💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 902
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Аз ще пера и подреждам веднага след празниците(ако мога).
Момичета, оплаках се от хемороиди след предното раждане, но не очаквах това, което става. От вчера се появиха и положението става все по-зле. Цяла нощ не съм спала от болка, ще се гръмна направо. Няма нито една позиция в която да не ме боли, пред нервен срив съм! От половин час рева. Вчера взех свещички цикатридина, за сега ефект няма от първата. Лошото е, че преди два дни дойдох в родният ми град, тук нито лекари има нормални, нито нищо. А до София трябва да се телепортирам,  няма шанс да седна в колата, за легнала също не е подходяща нашата. Ужас направо, пълно отчаяние..

# 166
Аз също мисля да започна да пера и подреждам след празниците. Аз пък снощи си имах бая контракции, корема ми беше на камък всеки път като се завъртя в леглото, до сега не знаех какво е това ...дано отшумят.

# 167
Сибил,  обади се на АГ-то си да ти препоръча да някакъв вариант за бързо облекчаване поне временно.

Не сядай директно върху мебел, слагай и меки възглавници за да те облекчи, докато седиш. Ако имаш възглавница за бременни или такава тип поничка я ползвай за сядане.

Скарлет , скорошно оздравяване! Резултатите ми от кръвната захар показват хипоглекимия, за която пак трябва хранителен режим и наблюдение. Както и не се изключва диабет, пак ще правя обременяване с глюкоза, но живот и здраве, другия месец. Сега ще почна с режим и дано нещата са наред за мен и бебето.

# 168
Аз ще пера и подреждам веднага след празниците(ако мога).
Момичета, оплаках се от хемороиди след предното раждане, но не очаквах това, което става. От вчера се появиха и положението става все по-зле. Цяла нощ не съм спала от болка, ще се гръмна направо. Няма нито една позиция в която да не ме боли, пред нервен срив съм! От половин час рева. Вчера взех свещички цикатридина, за сега ефект няма от първата. Лошото е, че преди два дни дойдох в родният ми град, тук нито лекари има нормални, нито нищо. А до София трябва да се телепортирам,  няма шанс да седна в колата, за легнала също не е подходяща нашата. Ужас направо, пълно отчаяние..

От аптеката в болницата ми препоръчаха Procto-eze. Цената му е към 19 лв. /в др.аптека ми предлагаха др.мазило за бременни за 40 лв./, но на мене ми помага, специално за бременни е, има апликатор.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 15:04 от -INA-73

# 169
  • София
Явно за книгата си е индивидуално, но аз след реанимация си гушках бебчето и не ми беше до четене на книга.

В България в държавните болници си носиш тоалетна хартия, че и още доста неща, на някои места дори търсят подложки или лигнин за след операцията.
Аз вече изпрах почти всички дрехи, остават ми чувалчета и одеала. Исках да видя какво имам, защото ми дадоха две-три приятелки дрешки и да знам дали ще трябва да купувам нещо. Остава ми да купя само нещо за изписването, но съм набелязала някакви неща и мисля след нова година да ги взема вече. Тогава ще допълня и нещата от списъка с багажа и ще приготвя и него. Сега заради ковид трябва да си взема повече неща и да приготвя на ММ какво да ми остави след операцията на охраната и искам всичко да е предварително готово.

# 170
  • Велико Търново
Срещухемороиди най-доволна съм аз, както и още двама човека на които съм препоръчал - компреси multi джин или нещо подобно се наричат. Но компресите!
Буквално след първия имат ефект. Стават и за бременни.
Скрит текст:

# 171
Аз вече съм изпрала и подредила почти всичко. Останаха ми само хавлиите, чаршафчетата и ако реша да си купя комплект за изписване. И сега само ходя и наглеждам скрина и преподреждам това онова Heart

# 172
Скарлет, ти от колко време не си в България, душицо? Тук вече освен тоалетна хартия могат и лекар да ти поискат да си "носиш". Казвам го като шега, но и не съвсем.
Сега с тази пандемия пък съвсем лъсна в какви руини е здравната ни система и какво наистина означава "липса на персонал".

