Всякакви въпроси относно пералнята - тема 9

• 40 016
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • Велики Преслав
Съгласен  съм. При пералните мразя да правят тези неща.
   Да се пуска най-много на 30 мин.
   Да се пълни всеки път до горе, и сетне тази пералня не пере добре, а то вътре станало каша от цветове.
   Да ги прочестват с сода за хляб и оцет. Това да не е готварски уред, че да правим манджа вътре. Има си безброй профилактиращи препарати.
  Да се пере системно на 30 градуса и куп други такива действия, дето заради тях гаража ми е пълен с боклуци чакащи ремонт.

# 361
   Да се пълни всеки път до горе, и сетне тази пералня не пере добре, а то вътре станало каша от цветове.
   Да ги прочестват с сода за хляб и оцет. Това да не е готварски уред, че да правим манджа вътре. Има си безброй профилактиращи препарати.
  Да се пере системно на 30 градуса и куп други такива действия, дето заради тях гаража ми е пълен с боклуци чакащи ремонт.
Да се пълни до горе ? Повечето кратки програми са с капацитет до 2-3 кг . Повечето хора купуват перални с голям капацитет и си мислят , че на всички програми пералнята  побира максимален брой кг .

# 362
Май не ме разбрахте правилно Simple Smile Искам да имам бърза програма, за да мога да пусна някакви дрехи, които почти не са носени, да се изплакнат и да мога да ги прибера в гардероба. 15 минутната и мен ме притеснява, че е твърде кратка и няма как да направи каквото и да е с дрехите.

Главно пера на 40 и 60 градуса. Май не е проблем понякога да пускам бърза програма, или бъркам?

Не успях да разбера и за двата модела дали показват колко кг дрехи се зареждат вътре. Т.е. да ги мери докато зареждам и да показва какво е измерила на дисплея. Някой с информация за тази благинка?

# 363
  • Велики Преслав
Тази блакинка, може да ти я покаже след като направи 70 оборота. Дори и да си я претоварила няма да спре.  Значи втория Бош е в пъти по-добър от първия.
 Друго, че тази 30 мин програма, спокойно може да си я изкара като 1 час. Я няма да намести прането от първия път, а се разпени повече и така. Аз никога не съм се водил от 30 минутни програми.

# 364
Cleany, аз не знам как си го представяте този "кантар". Тя трябва да ги завърти няколко пъти, за да "прецени" колко са. Ако са повече от допустимото за съответната програма, ви предупреждава и спира и чака: в зависимост от марката и модела може да откаже да пере, а пък други тръгват да перат, но производителят предупреждава, че при претоварване, изпирането може да е некачествено.
После, според мокренето/колко вода поемат на дрехите, преценява колко да пере. Това е най-общо казано.

Няма как докато ви е отворен люкът, тя да ви извика" стига толкова".

# 365
И според мен пералнята не е кантар да показва цифри с теглото. Може и някои топ модели да го правят, не знам, но повечето мерят за свои цели (оптимизация на цикъла) и показват някаква индикация само ако теглото надвишава препоръчаното за програмата.

# 366
  • Велики Преслав
Новите, Бош и Сименс, показват на съответната колко трябва да се сложи. Обаче  ако я претовариш си изпира. Ама лошо. Друго лошо е че в повечето случаи тази ексра е скъпа и излишна.

# 367
Явно се търси нещо като в този клип. Превъртете до време 7:50 и от там се вижда. Човека с ръка натискайки в барабана имитира тегло на пране.
https://youtu.be/GPu99Zrl2ms

# 368
Да де, ама показа само колко кг максимум може да се сложи. То и моята си казва на всяка програма колко най-много. Но не изписва 4,35 кг, та да си кажа може да сложа още. Това исках да кажа, че не е кантар да ти мери прането колко кила е.

# 369
  • Велики Преслав
Тази функция е малко по-обновена. Хубава е, показва колко още може да сложиш. По-старите показваха просто максималното за програмата.

# 370
Тази лента която излиза на екрана се запълва в реално време докато слагаш прането в пералнята дреха след дреха. Когато стигнеш до максимума за дадената програма започва да мига т.е. претоварваш я. Ама пак ще изпере.

# 371
  • Велики Преслав
Ще изпере, ама лошо. Вече тази обаче май пищи ако е претоварена и не тръгва.

# 372
Е не е ясно какво ще направи, ако не ѝ прочетем ръководството. И дали при затваряне на люка и стартиране, не си проверява пак теглото.

# 373
Ето тук се вижда по-добре докато се слагат дрехите какво се получава. Но явно това не е нова функция. Клипа е качен преди 6 години, а на колко е пералнята не се знае.
https://youtu.be/8QMWPgXqigk

# 374
Да, но аз на сайта на Бош, България виждам само този модел от професионалната серия, а за 8-ма серия не знам да правят такива неща:
https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/washing-mac … Tabs=tab-3143081/

Общи условия

Активация на акаунт