💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 925
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Можеш ли да кажеш какъв точно модел взе видео бебефон ?
Прави сте, няма нужда да става спор за спането, аз за това и навсякъде натъртвах ,че това си е строго мое мнение 🌹 нататък ...

Аз си взех видеофон ,който не се връзва към Wi-fi, водят ги безопасни. За другите четох ,че не се препоръчват заради многото възможности за хакване на камерата. Вижда се много добре, нощното виждане си е доста ясно и звукът е доста хубав от двете страни.. има си и термометър вграден, песнички.. абеее смятам, че съм направила добър избор. Мисля ,че ще ми е в употреба дори и на по-късен етап.

Относно храненето, Scarlett повдигна темата. Понеже аз много държа да направя всичко възможно да кърмя до колкото зависи от мен (пък божа работа) навсякъде се твърди, че трябва да е на поискване ,за да е успешно, поне в началото. За АМ съм напълно съгласна за режим, там се дават точни МЛ от млякото и си има време за усвояване от организма. Но кърмата се преработва доста по-бързо от формулата и няма никаква гаранция колко точно е изяло бебчето. Та ми звучи логично ,ако е изключително кърмено бебето да е на поискване, пък то с времето само си намества режима и си удължава интервалите без храна.
Но ще видим какво ще стане като родя, дано мога да кърмя успешно.

# 586
  • East Coast
И аз взех видеофон на Moonybaby от Амазон с една камера. Има опция и за две. Има обратна връзка, 5 мелодии, които можеш да пускаш на бебето, показва температурата и още нещо беше. Екранчето е доста голямо.. Вижда се много добре.
Скрит текст:

Ето ме и мен - щурата 😁

# 587
  • София
Аз не мисля, че има спор по темата за спането, а просто всеки споделя гледната си точка.
За храненето пак съм действала с каката според нейните нужди, поне докато е била бебе и не е била захранена. Тя ядеше често през деня, понякога и през час и половина, но пък си правеше пауза през нощта още от втория месец и ми беше добре. Иначе да децата трябва да имат режим и правила, защото за тях е по-лесно и по-добре, но ми се струва, че това идва след 6 месец, до към година. Като режимът се променя с порастването.

# 588
Можеш ли да кажеш какъв точно модел взе видео бебефон ?

Поръчах го от Амазон, марката е Lullaby Bay. Популярни са гледам такива моделчета, една приятелка има такова ,но на друга марка. 8 мелодийки има, ЕКО мод (екрана светва при определена сила на звука), обхват 260м. Много има точно от този тип ,даже в Емаг гледах, цената варира според марката явно.

# 589
Аз също съм на мнение, че спор няма, чудесно е ако можеш да накараш бебето си да спи в отделна стая, да спре нощното хранене, но не винаги се получава както го плануваме и затова казах, че много зависи какво ти е детето☺ Аз кърмих до 10 месец, след това разбрах, че съм бременна и баткото мина на АМ, всяка вечер си го търси към 4-5, давам вода, не иска и започва да плаче, все някога ще го откаже, но и в това не намирам логика поне за себе си да не му давам след като иска.. истината е,че няма универсален начин за отглеждане на деца, затова и майката най-добре си усеща какво и как да прави, макар и понякога неразбрана от заобикалящите я🙂
Аз имам бебефон на Авент, не мога да кажа, че съм особенно впечатлена. Тези на Моторола са в пъти по-добри, но тогава избързах и малко съжалявам, но нищо.. 🙂

# 590
Лекция на Ася Демирева. Много добре обяснява. Ако не сте гледали ,доста е интересно. + Книгата на Хедра. От тях го разбрах това за храненето на поискване. По тях се водя, ще ми е за пръв път и гледам да събера максимално много информация. ☺️☺️
https://youtu.be/_a-RYUDfbTY

# 591
  • София
Аз от вчера ви чета и няколко пъти тръгвам да пиша и трия, но накрая не се сдържах.

Първо да кажа на R.b92, че ние имахме същоте съображения и специално търсихме бебефон, който да работи с радиовълни, а не през wifi, да не е свързан с никой облак точно по секюрити причини. Взехме Philips Avent и сме много доволни, носим го навсякъде с нас и като гостуваме на бабите и по почивки. Екранът е голям и хубаво се вижда, също има вграден термометър, можеш да говориш на бебето натискайки едно копче или да пуснеш песничка или бял шум. Последните три не съм ги ползвала и за мен не са важни функции. Скъп е, но си струва. Сега ще го ползваме и с второто бебе, а после и да го продадем си държи цена.

