Всякакви въпроси относно пералнята - тема 9

• 38 778
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Здравейте момичета, сутринта ми се счупи пералнята от известно време правеше проблеми ама се молех да изкара още малко Simple Smile
И понеже е на повече от 12г. , реших да си купим нова, вместо да хвръляме пари по тази.
Сегашната ми /счупена вече /  е Сименс и бях супер доволна,  сега се залявам да чета , но ще съм ви благодарна за марки и препоръки какво да си взема. Бюджета ни е 1300 макс 1700 като тези 1700 са ми малко в повече от гледна точка дали си заслужават ????
На първо четене се хвърлих към АЕГ и БОШ като към втората съм с леки резерви след като миналата  есента си купихме сушилня и тя изкара 6/7 месеца и започна да дава някаква грешка и да не сущи хубаво, а за "къмсет" немога да намеря касовата за гаранция, ама това е друга тема.
Ето от мен, като ще даваш над 1000 лв:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wdb-030-wcs-classic-eco
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wdd-031-wcs-classic
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wce-330-wcs-pwash-2-0
https://shop.miele.bg/peralni-mashini/11518990.html
https://shop.miele.bg/peralni-sushilni-gladachni-sistemi/11284160.html

Относно сушилнята: вероятно не е развалена, а е за профилактика. Пиши за нея в темата за сушилните да видим какво ѝ е.

# 632
  • Велики Преслав
Извинете много но, преди доста време, бяхте казала, че не сте доволна от моделите марката Миеле, които се продават тук. Защо ги предлагате?

# 633
Извинете много но, преди доста време, бяхте казала, че не сте доволна от моделите марката Миеле, които се продават тук. Защо ги предлагате?
Извинете много, но се научете да чете и разбирате написаното. Не одобрявам сервиза им и в този смисъл не бих купила скъп модел, ако пак ще бера ядове със сервиз. Моделите, които предложих на жената в този ценови клас, са по-добри от АЕГ(нищо, че аз в момента у дома използвам АЕГ).

# 634
  • Велики Преслав
Така, съм съгласен. Благодаря ви. Само, че вие,  бяхте казала, че моделите ( не тези) тук в България са с ниско качество. За това ви попитах. Желая ви лек ден.

# 635
Казах, че като цяло, и техните модели са вече със занижено качество в сравнение с това, което бяха преди 10-20 години и назад.

# 636
  • Велики Преслав
Аз съм съгласен, но смятам, плюса на Миеле пред АЕГ е единствено разглобяемия казан. Специално тези модели. Иначе високия клас на Миеле вобще не може да се сравни с АЕГ. Качествени, луксозни и тихи.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 13:29 от Vasil Vasilev 676271

# 637
Аз съм съгласен, но смятам, плюса на Миеле пред АЕГ е единствено разглобяемия казан.
.., което не е за пренебрегване, когато ще се дават едни и същи пари.

# 638
  • Велики Преслав
Ами общо взето, да. Но пък и АЕГ не са за пренебрегване. Иначе косурите на Миеле са по малко.

# 639
Аз виждам следните предимства, с които се различват от другите:
1. Метален казан. За мен това е голямо предимство. Има правилна форма и отвътре няма излишни ниши и чупки, в които да се натрупва мизерия. Това го прави по-лесен за поддръжка и като цяло е по- хигиенично, което е важно за този уред.
2. Казанът виси на 4 пружини, а не на две.
3. Противотежестите са чугунени.
4. Пералните имат стабилна конструкция.
5. Ако се наложи подмяна на лагери, казанът изобщо не се разглобява, т.е. това ще се налага в по-малко случаи, тогава когато има проблем свързан с компонентите вътре в него, но не и с лагерите, защото те са отвън.
Вероятно има и други неща, но малко или много се припокриват с останалите марки. Със сигурност има и минуси, което обаче важи и за всички останали. Тук вече, човек трябва да си определи какво за него е важно и да направи своя избор.
Ами като механика са хубави, но забележи, че тази е слим но е 8 кг. Като тегло тя ги побира, но ако искаш да събереш обемни неща ще е трудно....  
Моето мнение е, че ако говорим за изпиране, това няма как да стане. Разбира се, ако имаш предвид памучни дрехи, а не желязо например.

# 640
  • Велики Преслав
Плм 79. Прав си. Много полезно изказване.

Сега относно слимката. PETIAIVANOV,  беше дала един много хубав пример. Дънки от най- тежките. Аз лично имам такива по 1 кг. Но не  е обемно. Слагаш вътре 8 чифта и дори сигурно място ще има.  Но ето 8 кг. Обаче например една олекотена завивка няма да събере. А аз в моето АЕГ за 8 кг го събирам. За това обема се мери в литри в този случай. Не в кг.  

За миелето аз им обожавам как отпред, се отварят като врата, всичко е пред теб и имаш технически документ.

# 641
Vasil Vasilev 676271, точно, че би следвало да се гледа обема, когато става дума за вместимост. А, ако искаме да се ориентираме за стабилност и надеждност на някои механични компоненти, тогава гледаме килограмите. Повечето хора се бъркат и понякога може да останат разочаровани, понеже са имали други очаквания. Иначе, за дънки специално съм установил, че като са повече се усукват и се намачкват повече. Същото го виждам и при сушилнята и затова ги пускам с по-малко неща. Например 2-3 чифта си излизат екстра.

# 642
  • София
Благодаря за предложенията, от вчера съм се заровила и чета , характеристики и функции на пералните .
Миеле отпада щом има проблеми със сервиза, не искам ако стане нещо да си късам нервите и с тях .
Спрях се към първоначалния ми избор  АЕГ и БОШ
Като АЕГ имат някаква функция пара не знам дали си заслужава
а пък БОШ имат автоматично дозиране на прах
не знам кое от двете си заслужава повече или и двете не са толкова важни .
Като програми и двете имат това което ми трябва:
-кратка за мен е много важна
- центрофугиране поне 1400 даже клоня към 1600
- и най малко 8кг. клоня към 9 и 10 повече
Пера страшно много 4 човека сме , като двама са тийнове и се преобличат по 2/3 пъти на ден и всичко се хвърля за пране , ама то на майка си приличат , защото аз съм същата колкото пъти излезна съм с различни дрехи и затова държа на тази кратката програма .

п.п. сега погледнах, че и АЕГ имат автоматично дозиране.
И май въпроса отива коя от двете като марка да взема
Вкъщи цялата ни дом. техника е на Сименс, преди 12 години като се нанесохме купихме всичко от тях. До вчера всичко си работи без грешка с изключение на пералнята , ама то след такова   използване  , нормално да даде фира Simple Smile
От сервиза на БОШ съм доволна по повод една вертикална прахосмукачка .
Скоро си сменихме котлона и си взехме изцяло индукция на АЕГ и за момента съм изключително доволна , даже по доволна от староия Сименс.
И затова идват колебанията ми , не е  малка сумата , даже съм склонна да похарча малко над бюджета , ама да не съжалявам , защото пераляня не се купува всеки ден .

# 643
Бош и Сименс са едно така че ако сте си доволна.....и сервиза ще е същия.

# 644
kimbolina, нито парата, нито автоматичното дозиране са толкова важни. Специално парата не прави нищо особено- малко да поосвежи/овлажни и отпусне дрехите.
Само един модел на АЕГ от 9 и 10 килограмовите има автоматично дозиране.

Общи условия

Активация на акаунт