да сваля моя с конец .Беше истинско мъчение,но се получи.Никак не ми се искаше да го режа.

# 155
При преглед с екограф се мери шийката, точността и видимостта с вагинален е по-голяма отколкото с коремен / ако жетата има мазнина в коремната област това намалява видимостта/

# 156
Първото раждане ми беше със епидурална и сега пак ще искам. Супер е!

И последно, да се оплача. При първото раждане ми излязоха хемороиди. Ужасен ужас! Няколко дни след раждането болеше ужасно. Иначе нямах вътрешни шевове, външни само 3,бързо мина, но проклетите хемороиди бяха много по-гадни и реално те ми бяха проблема, та две седмици не мобех да сядам. После затихнаха нещата. Иии сега почват да се обаждат, наболва леко от време на време. И при самото раждане, от напъните усещам, че пак ще стане същото. Направо се чудя от сега какво ще правя. Някоя мама с такъв проблем?
Извинявам се за дългият пост и печатните грешки, от телефона не целя буквите като бързам.
Благодаря ти, че споделяш за епидуралната. Около мен всички мами са много "hard core" и ме увещават да раждам само естествено, т.е. без всякакви медикаменти. Но аз предпочитам да се осланям на модерната медицина май Sweat Smile
На мен ще ми е първо раждане, но относно хемороидите в книгите за бременни пише като превенция да се правят упражнения на Кегел (упражнения за тазовото дъно). Може би ще ти помогнат като превенция? Аз се опитвам да ги правя редовно, но забравям понякога.

# 157
LowRadiation, ако ще раждам вагинално и аз ще искам упойка. Хич и не смятам да се правя на чак такава героиня.

# 158
Мен ме е безумно страх от тази епидурална. Нея бият в гърба, нали? Понижавала кръвното, от там родовата дейност, налагало се окситоцин, незнам си кво още и ми се струва низ от неща. И като ги слушам как не ти дават вода и храна, ако се наложи спешно секцио, то как ще издържиш на тези болки... Или не дават само в последната фаза, напъните. Много ми се иска да е максимално естествено при мен, дано да се случи. Най-важното е бебето да е добре и после и аз. Всичко друго, ще го забравим.....

# 159
Да, тя е в гръбнака. За ядене и вода хич не съм се и сещала. А система с нещо, мисля и окситоцин си ми сложиха по едно време, докато чаках разкритие и същинската част. Не знам защо, но окситоцин са слагали на всяка раждала жена от познатите ми, без значение с или без опойка.
Не разбрах точно от кое те е страх, от това, че се поставя в гръбнака ли? Ами... Винаги има риск, не само с упойките.

# 160
  • София
Книгата на Харп ме беше изнервила преди точно 3г. Целият й смисъл е в 5 изречения, а той го е разтеглил като дъвка в 200+ страници. Не стига, че бях оглупяла ( както и сега), а и да ми повтарят едно и също нещо на всяка страница ме беше докарало до лудост.

Абсолютно по същия начин ми подейства книгата! Продадох я с огромно удоволствие без да я дочета даже.

Момичета,преди малко се наведох да взема нещо от пода и толкова жестоко ме преряза корема,че направо не мога да си поема въздух,дали е от навеждането.. случвало ли се е на някоя от Вас? Това беше преди половин чаи и още не ме е отпуснало,усещам напрежение и вече по-лека болнка. А тъкмо се върнах от преглед и казаха,че всичко е наред ..

Опитай се да не се навеждаш, а да клякаш ако трябва да вземеш нещо от ниско. Има едни сухожилия, които държат матката, при мен също се е появявала остра болка при рязко движение ако е от тях. Дано те е отпуснало вече.

Мами на вас втвърдява ли ви се корема ? Моят всяка вечер е като камък и в момента също .... пия магнезий и но-шап ,но няма ефект Sad

Това втвърдяване са контракции и стига да не са болезнени не е проблем. В този етап на бременността са повече от нормални, тялото се готви за предстоящото "изгонване" на плода. Наскоро в училището за родители на болница Надежда качиха видео с акушерка Стаменова, която много добре обясняваше разликата между подготвителните и родилните контракции. А според Сигридов магнезий не трябва да се пие след 34 седмица защото носи повече вреди отколкото ползи.