# 173
Анна, как изкоментираха теглото на малкия? Моето бебе днес го измериха 2268 в 32+0 и ми казаха, че вървял "доста едър".
Док се стресира първите няколко секунди всеки път(докато си  синхронизира данните с предходния прегред).При мен той си върви напред от първият преглед но с всеки изминал месец е все по-едричък и по-едричък точно заради това док. ме накара да направя обременяване с глюкоза(нямам гд),но бебчо си расте😁(и аз покрай него🤪).Аз съм се родила 3970,ММ 3500 а пък и той е висок 1,96м силно се надявам и вярвам,че всичко си е от генчето. Явно ембриоложките са избрали наистина най-добрият плувец😂😂.

Какви ти бяха стойностите на КЗ?
Изобщо може ли тези, които са правили обременяването и са им казали, че нямат ГД, да споделите какви ви бяха стойностите на КЗ?
Не помня дали писах тук, когато пусках изследването, но писах в темата за ГД.
При мен случаят е следният. На гладно КЗ е под 5 винаги, но направихме обременяване, защото бебка върви напред с 3 седмици. Аз не съм качила много кг (7,8кг.) и кръвното ми е стабилно, така че направихме изследването само за това, че беба е по-голяма, а и в семейната история имаме диабет.
Та изследването показа стойности на гладно - 4, 60мин.- 7.3, на 120мин -4.9. Доколкото разбирам, резултатите са супер. Едно нещо обаче ме гложди. Лаборантката не ми взе кръв точно на 60 мин, а с 20 мин. закъснение и се измести и третото взимане на кръв.
Та се чудя дали резултатът е компрометиран и ако да, с колко единици може да е повлияло това забавяне... Моля ви споделете какво мислите 😞
За всеки случай не ям бяло прашно, захар и бързи въглехидрати, но се чудя дали да обърна по-сериозно внимание. Защото като чета темата за ГД и се замислям дали не трябва и аз да следя стриктно менюто си и да меря КЗ с глюкомер. От друга страна, ако трябва само да внимавам, то бих си позволила от време на време нещо сладко или баничка например ..  
Според АГ е хубаво да спазвам ограничения, но не ми даде подробности.
П.П. Чакам момиченце на 6.02 и съм от София, ако решите да го добавите като информация, защото видях, че липсва.
Стойностите бяха 4,6-8-5,2 .Док каза няма гд,но все пак трябва да огранича сладкото(аз по принцип не ям сладко,но тогава си хапнах всеки ден🙄).За закъснението при вземане на кръв не мога да коментирам не съм компетентна.
ps:за себе си реших да спра да чета в интернет излишно  се напрягам и притеснявам.Време ни е да се насладим на бремеността е без това не остана много😁😉

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 10:39 от Анна Иванова 648392

# 174
След празниците ще приготвяме стаята, ще перем, сглобяваме и т.н. В петък пристигна първия транш бебешки дрехи, даже не успях да ги взема имаше опашка пред спиди. Ние решихме да не обикаляме магазините преди празниците заради пандемията и струпването на хора, но май и онлайн пазаруването ще остане за януари. Само багажа за родилното ще видим да подготвим тези дни, другото ако бебо изненада ММ ще подготвя.

# 175
Анна, как изкоментираха теглото на малкия? Моето бебе днес го измериха 2268 в 32+0 и ми казаха, че вървял "доста едър".
Док се стресира първите няколко секунди всеки път(докато си  синхронизира данните с предходния прегред).При мен той си върви напред от първият преглед но с всеки изминал месец е все по-едричък и по-едричък точно заради това док. ме накара да направя обременяване с глюкоза(нямам гд),но бебчо си расте😁(и аз покрай него🤪).Аз съм се родила 3970,ММ 3500 а пък и той е висок 1,96м силно се надявам и вярвам,че всичко си е от генчето. Явно ембриоложките са избрали наистина най-добрият плувец😂😂.

