Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 219
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте. Предстои ми покупка на фурна и котлони. Някой беше писал, че даден модел загрява по-бавно. Какво трябва да се гледа? Някаква мощност ли? Това и за фурната ли се отнася или само за котлоните?  Между другото от няколко години имам печка  с керамични котлони и ми се струва, че нагряват много бавно. /Преди това съм била с газ и знам, че не може да се сравнява, но пак ми се струва много бавно/ Благодаря

# 256
Супер е всичко, но ако готвиш много на котлона по-добре четворка.
    Ivkonst2017
  Правилно, всеки сам да решава. Но ти те може да се бъркаш до основи на действие върху тялото, без да докажеш че можеш да го правиш.
Аз за това те питах дали си лекар, защато каза че си разчитал много изследвания.
  Но ако ти трябва пример ще ти дам. С индукция съм от 2008 година. Минаха 2 бременни жени, родиха съвсем здрави бебчета. Аз не съм раково болен, не ме боли глава.
   Но съгласявам се с теб. Човек трябва добре да помисли.

Моето бъркане няма да навреди на здравето на никой, но твоето мнение на теория с някакъв шанс колкото и малък да е може.

Довода ти на мен и моето семейство не стана нищо е абсолютно абсурден. Познавам хора, които вземат огромни количества стероиди и не им е станало нищо още. Познавам хора, които друсат редовно и още им няма нищо. Познавам няколко, които правят и двете и са добре(за сега). Това значи ли, че тези неща не са вредни?

За това едно изследване се прави върху много хора. Ако има още 10 000 като тебе за този период от време това вече ще е довод.

# 257
За това едно изследване се прави върху много хора. Ако има още 10 000 като тебе за този период от време това вече ще е довод.

Аз затова писах по-горе - индукционните котлони са на пазара от 20 години и са продадени не 10 000, а десетки милиони такива. При цялата кохорта противници на тази технология дали нямаше да се появят конкретни доказателства за увредени хора, ако ги имаше?  Впрочем не се съмнявам, че от милионите ползватели на индукционни котлони има и умрели от рак, и от инфаркт, и от инсулт, има импотентни и плешиви, но все пак трябва да се докаже, че е заради котлоните.

# 258

Аз затова писах по-горе - индукционните котлони са на пазара от 20 години и са продадени не 10 000, а десетки милиони такива. При цялата кохорта противници на тази технология дали нямаше да се появят конкретни доказателства за увредени хора, ако ги имаше?  Впрочем не се съмнявам, че от милионите ползватели на индукционни котлони има и умрели от рак, и от инфаркт, и от инсулт, има импотентни и плешиви, но все пак трябва да се докаже, че е заради котлоните.

Единствения начин да се направи този извод е с прочуване, в което има достатъчно голяма група с такива котлони и без, двете групи са с близки рискови фактори, възрастови групи и тн и след края на периода резултата от дветв групи се сравянват. Такова проучване върху достатъчно голяма бройка хора за достатъчно дълъг период не можах да открия.

# 259
Така е, няма кой да го направи. Но ако се появи някакъв необичаен пик на някакви заболявания ще започне търсене на причината и тогава може да се намери. Но не започва, защото явно няма такъв ненормален пик. А относно това как могъщите компании задушават изследванията - спомнете си забраната на оловния бензин. По-могъщи компании от онези тогава едва ли има, ама не успяха да си опазят бизнеса и ги принудиха да го променят. Та ако има нещо, ще има действия, но ако няма остава да се търси под вола теле.

# 260
Та ние живеем в електромагнитна среда. Непрекъснато. Антени, слушалки, безжични връзки, плотове, телефони...
Има много иследвания в тази област и с особено внимание към ултаниските честоти и влиянието им на мозъчната дейност, сърдечната, детското здраве и т.н. Мислите ли, че прогресът ще спре?(да не засягаме икономическия интерес, че става сложно). Връщане назад няма.
Яжте и пийте разумно и си дръжте телефоните по-малко време до ушите.

# 261
Да питам, на 4-ка плот зоните не са ли малко малки? Ако ползвам 26-28см посуда? Става въпрос за индукцията..

# 262
  • Велики Преслав
Ще се загрее съда само от части.

# 263
Да питам, на 4-ка плот зоните не са ли малко малки? Ако ползвам 26-28см посуда? Става въпрос за индукцията..

За мен 3-ките са най- удобни. Голям, среден, малък котлон, идеално ме устройва.

# 264
Абсолютно. Най-функционални са.

# 265
Това дето Shott Ceran е по-добра стъклокерамика от Eurokera актуална информация ли е?
Понеже гледам евтиното турско производство изцяло с Shott Ceran, а Eurokera слагат в Тека, АЕГ/Електролукс и най-скъпите Миеле.
По-скъпите Горение също са с Eurokera, другите с тяхната собствена.

# 266
Предполагам, че и двете са ОК. А и едва ли правят само един клас стъклокерамика (Шоткеран поне има различни видове). Та проблем не е която и да е от двете марки, а липсата на посочен производител (тоест плот от кучемарка).

# 267
Липса на лого на производител тоест куча марка само на недоразумението на Кетен Crown забелязах, но там предполагам е нормално.
По-точно плотовете произведени в Китай, понеже имат и турски с Shott Ceran.
Плотове Самсунг произведени в Тайланд даже са с Eurokera.
Класове не вярвам да има, по-скоро покрития.

# 268
  • Велики Преслав
Има класове. Например Бош слагат 1 клас.
   Подсилен, трудно надраскваем, до 600 градуса максимал. 
   Аристон слагат обикновен до 400 градуса.
  Още много примери.

# 269
Така вече трябва да се избира фурня мнение за следните модели?https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-whirlpool-w7-om4-4s1-p   https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-eod6p71z 
 https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-aeg-bpk742320m  https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-aeg-bpe556320m   https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba578bs0?utm_ … 8A0kaAgF8EALw_wcB  приемат се и други предложения?

Общи условия

Активация на акаунт