Всякакви въпроси относно пералнята - тема 9

• 38 793
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Та се замислям има ли къде да намеря нови като сегашните ми машини (около 5-6 годишни са)
В магазини за уреди с транспортен дефект . Но и там сигурно трудно може да се намери .
Във вериги като Зора ,Техномаркет и други  е невъзможно .

# 601
Голдева, от едно 7-8 години насам, дори и скъпата техника е "мани-мани". Въпросът "кое да взема" се свежда до по-малкото зло.
Дори и превъзнасяното в България Миле е с доста снижено качество в сравнение с това, което беше . Моите наблюдения обхващат 25 години назад.

# 602
Пералня BEKO WTV 7522 XCW/ New
Някой случайно да има мнение за тази пералня? Здравейте!
 Не знам защо но не мога да копирам линка, съжалявам че поствам така:/
Погледнах ѝ параметрите намирам два големи недостатъка:
- центрофуга само до 1000 оборота, което ми се вижда малко
 - цикъл на пране само с 40 литра вода за 7 кг. за мен си е неизпрано пране
Моите Вертерови страдания с избора на пералня продължават и се задълбочават от прекомерния избор и моят речетатив в магазина като съм си научила домашното и оцъкления продавач-консултант. . Може ли някой да синтезира инфо за пералня поне с електронна теглилка и пара, да не е дърво, но и да не ми отреже главата, може би ако някой е доволен от своята?

# 603
Знам , че това което ще напиша няколко човека ще го оспорят , но ще го напиша .
От Април 2020 година имам пералня WHIRLPOOL FWD 71284SB EE .
Много съм доволна . Доста голям избор от програми – различно времетраене , опции , обороти и градуси .
Проблеми не съм имала . Много съм доволна . За цената си е отлична .

# 604
Проблемите с Whirlpool/Hotpoint идват след първата година.
Аз имах комбинирана Hotpoint-ariston aqualtis за 1 година даде 3 дефекта малки, но ангажиращи с идването на майстор. Иначе от сервиза бяха много бързи и точни.
За миялната Hotpoint, която на 3-тата година смених поради огромното количество пара, което излизаше около вратата и я дебнех,за да я отворя и бърша плотовете около нея като спре. Смених я с Miele.
Хладилника на 4тата година умря и той( за вграждане) 1 седмица бях без хладилник (смених го с АЕГ).
Всички уреди Hotpoint-ariston ми бяха най-скъпите им модели едвам изкараха 3-4 години, а пералнята разкарах още на 1вата.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 17:05 от Piole1

# 605
  • Варна
Ето това е обективно мнение.Ползвал си почти всичките им уреди и то в рамките на 3-4 години !

# 606
Моите Вертерови страдания с избора на пералня продължават и се задълбочават от прекомерния избор и моят речетатив в магазина като съм си научила домашното и оцъкления продавач-консултант. . Може ли някой да синтезира инфо за пералня поне с електронна теглилка и пара, да не е дърво, но и да не ми отреже главата, може би ако някой е доволен от своята?
Самсунг-ът не ти ли хареса? Парата за какво ще се ползва?-питам защото не я намирам за особено полезна функция.
"Поне с електронна теглилка" звучи не на място. В пералнята няма кантар. Тя си определя според мокренето колко пране има в барабана, а не с някакъв кантар.

# 607
Piole Хотпойнт са боклук . Но за Уърпул ни ми е такова мнението . Само времето ще покаже.

# 608
Whirlpool, Hotpoint и Indesit са едно и също. Барабани, части всичко е еднакво, но са с различен външен дизайн.
Miele, AEG, Bosch и може би Samsung  и Gorenje (от по-скъпите им модели) за мен са добрите марки.

# 609
Piole1, +1
Ето ги брандовете на Whirlpool (копирано от тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Whirlpool_Corporation):
Скрит текст:
Acros (México)
Affresh Washer Cleaners
Amana
Bauknecht
Brastemp (Brazil)
Consul (Brazil)
Diqua (China)
Estate
EveryDrop
Gladiator GarageWorks1
Hefei Sanyo (China)[24]
Hotpoint (Europe)
Ignis [it]
Indesit
Inglis
Jenn-Air
KitchenAid
Laden [fr] (France)
Maytag
Polar
Privileg
Roper
Royalstar (China)
Stinol
Whirlpool
Yummly
Впечатляваща фраза: " On 17 December 2019, Whirlpool issued a recall of over 500,000 Hotpoint- and Indesit-branded washing machines due to risk of fire. The machines were demonstrated to be prone to overheating and catching fire due to a fault with their heating apparatus."

# 610
Самсунг-ът не ти ли хареса? Парата за какво ще се ползва?-питам защото не я намирам за особено полезна функция.
"Поне с електронна теглилка" звучи не на място. В пералнята няма кантар. Тя си определя според мокренето колко пране има в барабана, а не с някакъв кантар.
  Ами така я изписват, като везна! Парата ми трябва за омекотяване, а най-важно е разбира се пералнята да изпира добре. Самсумгът е добър, но ме спира това, че вече се сглобяват другаде. Не е старото качество, иначе е опция, да.

# 611
Скрит текст:
  Ами така я изписват, като везна! Парата ми трябва за омекотяване, а най-важно е разбира се пералнята да изпира добре. Самсумгът е добър, но ме спира това, че вече се сглобяват другаде. Не е старото качество, иначе е опция, да.
Не знам кой какво ви е казал/наговорил, но старото качество го няма и при най-добрите марки. Все пак искате уред за около 500 лв., нали така? Като погледнете и горната граница на цените на тези уреди, мисля, че е ясно, че няма как да получите много.  В никакъв случай не искам да ви засегна, пиша съвсем добронамерено. Опитах се да предложа уред, който ще даде повече за тези пари в сравнение с други на същата цена.
Парата не омекотява, а  леко овлажнява и може би освежава малко.

ПП: ако уредът се сглобяваше в Германия, но го сглобяваха едни "германци" от нашите географски ширини, мислите ли, че щеше да е по-добър ?

# 612
Проблемите с Whirlpool/Hotpoint идват след първата година.

Скоро ще разбера дали дават дефекти след първата година . Само след две седмици .....

# 613
Скрит текст:
Не знам кой какво ви е казал/наговорил, но старото качество го няма и при най-добрите марки. Все пак искате уред за около 500 лв., нали така? Като погледнете и горната граница на цените на тези уреди, мисля, че е ясно, че няма как да получите много.  В никакъв случай не искам да ви засегна, пиша съвсем добронамерено. Опитах се да предложа уред, който ще даде повече за тези пари в сравнение с други на същата цена.
Парата не омекотява, а  леко овлажнява и може би освежава малко.

ПП: ако уредът се сглобяваше в Германия, но го сглобяваха едни "германци" от нашите географски ширини, мислите ли, че щеше да е по-добър ?
  Не, нямаше) Далеч съм от мисълта, че искате да ме засегнете и съм ви благодарна за абсолютно адекватното предложение, може би наистина ще се възползвам от него, в крайна сметка. А иначе този Самсунг с ад он функция, който в момента е намален във всички магазини на 720-30лв.си мисля, че при него е по-скоро маркетингов трик това допълнително прозорче, не мисля че е нещо извънземно..

# 614
Трябва да го погледна точно кой е, но обикновено цената идва по-висока точно заради пустото прозорче, а не че има повече функции или по-качествени компоненти. Горенье имаха преди около две години доста прилични модели, не съм гледала и за тях дали още се предлагат.
Щом "вдигате летвата", това е по-добро от Самсунга с прозорчето:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wan28160by
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wan24263by

Общи условия

Активация на акаунт