Scarlett OHara, дано се почувстваш скоро по-добре. Тук се изписва Биозин Мама за повдигане на имунитета, аз съм пила и с двете бременности и факт, че ме е пазил. Иначе изброеното от теб също е вариант.
За фейсбук групата се разбрахме да приемаме само активни потребителки, с които се познаваме защото вече си станахме доста близки, споделяме и лична информация и ни се иска да запазим кръга по-тесен.

sibil1987, за хеморидите знам, че свещички Цикатридина помагат и са подходящи и за кърмачки. Освен да си вземеш в багажа друго не се сещам. Аз първия път се разминах без, но и мен ме мъчи мисълта дали пак ще имам този късмет с две толкова близки раждания.

РаЧе_ЗаЩиПаЧе, добро допълнение за багажа! Единствено за книгата не съм съгласна - аз помолих мъжа ми да ми донесе книгата за кърмене на Хедра в деня след раждането и тя ми спаси детето от глад. Та ако има мераклийки да кърмят и мислят да се готвят с тази книга да си я вземат в багажа защото се забравя, но с бърза консултация нещата тръгват.

nikidim, такова чувалче с функция повиване имам от баткото на Angel baby и потвърждавам, че върши чудна работа за успокояване на бебето. Сега пак им писах да питам ще имат ли скоро такива, но казаха, че не смогват и ще шият чак на пролет.
Бебефон имаме с видео на Авент и сме много доволни. Нашият работи с радио вълни, а не през wifi по настояване на мъжа ми заради съображения за сигурност, че се оказа, че много лесно могат да ти хакнат камерата на бебефона и да ти огледат къщата.

Mishelle1405, а води ли се оказаха? На една от лекциите за бременни обясниха как такъв преглед е много важен и стига да се направи внимателно не е проблем. Идеята е докторът да се запознае със състоянието на шийката за да се предприемат мерки ако е необходимо. Дължината може да се измер с ехограф, води - също, но не и мека ли е или твърда. Стискам палци всичко да е наред!

DiaSla, за епидуралната се слага катетър в гръбната и ти изкарват една тръбичка залепена за рамото. Така ако се наложи да ти сложат допълнителна доза не те бодат втори път, а инжектират в абоката. А при спиналната сложат ли я до 2 часа трябва да си родила, там няма как да се слага допълнително. Прецени си силите просто, упойка можеш да си поискаш почти до края на получаване на разкритието. Иначе за самите напъни се чака да те отпусне упойката за да усетиш напъните, та болката на раждане на живо си я има, няма да я изпуснеш Simple Smile Аз писах вече, че също исках да родя максимално естествено, но много ме болеше и още на 4 см си поисках упойка. Вярно е, че с епидуралната се намалява притока на кислород затова ти дават маска с кислород да дишаш докато се нормализират тоновете. Освен това се забавя родилния процес и успоредно с упойката се слага система с окситоцин. При мен беше така и не беше никаква драма, нямам никакви разкъсвания или шевове ако си чела, че това е пряко свързано. На мен ми даваха на пия по глътка вода или парче шоколад чат-пат, но идеята е да си на празен стомах ако се наложи спешно секцио.

Ох, по-подробна не съм била, но баткото е при баба си и днес имам енергия да чета и пиша на спокойствие. Идната седмица съм на два прегледа по ЖК и на частно, така се паднаха и нямам търпение да си видя детето. Напоследък страшно ме болят кръста и гърба, но мъжа ми влиза в роля с масаж и един билков крем и има облекчение. Иначе се чувствам страшно тежка и тромава, вече задминах килограмите, на които влязох да раждам първия път, а от днес съм в 8 месец и не знам какво да очаквам... Поне знам, че мога да ги сваля после.
Това е от мен, бъдете здрави!

# 161
За книгата - нали и той трябва да припечели. Няма как да продава 5 реда. Но да, много неща се повтаряха, но пък бързо се чете. Все пак си я запазих и може да пробвам съветите. Дано да е спокоен бебо. Аз като забременях разгледах раздела за бебета и бях ужасена от 24 часа ревящи бебета, ужасяващи колики и какво ли не, та съм склонна да пробвам каквото мога. ММ е сигурен, че бебо ще е еднорог. 🤣
Аз май намерих групата с търсачката и се намърдах вътре.

# 162
Анна, как изкоментираха теглото на малкия? Моето бебе днес го измериха 2268 в 32+0 и ми казаха, че вървял "доста едър".
Док се стресира първите няколко секунди всеки път(докато си  синхронизира данните с предходния прегред).При мен той си върви напред от първият преглед но с всеки изминал месец е все по-едричък и по-едричък точно заради това док. ме накара да направя обременяване с глюкоза(нямам гд),но бебчо си расте😁(и аз покрай него🤪).Аз съм се родила 3970,ММ 3500 а пък и той е висок 1,96м силно се надявам и вярвам,че всичко си е от генчето. Явно ембриоложките са избрали наистина най-добрият плувец😂😂.

Какви ти бяха стойностите на КЗ?
Изобщо може ли тези, които са правили обременяването и са им казали, че нямат ГД, да споделите какви ви бяха стойностите на КЗ?
Не помня дали писах тук, когато пусках изследването, но писах в темата за ГД.
При мен случаят е следният. На гладно КЗ е под 5 винаги, но направихме обременяване, защото бебка върви напред с 3 седмици. Аз не съм качила много кг (7,8кг.) и кръвното ми е стабилно, така че направихме изследването само за това, че беба е по-голяма, а и в семейната история имаме диабет.
Та изследването показа стойности на гладно - 4, 60мин.- 7.3, на 120мин -4.9. Доколкото разбирам, резултатите са супер. Едно нещо обаче ме гложди. Лаборантката не ми взе кръв точно на 60 мин, а с 20 мин. закъснение и се измести и третото взимане на кръв.
Та се чудя дали резултатът е компрометиран и ако да, с колко единици може да е повлияло това забавяне... Моля ви споделете какво мислите 😞
За всеки случай не ям бяло прашно, захар и бързи въглехидрати, но се чудя дали да обърна по-сериозно внимание. Защото като чета темата за ГД и се замислям дали не трябва и аз да следя стриктно менюто си и да меря КЗ с глюкомер. От друга страна, ако трябва само да внимавам, то бих си позволила от време на време нещо сладко или баничка например ..  
Според АГ е хубаво да спазвам ограничения, но не ми даде подробности.
П.П. Чакам момиченце на 6.02 и съм от София, ако решите да го добавите като информация, защото видях, че липсва.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 01:47 от Евгения Попова 633130

# 163
  • East Coast
Благодаря момичета за съветите Blue Heart
намерих в една единствена онлайн аптека  и е с изчерпано количество. Ще следя е ще си поръчам.
Намерих обаче български липов чай и си поръчах ( не е чак кой знае какво, но аз много обичам и не предполагах, че мога да намеря тук Simple Smile )

Фиши звънях. Каза тайленол, много много течности и да си почивам.
Пия много чайове, мед и доста лимони. Топъл душ и почивка. Четох също вместо едно хапче витамин С , 4-5 кивита. Носа ми е още запушен, но поне нямам тази гадна мускулна треска

Раче и аз не съм съгласна за книгата и за таблета/телефона даже. Аз  бях 5 дни в болницата и умрях от скука. Това да лежа по цял ден е направоооо....
Последно раждах 2009, обаче да си носиш... тоалетна хартия?!

Антигона супер новина за глюкозата. Казаха ли нещо за водите? Кога ще разбереш?

Официално мъжа ми е в Коледна ваканция и урте го хващам да сглобяваме скрина за бебешката стая и едни рафтчета имам, които искам да сложим Blue Heart  
Въпрос: Кога мислите да перете дрешки, чаршавчета т.н. Месец преди термин, седмица?

Аз нямам търпение да ми замирише пак на бебешки прах

# 164
Аз започвам с всичко в момента, в който ме изпишат. Не бързах, за да не предизвикам съдбата, но по-добре да съм готова вече. Пратила съм майка ми и свекърва ми да купуват нещата, които са ми останали от списъка, включително нощници и бельо за след операцията. Мъжа ми ще разпъва кошари ,аз ще пера дрехи. Общо взето осъзнах, че шанса да дочакам края на 9 месец при мен е доста малък и трябва всичко да е готово, в случай, че след 2 дни ме хванат болките.

Общи условия

Активация на акаунт