Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 195
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Ясно. Значи все пак има вариант.
А знаете ли нещо за фурните Bauknecht?
Или като цяло за марката?

Преди доста време имах, стар модел беше, купуван втора употреба, уж за временно ползване. Но печеше идеално. Изгоря долния реотан след около 10 години  ползване. Плота ми беше същата марка. Отказа му единия котлон. Смених ги със свободноснояща печка gorenje. От нея не съм доволна, не пече равномерно.
Ламарината на  Bauknecht беше много по-дебела в сравнение с gorenje-то.

# 316
Пиролизата почиства ли стъклото? С какво го миете него, че моето съм го понадраскала

# 317
Пиролизата почиства ли стъклото? С какво го миете него, че моето съм го понадраскала

Не знам, моето си беше чисто. Мия го с мокри кърпички веднага след готвене.

# 318
  • Пловдив

Не,пиролизата не почиства стъклото,аз го чистя първо с обезмаслител,след това с препарат за стъкло и след това пускам пиролиза.

# 319
В крайна сметка от много избор, накрая се спрях на тази. Една дама се оплака от марката и доста мислих, но реших все пак да заложа на нея. Смятам, че е добра.
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … EOD6P71X/p/707622

# 320
В крайна сметка от много избор, накрая се спрях на тази. Една дама се оплака от марката и доста мислих, но реших все пак да заложа на нея. Смятам, че е добра.
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … EOD6P71X/p/707622
Ще ви помоля за отзиви, след като я изпробвате. И аз съм се спряла на нея, но не мога да се реша все още. Парата ми е необходима за печенето на хляб с квас. При този модел се изсипва вода на дъното на фурната. Все си мисля, че това ще пречи на изпичането на хляба отдолу. Моля ако някой има опит с това да сподели проблем ли е или хлябът се изпича добре.

# 321
Ясно. Значи все пак има вариант.
А знаете ли нещо за фурните Bauknecht?
Или като цяло за марката?

Това си е марка на Whirlpool. Нисък клас уреди.

# 322
  • Варна
Prolet52, сложи купичка с вода на дъното на фурната си, докато печеш хляб, ефекта е същият.

# 323
Може ли мнение за уредите на Pyramis ? Добри ли са ?

# 324
  • о`майна лунна нощ е
Какво ще кажете за фурна Samsung?Може да сте писали назад в темите , но няма време да търся.Имам пералня на тази марка и съм много доволна.

Скоро закупихме фурна за вграждане на Самсунг, но реално ще я монтираме и ползваме не по-рано от лятото.
Взехме я от Техновижън, който е от типа магазини, внасящи уреди с транспортни дефекти /предназначени за западните пазари или поне така се представят нещата/. Фурната ни е нова, с козметичен външен дефект, който ще остане скрит при монтажа. Телескопичен водач на едно ниво, каталитично почистване - един заден панел, двоен вентилатор, електронен дисплей.
Моделът е този - https://furna-za-vgrazhdane.pazaruvaj.com/samsung/nv70k2340rs-p379744273/

В един момент направо се бях изгубила в мнения, препоръки за модели, функции, лоши отзиви и накрая взехме нещо, което ни грабна погледа като външен вид и частично изпълни желанията ни за функции, на които държахме. Дано ни е на късмет. Нищо в техниката не е вечно, за това и решихме да не рубуваме на марка и определен модел. Съжалявам, че не успяхме да си позволим пиролиза, но ще го преживея.

Благодаря на всички, които са споделяли мнения и са давали съвети.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 14:33 от `ТуиГ

# 325
  • 7800
Аз взех на Бош с Еко Клийн система.
Да ви кажа доволна съм за сега имам я от седмица вече пека питка , кифли , а днес и ядене ще се прави на нея.
А може ли да дадете мнение за Еко клийн системата? Благодаря!

# 326
  • там, където ми харесва
Лошото за мен е , че книжката ми е на френски. Единствено брат ми може да я преведе , когато си дойде от Франция, затова за сега не мога да дам повече информация. Фурната има програма за тази функция , но кога и колко се пуща все още не знам. Мисля, че е на принципа на почистване с пара.

# 327
  • Варна
"EcoClean Direct
Докато печете или готвите нещо във фурната, специалното директно покритие от микроскопични керамични частици във вътрешността попива мазнините и остатъците от храна и ги унищожава чрез оксидация. На вас остава само да забършете дъното и вътрешността на стъклената врата. Директното покритие се регенерира всеки път, когато загреете фурната, и продължава така през целия жизнен цикъл на уреда. За да отстраните по-сериозни наслагвания, активирайте програмата за почистване EcoClean Direct"

# 328
Може ли мнение за уредите на Pyramis ? Добри ли са ?

Не.
Внасят ги (дори претендират да ги произвеждат) Кетен. KTN, Sang, Crown, Neo, Muhler са другите бок... уреди, които "произвеждат".

EcoClean Direct не е ли бошовското име за каталитично почистване? Където "еко" се отнася за по-малко изгорен ток спрямо пиролитично почистване, а не за катализаторите (оксиди на тежки метали в почти насипно състояние из порите на емайла).

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 15:53 от npace

# 329
Точно каталитични са. Гръмко име слагат обаче. Абе въобще според мен където има ЕКО в името.... Не трябва да се разчита много на това - еко програми при съдомиялни, сушилни, екоклийн, еко незнам си какво.... Това не трябва да е водещото при избора на уред. Ако го няма не е проблем, ако го има.... еми не е зле. Въпроса е да не се доплащат някакви много пари за тея еко....глупости.

Общи условия

Активация на акаунт