Какви ти бяха стойностите на КЗ?
Изобщо може ли тези, които са правили обременяването и са им казали, че нямат ГД, да споделите какви ви бяха стойностите на КЗ?
Не помня дали писах тук, когато пусках изследването, но писах в темата за ГД.
При мен случаят е следният. На гладно КЗ е под 5 винаги, но направихме обременяване, защото бебка върви напред с 3 седмици. Аз не съм качила много кг (7,8кг.) и кръвното ми е стабилно, така че направихме изследването само за това, че беба е по-голяма, а и в семейната история имаме диабет.
Та изследването показа стойности на гладно - 4, 60мин.- 7.3, на 120мин -4.9. Доколкото разбирам, резултатите са супер. Едно нещо обаче ме гложди. Лаборантката не ми взе кръв точно на 60 мин, а с 20 мин. закъснение и се измести и третото взимане на кръв.
Та се чудя дали резултатът е компрометиран и ако да, с колко единици може да е повлияло това забавяне... Моля ви споделете какво мислите 😞
За всеки случай не ям бяло прашно, захар и бързи въглехидрати, но се чудя дали да обърна по-сериозно внимание. Защото като чета темата за ГД и се замислям дали не трябва и аз да следя стриктно менюто си и да меря КЗ с глюкомер. От друга страна, ако трябва само да внимавам, то бих си позволила от време на време нещо сладко или баничка например ..  
Според АГ е хубаво да спазвам ограничения, но не ми даде подробности.
П.П. Чакам момиченце на 6.02 и съм от София, ако решите да го добавите като информация, защото видях, че липсва.
Стойностите бяха 4,6-8-5,2 .Док каза няма гд,но все пак трябва да огранича сладкото(аз по принцип не ям сладко,но тогава си хапнах всеки ден🙄).За закъснението при вземане на кръв не мога да коментирам не съм компетентна.
ps:за себе си реших да спра да чета в интернет излишно  се напрягам и притеснявам.Време ни е да се насладим на бремеността е без това не остана много😁😉

Вчера и аз така, четях една страница, ядоса ме и я затворих и реших, че ще си следя вас и фейсбук групата, но няма да чета повече щуротии по статиите. Така ти се набиват разни филми в главата, че е ужасно!

# 176
Пожелавам на всички със симптоми, болежки и притеснения бързо да минава всичко и възможно най-леко! Взимайте мерки навреме и се консултирайте преди празниците, за да може да ви е добре и спокойно после Hug

Аз ще изпера плата на леглото преди празниците, за да може докато съм си вкъщи да го суша. Притеснявам се да го пусна в сушилнята, а предполагам, че ще отнеме доста време да изсъхне и ще е необходимо да се върти и мести под климатика. Другите неща мисля да ги оставя за след средата на януари. Искаше ми се да взема някакъв скрин за бебка, но още не съм избрала. Засега съм й освободила един ред в нашия. Вчера ми дойдоха нещата от Next. Всичко много ми харесва, само лигавниците са огромни. Тя бяха one size, мисля, че са почти колкото цялото бебе 😁 Тези от H&M още ги чакам.

Момичета, знаете ли магазин за бебешки стоки, в който може да се направи wishlist?

# 177
Момичета, много благодаря за съветите. Поспах малко, май съм по-добре. Отивам за смрадлика, компреси и мазила.

# 178
  • Велико Търново
Слагай компреса и стой с него няколко часа. Ако го сложиш през нощта най-добре! После ще черпиш :*

# 179
Мен ме изписаха най-накрая. И съм на много строг бед рест докато родя. Мога да ставам само за тоалетна и душ 😞
Шийката се е вдигнала на 2,4см ,но за сметка на това е започнала да се отваря. Не се ли пазя няма да изкарам до 9 месец. Тааа няма да имам честта аз да си приготвя всичко за бебчето, слава богу мога да разчитам на майка ми за това. Важното е да издържим възможно най-дълго. Пазете се момичета и не се колебайте да звъните на АГ при някакви проблеми. Не отлагайте като мен! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт