💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 884
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Scarlett моето АГ ми предписа да пия биозин мама - профилактично, заради пандемията. От три седмици го пия.
Не се давай и пий чайчета, дано ти помогнат. Simple Smile
Не знам дали твоята лекарка отговаря на съобщения във viber, може да се посъветваш с нея.

# 136
И аз пия биозин мама още от лятото. Преди съм пила обикновен и бях много доволна.

# 137
И аз се черпя с него. В допълнение си пия и клеева тинктура.

# 138
Отдавна не съм писала тук. В предната тема май казах, че чакаме момченце, не е добавено срещу името ми, но не държа хаха. Само казвам за протокола. Живея в София, ще раждам във Вита. Още не съм ходила там на преглед, имам час за 4.01.2021. Сега се следя в близката поликлиника при не особено приказлива и заинтересувана лекарка, та никакви подробности не знам, освен че,, всичко е наред,,. Като цяло аз съм от спокойните и това ми стига.
Бебчо последните два прегледа(през месец) си е главично, надвеам се няма да реши да се върти накрая. Сега съм 32 седмица, все още прегледите са през месец. На 4ти съм на преглед и във Вита и при сегашната лекарка и ще водим от къде кога пак ще ме викат. Интересно ми е термина, само в началото изчислиха 12.02 по цикъл, но после не е коментирано изобщо. То и с ехографа в поликлиниката и размера на бебето е относително понятие. Последният път питах, че ми беше интересно. Отговор "добре е за възраста си" ама настоях за по-конкретно и получих "1600гр+/- 200гр" хахаха. Че с първото дете термина ми го изместиха доста по-рано по размер и се чудя сега дали няма и това да е по-рано. Ама като ме видят във Вита ще кажат.

Първото раждане ми беше със епидурална и сега пак ще искам. Супер е!

И последно, да се оплача. При първото раждане ми излязоха хемороиди. Ужасен ужас! Няколко дни след раждането болеше ужасно. Иначе нямах вътрешни шевове, външни само 3,бързо мина, но проклетите хемороиди бяха много по-гадни и реално те ми бяха проблема, та две седмици не мобех да сядам. После затихнаха нещата. Иии сега почват да се обаждат, наболва леко от време на време. И при самото раждане, от напъните усещам, че пак ще стане същото. Направо се чудя от сега какво ще правя. Някоя мама с такъв проблем?
Извинявам се за дългият пост и печатните грешки, от телефона не целя буквите като бързам.

# 139
Scarlett OHara, и аз бях със същите симптоми. Пиех същите неща като теб плюс мед и се оправих за няколко дни. Една приятелка също беше болна и с Инфлуцид се оправи.

# 140
  • София
Раче, радвам се да те видя тук Simple Smile

Много ми е познат ника ти, обаче от къде нямам идея. И ти ли си в февруарските мами 2018 или нещо друго е?

За имунитета пия биозин мама и взимам и витамин Д.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 22:59 от РаЧе_ЗаЩиПаЧе

# 141
dayapаз подготвителни контракции си имам още от четвъртия месец, не забелязвам голяма разлика с магнезий или без, но си го пия. Зачестяват когато се изморявам повече или когато бебка много рита.
Scarlett OHara Tylenol е парацетамол и в момента ще ти се отрази добре, а и за бременни няма много други варианри. Имаш ли опция да звъннеш по телефона и да ти назначат лечение електронно ако е нужно? Спомням си, че през март много колеги от щатите практикуваха онлайн. Бързо да се оправяш ! Hug

# 142
  • София
Сега гледам списъка за болницата в началото на темата и искам да добавя няколко неща, които имам в моя - тоалетната хартия, прибори и чаша, превръзка за очи, еднократни маски, ластици.
От опита си с първата бременност не мисля, че книга или таблет ще ни трябват, защото само ще заемат мястото, а едва ли ще имаме време или концентрация да четем точно в болницата. Маските за лице съм писала еднократни, защото ще ми е по удобно да ги хвърлям и сменям по често, защото многократните ще е трудно да ги почиствам.

# 143
Много се радвам, че засягате темата със завиването. Аз съм решила да взема за първите месеци от тези повиващите чувалчета GroSnug
Скрит текст:

Имат различни дебелини и до колкото разбирам 2.5тог са за зимата. Удобни ми се виждат с цип, а и защото бебето може да е както с прибрани ръце, така и с ръце отвън /ако е от тези дето не търпят/. Единственото, което прочетох в коментари като препоръки е да се вземе размера 3-9 месеца, че иначе ако е с нормални килограми родено ще е тесничко много за ръчичките. След това ще продължа сигурно с на angelbaby. А бебефон ще взимате ли и какъв. Нищо не мога да избера.

# 144
Здравейте в новата тема! Аз съм в 31+3 вече, бебето е към 1900. Иначе аз съм на 20 години, от Плевен, студент по медицина и съм 6 кг отгоре 😅.  💙

# 145
# 146
Бях решила, че задължително ще вземем видео бебефон. Сега децата са 2, с 6г разлика и трябва да мога да ги наблюдавам. Разглеждах много, но тези, които се водят добри, са от поне 200 лв нагоре. Е да, ама мм даде супер идея и си купихме интериорна камера с всички функции, които има и бебефонът. Информира при шум или движение, качеството на картината е жестоко, има нощен режим. Ииииио таткото си говори с баткото докато е на работа. Цената е 86 лв.

# 147
Може ли линк?
Бях решила, че задължително ще вземем видео бебефон. Сега децата са 2, с 6г разлика и трябва да мога да ги наблюдавам. Разглеждах много, но тези, които се водят добри, са от поне 200 лв нагоре. Е да, ама мм даде супер идея и си купихме интериорна камера с всички функции, които има и бебефонът. Информира при шум или движение, качеството на картината е жестоко, има нощен режим. Ииииио таткото си говори с баткото докато е на работа. Цената е 86 лв.

# 148
  • София
Ние също си взехме камера за каката и сме доволни. Върши същата работа като бебефона.

# 149
Здравейте и честита нова тема! Малко ни остана да се радваме на бебчетата си! ❤ Дано при всяка от нас нещата минат добре! 😊 Аз съм от Силистра, 23г. В момента съм 31 седмица + 14 кг... 29 седмица бяхме на фетална всичко е наред с бебка 1350 гр беше. Аз имам малко скъсяване на шийката и трябва да се пазя повече, но за сега не мисля че е опасно нищо дипълнително не каза доктора.

Общи условия

Активация на акаунт