Всякакви въпроси относно пералнята - тема 9

• 38 770
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Бош и Сименс са едно така че ако сте си доволна.....и сервиза ще е същия.
Да те вече нали са под една шапка. А и сега погледнах, че с удължена 5 годишна гаранция , а АЕГ си е с 2 г.

kimbolina, нито парата, нито автоматичното дозиране са толкова важни. Специално парата не прави нищо особено- малко да поосвежи/овлажни и отпусне дрехите.
Само един модел на АЕГ от 9 и 10 килограмовите има автоматично дозиране.
Представях си я тази пара както е описана, че не излизат така намачкани дрехите.
Нещата  отиват на към БОШ и ще гледам първо кг. и центрофугата и всичко отснало което е ще е екстра ако го има .

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 12:09 от kimbolina

# 646
  • Велики Преслав
Аз бих взел тогава АЕГ. Защо не проверите в магазини с козметични дефекти.
      Относно АЕГ. Макар и лош сервиза на Миеле, марката има изключително голям плюс. Отваряемия метален казан, а дори за да се сменят лагери няма нужда да се отвапя казана.
  Ако ще давате доволно количество пари, вземете Миеле. Просто при тях смяна на лагери е 70 лева, а при АЕГ 300, защото се сменя целия казан. Сега вече ги режат и сменят лагери, но така става побългарено. Иначе трудно им се разбиват лагерите. Но смяната е скъпа.
   Та за Бош нищо лошо. Малко дълги програми.
  А иначе ако, имате желание да минете тънко вземете нещо по-евтино.
   Относно парата. При мен ги навлажнява само.

# 647
  • Пловдив
Аз до скоро бях в търсене на пералня, точно заради сервиза се отказах от Miele и както бях сигурна за бюджет 1000лв така си взех пералня почти за 2000лв😊 Спрях се на 9кг АЕГ с функция омекотяване на водата и пара, специално за парата на мен ми е любима, защото дрехите накрая са пухкави и отпуснати, което за зимни плетени дрехи, хавлии и плътни дънки е много добра екстра👌🏻

# 648
  • Велики Преслав
Aстравера, вашата е много хубава. Моля дайте линк. Защото, специално това с омекотяването на водата, започнах много да го уважавам. Изключително повече миришат дрехите, с по-малко омекотител.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 13:42 от Vasil Vasilev 676271

# 649
Много ясно. Меката вода освен положителните си качества към самата машина и дрехите има и едно малко противоречиво. Всеки препарат се изплаква значително по-трудно с омекотена вода.

# 650
  • София
Аз до скоро бях в търсене на пералня, точно заради сервиза се отказах от Miele и както бях сигурна за бюджет 1000лв така си взех пералня почти за 2000лв😊 Спрях се на 9кг АЕГ с функция омекотяване на водата и пара, специално за парата на мен ми е любима, защото дрехите накрая са пухкави и отпуснати, което за зимни плетени дрехи, хавлии и плътни дънки е много добра екстра👌🏻

Ама така няма да се разберем Simple Smile Simple Smile , тъкмо се отказах от парата и сега пак влизам във въртележката .
И аз в момнета заглеждам един БОШ 10кг. за два бона, нищо , че е над бюджета.
Ами дилемата май продължава, м/у БОШ и АЕГ , имам време до края на седмицата да мисля и умувам коя да вземем.
Хубавото е, че имаме бельо , дрехи, кърпи поне до края на другата седмица Simple Smile

п.п. Може ли да споделиш твоя модел.

# 651
  • Велики Преслав
Освен това, с мека вода се ползват по-малко препарати. 
    Кимболина, чак 10 кг, според мен са ненужни. Аз имах 11 и не можех да я гледам беше дълбока 75 см. Вземи 8-9 .
   Плюс това тея 10 кг са сигурно само за една програма.

# 652
  • Пловдив
Много ясно. Меката вода освен положителните си качества към самата машина и дрехите има и едно малко противоречиво. Всеки препарат се изплаква значително по-трудно с омекотена вода.
Моята я нагласих да омекотява само водата за пране👌🏻
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … machine/l9fbb49b/ ето тази взех🙂

# 653
  • Велики Преслав
Вече ги карат да пишат реални обороти.

# 654
Те не ги ли пишат от преди ?...
Мисля , че на моята си пишеше , но не помня къде ....

# 655
  • Велики Преслав
Преди само в технически документи.
    1200>1151
1400>1351
1600>1572
1800>1800
2000>1951

# 656
Здравейте, какво е мнението Ви за пералните Candy?
Живеем в чужбина и моделът, който съм харесала го няма в Бг.
Ето характеристиките:

Основните ми изсквания са да не върти 40 и 60 градуса повече от час, час и половина.

Благодаря предварително!

# 657
  • Велики Преслав
Категорично не.
    Грубо управление на градуси и обороти. Иначе като качество средна работа. Друг дефект, че тази серия имат гадна система за баланс. Засилва яко, подскача и като види че треска спира. При АЕГ например, това хич не се усеща.

https://youtube.com/watch?v=c6WfJQFzHl8&feature=share
  Ето ви пример от Ютюб.

# 658
Благодаря много за отговора! Отпада категорично Simple Smile
Към коя марка да се насоча?
В момента имаме Бош, някакъв стар модел, който вече не се предлага.
40 градуса easy care ги пере за около час, което е добре.

# 659
  • Велики Преслав
Можели ориентировачен бюджет. Също така слим ли трябва да е?

Общи условия

Активация на акаунт