По другите теми разбирам и двете страни на дикусията - аз бременна с първото си мислех много неща, но като се роди бебето бързо се ориентирахме с татко му към така нареченото привързано и естествено родителство. На нас също ни дойде естествено. За мен няма по-хубаво от кърменето на поискване, детето ми не е войник, че да му налагам режим на 3 часа да кажем. То пак си има режим, но не е описания в учебниците. Иначе съм съгласна, че повтаряемост в часове за хранене, къпане, лягане са полезни по много причини. Но да си оставя детето гладно защото са минали само 2.5, а не 3 часа да кажем не  еизбор, който бих направила.
Също активно бебеносех за потрес на майка ми, че ще го свикна на ръце, кърмех нощем в нашето легло, не винаги имах сили да го връщам в неговото легло.
Ние специално го отделихме в детска стая на 1г. и 7м. и преходът беше доста плавен, не е имало стрес нито за детето нито за нас. Той беше готов, не кърмех от няколко месеца вече, а и се постарахме да си хареса стаята и да иска да прекарва време там. Сега с бебето ще сложим креватчето в детската стая, а при нас ще има легло от типа next-to me за първите месеци. Планирам първите 6 месеца да си е при нас нощем, а ако повтаряме модела с баткото след 6 месец може и да имаме по-големи нощни паузи от по 3-4 часа ( Simple Smile ) и да ходя до детската за кърмене. Ще видим, не се заричам, пак ще се водя по детето.

Най-важното, което четох наскоро и много ми хареса е да проумеем, че всяка двойка майка-бебе е различна и нещата могат да се случват или не с различен темп. Включително една и съща майка с двете си деца трябва да очаква неочакваното даже Simple Smile

# 592
  • East Coast
Eee Лаленце, аз не съм казала, че са войници - напротив. Просто казвам, че за мен е странно бебе да стои на гърда по час и половина и да се храни през половин час. Не бих била в кондиция. Също и да го будя през ноща  понеже гърдите са ми пълни.
Не съм държала дъщеря ми гладна в никакъв случай. Тя сама си се будеше на 3 часа. Това ми беше от страшна помощ, защото можех да се доизцедя, да си почина, да свърша нещо из къщи.
Да не се превръща в спор. Всяко бебе и майка са различни и разбира се си имат техните графици и начини за опознаване и отглеждане. Relaxed

Друго питане имам аз Smile Ще си правите ли някакви фотосесии докато сте бременни ( голи, сами, със семейството, само с таткото?) Моя приятелка все ме кара, пък аз нещо... не ми се занимава.
Фиши ти ли казваше, че ще правиш?

# 593
Не мога да изкажа мнение по нито една дискусия от последните чакаме първо детенце.Искам да кърмя решила съм да е на поискване гледах доста клипчета и си купих и книгата на Хедра(само я започнах не съм я чела още😁)..но какво ще се случи само времето ще покаже.За бебефона все още се двоумя -спалнята и всекидневната са една до друга но все пак може би ще ми се наложи да купя заради котката(ако оставя врата отворена съм сигурна,че няма да устои да се вмъкне вътре)Мисля да е нещо от сорта на охранителните камери ако ли пък не ще видя някои бебефон 2-ра ръка все пак мисля бебе и коте да са отделно само няколко месеца. Стаята на бебчо е запланувана за следващата година(холът ще стане детска)преди това предстои основен ремонт на всекидневната с кухнята и т.н. така,че малчо ще е спалнята при нас.Има си кушетка надявам се да си му хареса там,но със сигурност ще има и моменти при нас на спалнята😁.
И последно да се оплача😖 в болницата съм от 2 дни това кръвно ме издъни на края.Нормализирахме го горе долу но все още не знам какво ще правим.Събирам урина 24ч и днес като я изследват ще стане ясно дали ще се наложи спешно секцио или ще пробваме да избутаме още малко(максимум седмица).Започнаха терапия за дробчетата на бебчо....
Уж си знаех,че няма да е до термин и всичко ще се случи по-рано(но не чак толкова)но все пак се оказах супер неподготвена психически.Единствено искам да си го гушна ЖИВ И ЗДРАВ и съм сигурна,че ще забравя всичките сълзи и паниката която ме е обзела в момента.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 06:26 от Анна Иванова 648392

