💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 915
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Момичета, да знаете, че ако искате да ползвате слинг от самото начало,ританки и пижамки с цял чорап (ромпъри) не са препоръчителни. Аз предния път не бях съобразила и купувах панталончета допълнително.

# 196
Аз съм за 20.02. Чакам момиченце.

# 197
Лале, би ли обяснила повече. Аз смятам да пробвам със слинг.

# 198
Не се бях замислила за чорапи изобщо, с първото дете не ползвах в началото. Сигурно имам из пликовете с дрехи, нямам търпение да направя инвентаризация.
Сега се замислих нещо и почнах леко да се притеснявам. Какво ще стане, сега като съм се залежала(трети ден почти само лежа и няма изгледи за промяна) ако после се върна към нормален начин на живот? Дали няма да предизвикам контракции или нещо друго?

# 199
Аз понеже не знам кое ще ми е удобно на мен и бебето вземам от всичко да пробвам. Само се чудя за навън какво да е - космонавт или пък някаква завивка за количка?

# 200
  • София
Аз понеже не знам кое ще ми е удобно на мен и бебето вземам от всичко да пробвам. Само се чудя за навън какво да е - космонавт или пък някаква завивка за количка?

Ние сме със зимни бебета и за мен лично космонавт, одеяло и/или покривалото на количката са удачни. Все пак бебето лежи неподвижно и няма кое освен дрехите да го сгрее.

Антигона, при носенето на бебето в слинг част от платът минава под коленцата на детето и ги поддържа. Това издърпва плата на ританките и кара пръстчетата на краката да се свиват и при по-продължително носене може да доведе до изкривяване на стъпалото защото костите са още меки и лесно се деформират. Не знам дали го обясних добре. А ако детето е с панталон и чорапки най-много да му се оголи глезена, но чорапчето не компрометира позицията на пръстите.

# 201
  • София
Аз нямах проблеми с носенето и ританките, но винаги проверявах дали не опъват. Дъщеря ми в началото ѝ бяха леко големи всички дрехи 56 размер и имаше аванс. Вече след 3 месец почнах и панталони с чорапи.
Но наистина у важно това което казваш, просто има начин и с ританки, но трябва да се внимава наистина.

Ние сме със зимни бебета и за мен лично космонавт, одеяло и/или покривалото на количката са удачни. Все пак бебето лежи неподвижно и няма кое освен дрехите да го сгрее.

Антигона, при носенето на бебето в слинг част от платът минава под коленцата на детето и ги поддържа. Това издърпва плата на ританките и кара пръстчетата на краката да се свиват и при по-продължително носене може да доведе до изкривяване на стъпалото защото костите са още меки и лесно се деформират. Не знам дали го обясних добре. А ако детето е с панталон и чорапки най-много да му се оголи глезена, но чорапчето не компрометира позицията на пръстите.

# 202
  • София
Да, аз изхождам от презумцията, че се носи точен размер и не висят. Ама те ако не са прилепнали плътно не топлят та няма много смисъл от тях.

# 203
  • София
Не съм имала проблеми с топлина, никога не са били студени краката, но в началото си се носехме вкъщи, защото и каката ми е февруарче и навън излизах с количка, а вкъщи слинга си ползвах. Вече лятото си взех и раница, че си беше жега за слинг.
Да, аз изхождам от презумцията, че се носи точен размер и не висят. Ама те ако не са прилепнали плътно не топлят та няма много смисъл от тях.

# 204
А верно ли е това, че новородено или на броени дни трябва да е макс 1час в слинг? Чета протеворвчиви неща... Някои казват по малко, други, че колкото повече, толкова повече...

# 205
  • Велико Търново
Нито слинг, нито кенгуру,  нищо не съм ползвала с баткото. Научи си се да не е на ръце, да заспива сам и си беше едно малко бебе еднорог Simple Smile само че сега ми се качва на главата за прегръдки, явно навакса. Дано и с бебето, живот и здраве, ми проработи същата стратегия - без носене на ръце Simple Smile

# 206
  • София
Аз в началото не съм носила с часове и не мога да кажа, но много беше удобно да си свърша някаква домакинска работа и да са ми свободни ръцете. Дъщеря ми имаше рефлукс и нямаше как да я оставя в леглото, а аз да съм в другата стая и това ми беше спасението. Но пък щом пролази и си искаше на земята. Не е имала проблеми с носенето на ръце. Даже като проходи и в раницата не се задържаше.
А верно ли е това, че новородено или на броени дни трябва да е макс 1час в слинг? Чета протеворвчиви неща... Някои казват по малко, други, че колкото повече, толкова повече...

# 207
Благодаря, Лаленце, разбрах те.

DiaSla, попитай тук

https://m.bg-mamma.com/?topic=1223976

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 09:49 от Антигона

# 208
Благодаря, Лалнеце, разбрах те.

DiaSla, попитай тук

https://m.bg-mamma.com/?topic=1223976
Благодаря, Антигона! Даже си отговорих на въпроса. Мисля да взема слинг да нося бебенцето от време на време. Но като стане над 9кг просто ще ми е непосилно и евентуално с тати напред назад.

# 209
Нито слинг, нито кенгуру,  нищо не съм ползвала с баткото. Научи си се да не е на ръце, да заспива сам и си беше едно малко бебе еднорог Simple Smile само че сега ми се качва на главата за прегръдки, явно навакса. Дано и с бебето, живот и здраве, ми проработи същата стратегия - без носене на ръце Simple Smile
А може ли повече инфо за стратегията ти? Blush

Общи условия

Активация на акаунт