💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 951
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Какви дрешки ще вземете за изписването? И по-точно космонавтче или порт-бебе или просто одеалце ще ползвате за връхно?

Боди с д.ръкав + Ританки + шапка + ръкавички + Космонавт + одеало в кошче за новородено ... др.седмица го дават -10/--15 градуса. Бих сложила и гащеризон, но май ще е в повече. В магазин ми казаха, че космонавта е като нашите якета.

# 541
Аз съм приготвила чорапогащник, дебела рокля и пелена от мерино по принцип, като си правя сметка, че ние сме от вратата в колата и навсякъде ще е топло. Ако случайно стане много студено тогава ще питам направо в болницата какво да занеса.

# 542
Не съм сигурна дали няма да ми се дублира въпроса, но вие каква козметика сте си подготвили? Аз съм се замислила за душ-гелче, шампоанче, мокри кърпички и олио. За марки пък направо съм в чуденка. Уж съм си харесала 3.

# 543
И аз съм си взела златния комплект на Мустела с чанта.
Не съм сигурна дали няма да ми се дублира въпроса, но вие каква козметика сте си подготвили? Аз съм се замислила за душ-гелче, шампоанче, мокри кърпички и олио. За марки пък направо съм в чуденка. Уж съм си харесала 3.

# 544
Горе долу същото, но ще взема и лосион. И аз ще съм с мустрела, но не комплект а ще си купя каквото ми трябва. Също и судокрем за дупенце.

# 545
За изписването съм си подготвила 2 комплектчета, в зависимост какво е времето.
1.Боди с дълъг ръкав + тънки ританки + тънка блузка.
2. Боди с дълъг ръкав + вълнен комплект блузка и панталонче + чорапки.
Дрешките ще ми ги донесат в деня на изписването и ще преценя.
Смятам да е с космонавт и одеяло ,в бебешко кошче.

Козметика съм си взела на Мустела - златния комплект.
Мокри кърпи смятам да ползвам на Huggies Pure - само с вода. Даже вече съм си взела един голям кашон 😂

# 546
Една от марките за които ми е чуденката е точно Мустела. Чувам противоречиви мнения обаче - че ако се почне от първият ден с по - скъпа козметика, чуждестранна е възможно по-късно ако се премине на Бочко, примерно (която е втората марка за която се чудя), да се развие атопичен дерматит. На мен нещо това много не ми се вярва, но ми е интересно да видя мнения. Лично за себе си, купих да тествам (признавам си - след една лекция на Ася, в която тя спомена, че е подходящо) Стелатопия емулиентен душ гел и балсам заради ръцете ми - зимно време имам голям проблем с кожата им и съм доволна. Само дето едно е моята кожа, друго е бебешката. Третата марка за която умувам е Бебо. Та, да, благодарна съм, за всяко мнение, което би ме ориентирало!

# 547
Ние ще сме с боди с дълъг ръкав, ромпър, шапчица и дебела пелена. Сега като ви чета си мисля, че може би е малко леко и ще трябва още нещо... Ще гледам да добавя и нещичко по- дебело, макар че от вратата до колата и това ще е.

Някой се интересуваше от количка като на Скарлет, попадна ми днес подобна:
https://www.saloncare.eu/index.php?route=product%2Fproduct&p … sbg6gME0bIxfR-SIk

Козметика ще взема само овлажняващо лосионче и измиващ гел като за начало и после каквото е необходимо в движение. Имам и доста мостри, та първо ще пробвам.

# 548
Точно вчера гледах една лекция на кенгуру в youtube(https://m.youtube.com/watch?v=azGvDWAocLI  ) , където обясняваха, че козметика за бебето е добре да се избира спрямо бебешката серия на това, което работи добре за майката или родителите. Има голям шанс ако родителите имат проблемна кожа и бебето да е така.
Не мисля, че смяната на козметика може да доведе до атопичен дерматит, но може да доведе евентуално до алергична реакция към някоя съставка. Но не е задължително, а и то това е риск при всяка смяна.

Аз имам доста проблеми с кожата, даже през бременността имах много кофти периоди заради това и за това ще избера нещо, което работи добре за мен и е подходящо за бебета и няма аромоти (понеже съм алергична към много от тях) - La roche posay.
Иначе бих купила по-нататък серията на Мустела за чувсвтителна кожа.
Но според мен не бива да се купуват предварително серии за атопична кожа, а само ако бебето има нужда в последствие.
Иначе ми препоръчаха и Wooden Spoon, някои неща са има хубави. Има и една БГ козметика със сребърна вода за бебета - Bio G, ползвала съм сапуна за бебета (на мен) и беше хубав.

Една от марките за които ми е чуденката е точно Мустела. Чувам противоречиви мнения обаче - че ако се почне от първият ден с по - скъпа козметика, чуждестранна е възможно по-късно ако се премине на Бочко, примерно (която е втората марка за която се чудя), да се развие атопичен дерматит. На мен нещо това много не ми се вярва, но ми е интересно да видя мнения. Лично за себе си, купих да тествам (признавам си - след една лекция на Ася, в която тя спомена, че е подходящо) Стелатопия емулиентен душ гел и балсам заради ръцете ми - зимно време имам голям проблем с кожата им и съм доволна. Само дето едно е моята кожа, друго е бебешката. Третата марка за която умувам е Бебо. Та, да, благодарна съм, за всяко мнение, което би ме ориентирало!

# 549
И аз се чудех за космонавта, обаче после как ще го сложа в столчето за кола. Чела съм някъде, че не е окей с космонавт в стола, а пък да го събличам в колата май не ми е ок.
Цитат на: vdgvdg [b
[/b]link=topic=1280512.msg42128087#msg42128087 date=1610526172]
За изписването съм си подготвила 2 комплектчета, в зависимост какво е времето.
1.Боди с дълъг ръкав + тънки ританки + тънка блузка.
2. Боди с дълъг ръкав + вълнен комплект блузка и панталонче + чорапки.
Дрешките ще ми ги донесат в деня на изписването и ще преценя.
Смятам да е с космонавт и одеяло ,в бебешко кошче.

Козметика съм си взела на Мустела - златния комплект.
Мокри кърпи смятам да ползвам на Huggies Pure - само с вода. Даже вече съм си взела един голям кашон 😂

# 550
  • Велико Търново
От опита ми с мустела и биодерма от баткото, не останах особено доволна. Единствено олиото на мустела сякаш действаше добре. Сега купих Клоран и имам надежди да е ок.
Към момента баткото на 2г и 11м ползва Бочко. Отказва да ползвам друго когато го къпя, защото " няма таралеж" Simple Smile.
Не е никак лоша козметиката, просто не ми се иска от ден първи да е с нея.

# 551
Атопичния дерматит няма нищо общо със смяната на козметиката или не, също и проявите на алергични реакции от страна на кожата. Няма и как да очаквате обаче, че с два коренно различни класа козметика, кожата ще се чувства еднакво. Не забравяйте, че избирайки козметика тя е в контакт и с вашата кожа (едва ли ще мажете бебето с ръкавици) така че е важно да е такава, към която вие нямате някаква непоносимост. За мен примерно Ла Рош не е избор, въпреки че много ги харесвам, защото имам алергия към серията им за проблемна кожа. Няма как да изберете козметика за дългосрочно преди бебчето да се роди. Правите някакъв първоначален избор и гледате как се отразява. Всяка кожа е различна - някои бебета имат нужда от повече хидратация, някои от по-мазен продукт и т.н. Ако е необходимо да се направи компромис с нещо, аз бих избрала това да е измиващия, а не хидратиращия продукт. Също така имайте предвид, че като ги съпоставяте като цена е важно да гледате и количеството, което е необходимо да се употреби за едно приложение. Аз току що привършвам 3та туба с мустела против стрии, като имате предвид, че се мажа откакто съм видяла втората черта и мажа цялото тяло два пъти на ден, така че го намирам за доста рентабилно.

# 552
Здравейте, аз се колебая между хидратиращ лосион на Себамед, Юриаж и мляко на А Дерма (но млякото е от серията Екзомега за атопична кожа). А Дерма ми е позната и при баткото вече изпитана, много бързо преодоляхме атопична дерматит и после продължихме с А Дерма и не сме имали последващи проблеми. Но пък не ми се ще да почвам с продукт за атопична кожа без показания за това. Някой има ли впечатления от Себамед или Юриаж? Не съм фен на Биодерма и Мустела.
Иначе за дупе съм взела Павловича мас. При баткото действаше много добре. Никога не се е подсичал (в комбинация с памперсите на ДМ или Либеро).

# 553
Аз също през  цялата бременност се мажа с крема на мустела, и аз съм на трета туба. От скоро започнах и олиото и съм ужасно доволна, бързо попива и си готов да се облечеш след няколко минути. Препоръчвам с две ръце! Нямам една стрия, да чукна на дърво. Да отбележа, че съм с доста суха кожа.
Атопичния дерматит няма нищо общо със смяната на козметиката или не, също и проявите на алергични реакции от страна на кожата. Няма и как да очаквате обаче, че с два коренно различни класа козметика, кожата ще се чувства еднакво. Не забравяйте, че избирайки козметика тя е в контакт и с вашата кожа (едва ли ще мажете бебето с ръкавици) така че е важно да е такава, към която вие нямате някаква непоносимост. За мен примерно Ла Рош не е избор, въпреки че много ги харесвам, защото имам алергия към серията им за проблемна кожа. Няма как да изберете козметика за дългосрочно преди бебчето да се роди. Правите някакъв първоначален избор и гледате как се отразява. Всяка кожа е различна - някои бебета имат нужда от повече хидратация, някои от по-мазен продукт и т.н. Ако е необходимо да се направи компромис с нещо, аз бих избрала това да е измиващия, а не хидратиращия продукт. Също така имайте предвид, че като ги съпоставяте като цена е важно да гледате и количеството, което е необходимо да се употреби за едно приложение. Аз току що привършвам 3та туба с мустела против стрии, като имате предвид, че се мажа откакто съм видяла втората черта и мажа цялото тяло два пъти на ден, така че го намирам за доста рентабилно.

# 554
Ние с "баткото" започнахме с Мустела, след това Биодерма, Ла Рош също съм ползвала и сега е на Бочко. Не мисля, че това има нещо общо с атопичния дерматит. Моят съвет е първо да си вземете козметиката, която ползват в болницата. За изписването съм приготвила боди с къс ръкав( с дълъг никога не ми е било удобно да обличам детето), чоропогащник, блузка с пола и жилетчица, шапка, чорапи, космонавт и дебело одеало, но нещо ще отпадне от последните две.

Общи условия

Активация на акаунт