Всякакви въпроси относно пералнята - тема 9

• 38 780
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Скрит текст:
Пералня BEKO WTV 7522 XCW/ New
Някой случайно да има мнение за тази пералня? Здравейте!
 Не знам защо но не мога да копирам линка, съжалявам че поствам така:/
Погледнах ѝ параметрите намирам два големи недостатъка:
- центрофуга само до 1000 оборота, което ми се вижда малко
 - цикъл на пране само с 40 литра вода за 7 кг. за мен си е неизпрано пране
Моите Вертерови страдания с избора на пералня продължават и се задълбочават от прекомерния избор и моят речетатив в магазина като съм си научила домашното и оцъкления продавач-консултант. . Може ли някой да синтезира инфо за пералня поне с електронна теглилка и пара, да не е дърво, но и да не ми отреже главата, може би ако някой е доволен от своята?
Самсунг-ът не ти ли хареса? Парата за какво ще се ползва?-питам защото не я намирам за особено полезна функция.
"Поне с електронна теглилка" звучи не на място. В пералнята няма кантар. Тя си определя според мокренето колко пране има в барабана, а не с някакъв кантар.
  Ами така я изписват, като везна! Парата ми трябва за омекотяване, а най-важно е разбира се пералнята да изпира добре. Самсумгът е добър, но ме спира това, че вече се сглобяват другаде. Не е старото качество, иначе е опция, да.
Не знам кой какво ви е казал/наговорил, но старото качество го няма и при най-добрите марки. Все пак искате уред за около 500 лв., нали така? Като погледнете и горната граница на цените на тези уреди, мисля, че е ясно, че няма как да получите много.  В никакъв случай не искам да ви засегна, пиша съвсем добронамерено. Опитах се да предложа уред, който ще даде повече за тези пари в сравнение с други на същата цена.
Парата не омекотява, а  леко овлажнява и може би освежава малко.

ПП: ако уредът се сглобяваше в Германия, но го сглобяваха едни "германци" от нашите географски ширини, мислите ли, че щеше да е по-добър ?
  Не, нямаше) Далеч съм от мисълта, че искате да ме засегнете и съм ви благодарна за абсолютно адекватното предложение, може би наистина ще се възползвам от него, в крайна сметка. А иначе този Самсунг с ад он функция, който в момента е намален във всички магазини на 720-30лв.си мисля, че при него е по-скоро маркетингов трик това допълнително прозорче, не мисля че е нещо извънземно..
Пълна простотия е тази Add wash врата, която изисква редовно почистване, такива излишни неща за поддръжка не харесвам. За половин година ползвах Samsung Quick Drive топ моделът им само дето трябваше да я бърша тази глупост add wash вратата, един чорап през нея не сложих.

# 616
  • София
Аз пък съм много доволна от този Add wash и ми е от голяма полза, ако съм забравила някоя дреха, а почистването ствата за около минута буквално. Моя "новия" самсунг е на около 3г., ако не бъркам и си пере отлично, не помня къде е сглобяван. Екобабъла също ми е доста полезен, а си мислех, че е само маркетингов трик. Като цяло, според мен, машините им са доста доби, а цената достъпна.

# 617
Здравейте ,писах преди,че взех тази пералня и съм много доволна,и все още е така. Моля за малко помощ-как да почистя филтъра ? В инструкциите не пише филтър ,а помпа за мръсна вода ,не се отваря ,или поне аз не се справям .https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/washing-mac … chines/WAJ24062BY

# 618
Здравейте ,писах преди,че взех тази пералня и съм много доволна,и все още е така. Моля за малко помощ-как да почистя филтъра ? В инструкциите не пише филтър ,а помпа за мръсна вода ,не се отваря ,или поне аз не се справям .https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/washing-mac … chines/WAJ24062BY
Здравейте,
Гледайте 41 стр. от упътването. Филтърът е при помпата долу зад кръглото капаче. (помпата е зад филтъра, нея нищо не я правите)
Натиснете зъбчето от горната страна на кръглото капаче надолу и то ще излезе. После подложете плиtка тавичка (ще изтече около чаша вода). Завъртете кръглата "капачка" на филтъра в посока обратна часовниковата стрелка и издyрпайте леко. И .... филтърът е в ръцете ви. Почистете го, измийте го, надникнете въре в гнездото на пералнята и ако има някой дребен предмет, като монета например, го извадете. После върнете нещата по местата им  по обратния ред.
Филтърът е нещо такова:

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 16:07 от petiaivanov

# 619
Благодаря, ще се пробвам ,дано се справя .

# 620
  • Пловдив
Много ме дразни тропането на Аег комбито в началото на центрофугирането Confused

# 621
Много ме дразни тропането на Аег комбито в началото на центрофугирането Confused
Май обърка темата.

# 622
  • Mediterraneo
Що, да не си мислиш, че комбитата центрофугират по улицата.

# 623
Що, да не си мислиш, че комбитата центрофугират по улицата.
Това към мен ли беше?

# 624
  • Велики Преслав
   Това тропане е от тръбата на циркулационната помпа, която при ниски обороти заради разклащането почуква.

# 625
  • Благоевград
Здравейте ! В търсене на пералня съм, тъй като старата започва да се предава, грабна ми окото тази : https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979-S/p/680121

Има ли някой, който да е с преки впечатления от нея и да даде мнение ?

Благодаря предварително !

# 626
  • Велики Преслав
Ами като механика са хубави, но забележи, че тази е слим но е 8 кг. Като тегло тя ги побира, но ако искаш да събереш обемни неща ще е трудно. 
    Трябва ли да е слим модел?

# 627
  • Благоевград
Ами като механика са хубави, но забележи, че тази е слим но е 8 кг. Като тегло тя ги побира, но ако искаш да събереш обемни неща ще е трудно. 
    Трябва ли да е слим модел?

Като цяло не се целя да е slim модел, необходима ми е за нормалните неща за пране в едно домакинство - дрехи, олекотени завивки, якета, нещо по-голямо не се сещам да пера в пералнята.

# 628
Не е за предпочитане този модел. До колко пари и за кои марки имате предпочитания?

# 629
  • София
Здравейте момичета, сутринта ми се счупи пералнята от известно време правеше проблеми ама се молех да изкара още малко Simple Smile
И понеже е на повече от 12г. , реших да си купим нова, вместо да хвръляме пари по тази.
Сегашната ми /счупена вече /  е Сименс и бях супер доволна,  сега се залявам да чета , но ще съм ви благодарна за марки и препоръки какво да си взема. Бюджета ни е 1300 макс 1700 като тези 1700 са ми малко в повече от гледна точка дали си заслужават ????
На първо четене се хвърлих към АЕГ и БОШ като към втората съм с леки резерви след като миналата  есента си купихме сушилня и тя изкара 6/7 месеца и започна да дава някаква грешка и да не сущи хубаво, а за "къмсет" немога да намеря касовата за гаранция, ама това е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт