Всякакви въпроси относно пералнята - тема 9

• 38 450
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Еднакви са . В сайта на АЕГ пише , че тяхната сол за съдомиялни може да се използва и за поддържане яркоста на дрехите при моделите АEG 9000 и Electrolux PerfectCare 900 .
Скрит текст:
Нашата сол предотвратява отлагането на котлен камък и калций във Вашите уреди. Използва се при съдомиялните машини за запазване блясъка на съдовете и при някои модели перални машини за поддържане яркостта на цветните дрехи (AEG 9000 и Electrolux PerfectCare 900).
https://www.aeg.bg/kitchen/dishwashing/accessories/dishwasher-salt/m3gcs200/

# 541
  • Велики Преслав
Ми това е супер, пък и дрехите излизат меки сигурно. Това вече Астравера ще каже

# 542
  • Пловдив
Ми това е супер, пък и дрехите излизат меки сигурно. Това вече Астравера ще каже
Моята я нагласих да омекотява само при пране, без плакненето, защото температурата активира отделянето на варовик по частите на пералнята, омекотява наистина, но парата ги прави направо мммм много пухкави🍀

# 543
  • София
За Miele със система TwinDos има ли възможност да се ползват препарати по избор или може само с техните?
И още нещо, количеството препарат може ли да се настройва по някакъв начин, както е например сол и гланц в съдомиялната? Ако по подразбиране "пуска" 10 мл, да има възможност да се настрои на 15 мл. Въпросът ми е /хипотетичен/ свързан с това, че ако не се ползват техни препарати може би от останалите има нужда от по-голямо количество.

# 544
Може със собствени препарати/омекотители след като си закупите контейнери за многократна употреба. Също така количеството се настройва защото всеки препарат е различен. Гледа се на етикета колко пише за 8кг дрехи и се въвежда когато се зарежда за първи път или ако се сменя препарата. После машината си  тегли прането и си пуска колкото е нужно. Може допълнително да се ползва и опция дали дрехите са леко, нормално или силно замърсени, от там решава дали да коригира количеството препарат допълнително. Течния перилен не трябва да е много гъст, от тази тема знам че с Ариел течен не става. Жена ми кара с Персил.

# 545
Да и аз ползвам персил или Омо(не лидълско), Ариел и Ленор наистина са много гъсти и създават проблеми. Аз ги настройвам на 75мл и тя дърпа колкото е необходимо в зависимост от зареждането.

# 546
  • София
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAN24062BY/p/683994

От седмица имам този Бош .
Хареса ми  , че има 2 кратки програми , програма за смесени тъкани около 1час . Тиха е .
 Не харесвам програмите за памук,струват ми се дълги за 40 градуса  - 3 ч. може да се намали времетраенето на час и половина . Произведена е в Полша .

Да дам отново мнение . При последните 3-4 перални започна странно тропане на барабана преди центрофуга и при спиране на центрофугата . На съм превишила кг. за пране .  Пуснах и празна пералня и не се тресе . Странна работа !

# 547
astravera,дай линк към пералнята ти, моля Simple Smile

# 548
# 549
  • София
Благодаря на всички, които се включиха по моето питане, но имам още въпроси. Контейнер 1 е с някаква избелваща функция, която предполагам, че се включва, когато програмата е за бяло пране/ коя е програмата, защото по описание не открих такава/, а контейнер 2 с основния препарат. Може ли да се ползва оригиналния продукт на препарат 1 и отделно закупен за целта контейнер за препарат 2. Аз използвам 3 вида перилни препарати за бяло, цветно и черно и се чудя как ще организирам използването на контейнерите.
Благодаря на включилите се, знам, че мога да попитам консултантите,  но вашите практични съвети са ми по-ценни.

# 550
Не може да ползвате препарат на Миле в единия контейнер и ваш препарат в друг контейнер. Или ползвате общо двете ултрафази или ваши препарати. Когато ползвате ултрафазите то си има бутон с който указвате бяло или цветно ползвате и машината си знае всичко.  Във вашия случай поне в началото когато имате ултрафази ще ги ползвате за бяло и цветно а когато ползвате черно ще натискате бутона да не се ползва twindos и ще си сипвате сама препарата за черно в чекмеджето.

# 551
  • София
Marsian, благодаря, а вие какво слагате в контейнер 1, след като за контейнер 2 ползвате Персил?

# 552
В единия контейнер ни е Персил, в другия е омекотителя. Това се ползва за цветно пране. За хавлии, чаршафи, бяло пране и детско пране туиндоса се спира и се слага прах за бяло Ултрасензитив (аз се разкарвам да го купувам та затова знам)
На този линк има упътване. Нищо че не е за вашата пералня частта за туиндос е една и съща при всички. Прочетете го някои неща ще се изяснят защото така по форума е бавно и трудно
https://shop.miele.bg/index.php?controller=attachment&id_attachment=277

# 553
Здравейте искам да попитам ползвателите на miele какъв препарат използват за само за самидозиращата система. Трябва ли да е по-рядък или няма проблем да е всякакъв. Четох, че сте го обсъждали, но не можах да разбера.
  Гледам има препарат Ариел който е по рядък от останалите.

# 554
Кой е този по-рядък Ариел? Ариела сякаш е по-гъст от Персил и Омо. Говорим за тези или има и някакви други

Общи условия

Активация на акаунт