# 594
Scarlett аз я направих вече, сега чакам снимките в края на мвсеца. Нашата беше комбинирана - има с рокля с таткото, имам и част сама където съм само с воал. Отделно от това ние си правихме няколко пъти вкъщи снимки - коледни, после с едни буйки. Аз обичам да се снимам и на мен ми беше приятно. Трудно е само като си легнала на земята да се изправиш. Не ми се беше налагало да ставам от повърхност, от която не мога да се претъркуля 😂 добре, че беше ММ да ме вдигне. 
Анна стискаме палци всичко да бъде наред!

# 595
Аз не обичам да се снимам и нямам никакво желание за бременна фотосесия.
Анна, всичко ще е наред. Късмет и да ни държиш в течение.
Поръчахме този комплект за изрписване на бебе https://angel-baby.eu/drekhi/691-zimen-komplekt-za-izpisvane-lis … VYI2XZVxGPuSrEBY0 но свеки се притеснява дали няма да е много голо бебето и пита дали да вземе още нещо. Ние ще сме от болницата в колата и от колата в къщи и хич не ми се иска да го навличам, пък после да го събличам в колата. Мислех ако е много студено да сложа още едно боди с дълъг ръкав отдолу, отгоре комплекта и сложено в столчето и завито с пелена.

# 596
Ние също направихме, но още в 7 м., докато беше по- лесно движението Grinning

Анна, дръж се, всичко ще е наред! Пращаме позитивна енергия, гледай и ти да останеш с позитивна настройка- ще направите най- доброто според ситуацията! Flowers Hibiscus

# 597
Анна, стискам палци да си спокойна и позитивна и да се развият нещата по най-добрия начин!

Аз имам два въпроса към вас - ще ограничавате ли вижданията на бебето в началото с роднини и приятели заради Ковид?
Ще викате ли някой (роднини/приятели) да ви помага с домашните задължения?
Мъжът ми ще има кратка отпуска, но много се чудя как ще е с чистене и готвене, притеснявам се, че ако дойде да ми помага някой ще дава ъкъл постоянно за бебето 😃 това в първите месеци ще ми е неприятно.

# 598
Ние нашата фотосесия я направихме средата на декември, хем коледна, хем после фотографката ме поразсъблече и мен. Тогава се чувствах добре, а сега съм малко като мечка 🐻.

Ана в коя седмица си ? Стискам.палци всичко да е наред с теб и бебчо!

# 599
Анна, стискам палци да си спокойна и позитивна и да се развият нещата по най-добрия начин!

Аз имам два въпроса към вас - ще ограничавате ли вижданията на бебето в началото с роднини и приятели заради Ковид?
Ще викате ли някой (роднини/приятели) да ви помага с домашните задължения?
Мъжът ми ще има кратка отпуска, но много се чудя как ще е с чистене и готвене, притеснявам се, че ако дойде да ми помага някой ще дава ъкъл постоянно за бебето 😃 това в първите месеци ще ми е неприятно.

На изписването сме само ние с мъжа ми и директно вкъщи без гости. Казала съм, че не желая да ми се врат в лицето на детето от рано рано и, че аз ще имам нужда да се прибера на спокойствие вкъщи без 10 човека да ми висят на главата. Ще ги каним един по един когато преценя, че се чувстваме укрепнали и уверени с бебето. Помощ максимум по телефона. Не мога да търпя някой да ми се мотае из ръцете, пък недай боже да реши да ми изземва функции в отглеждане, хранене, обличане и т.н.😀

Общи условия

Активация на акаунт