Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 093
  • 738
  •   2
Отговори
# 570
  • някъде из облаците
На НЕФФ не се свалят металните части. Пуска се всичко.
Потвърждавам, поне в магазина на Вето така ми казаха, но имат два вида телескопични водачи, едните се махат при пиролиза, другите - не.
Купихме въпросната фурна, но още не сме я монтирали, та нямам впечатления. Доста четох, преди да я вземем, надявам се да оправдае очакванията ми. Взех си и телескопични водачи, които не се махат при пиролиза.
И аз съм в отбора с печка Горение от 2000г, с газови котлони. Много хубава печка си беше, за всичките години един реотан сме сменили. Пече си супер и  тавите са като нови, лесно се мият и покритието им не е мръднало. По- дълбоката я изпуснах преди месец и се нащърби, почна да се рони от покритието,  та ме е яд, беше ми най- използваната тава. Обаче ламарините вътре във фурната изгниха и е време да я пенсионираме.

# 571
GrinИ аз на там клоня, ама кажи защо би избрал Нефф-а? Щото аз май го карам на 6-то чувство Grin
С избора на Neff няма да допуснете грешка. Повечето изобретения, приложени при фурните са на Neff. Все още се произвеждат в Germany,, ако това има значение за вас.
Относно пиролизата, ползвана е на Gassfire, Rosieress,Miele,Küppersbusch , SMEG във времето назад.
Съвременните мобилни врати на фурните са 4'но остъклени и лесни за демонтаж и почистване.
Винаги у дома /като по-обширно понятие/ е предпочитана пиролизата.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 17:28 от niljaniljo

# 572
Да, разбрах го това за водачите. Хитри са, сложили са ги като екстра. Навремето Горението ми дойде в два телескопични водача. Като се сещам как му се радвах отначало, ама пак, въпреки че не пече равномерно и има куп други кусури, все пак е на 15 г.

# 573
Със срам да си призная - така и не монтирах телескопични те водачи на Електролукса.
Може да се пробвам като събера мерск да го търкам. Последно с пяна стана най-добре.
С риск да не е за тази тема: с какво чистите най-успешно ? Аз с пяна и търкане с ножчето за котлоните.

# 574
Със срам да си призная - така и не монтирах телескопични те водачи на Електролукса.
Може да се пробвам като събера мерск да го търкам. Последно с пяна стана най-добре.
С риск да не е за тази тема: с какво чистите най-успешно ? Аз с пяна и търкане с ножчето за котлоните.

И аз не монтирах моите. Първо не можах да реша на кое ниво, а после си продължих без тях и не ми пречи особено.

# 575
  • София
Ние с пяна на Хайтман чистим стъклото и ако решим,понякога и фурната. Не се налага стъргане с ножчето, но мероприятието не е по мой вкус и се пада на ММ, та не знам неговата тайна с търкането каква е.

# 576
Нашето Miele пристига в събота Simple Smile

Досега бяхме с Gorenje B 7500 E
Желязна машинка, за 15+ г. се наложи само 2 пъти смяна на заден реотан (само него ползваме).

# 577
  • Велики Преслав
Честито. Пиши след като опечеш нещо.

# 578
SatisfiedSatisfied
Нашето Miele пристига в събота Simple Smile

Досега бяхме с Gorenje B 7500 E
Желязна машинка, за 15+ г. се наложи само 2 пъти смяна на заден реотан (само него ползваме).
Кое е Мiele-то? Може ли линк?

Скоро ще трябва да се отърва от моето Горение. Големи фенове има тук Satisfied, та ако някой иска - може да му го подаря Grin

# 579
Това, но миналата седмица беше на 699 лв.

# 580
Това, но миналата седмица беше на 699 лв.

Доста хубава цена! Честито!

# 581
Здравейте! Търся фурна подобна на тази да има каталитично покритие на задната, двете страни и тавана на фурната. Като цена, максимум като тази.

https://www.bosch-home.bg/productlist/cooking-baking/cookers-ove … n-ovens/HBA554YS0

Търся също и телескопичен абсорбатор мощен и плот за вграждане, препоръчително от една марка.

Моля за предложения!

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 17:45 от jordana23bg

# 582
Здравейте! Търся фурна подобна на тази да има каталитично покритие на задната, двете страни и тавана на фурната. Като цена, максимум като тази.

https://www.bosch-home.bg/productlist/cooking-baking/cookers-ove … n-ovens/HBA554YS0

Търся също и телескопичен абсорбатор мощен и плот за вграждане, препоръчително от една марка.

Моля за предложения!
Щом искате всичко да е Бош, вземете от тук. Ще Ви направят отстъпка:
https://bosch-home.expo2000.bg/#

# 583

Моля за предложения!

Доколото правих проучвания, защото и аз съм на тази тема, има само един модел фурна от серия 4 на Бош, която е с каталитични панели отзад и отстрани, но не и отгоре. По-новите модели имат само отзад. Именно по тази причина аз се спрях на пиролитична фурна, защото ми омръзна от търкане без особен резултат.

Абсорбатор на Бош не ми препоръчаха от няколко места, защото съотношението качество цена не е добро, а и самите абсорбатои не били кой знае какво.

Имайте предвид, че в момента има проблем с доставките - това ми казаха в предствитлството на Неф и Бош, за където petiaivanov Ви е дала линк. Така че ако Ви трябват спешно, се ориентирайте по-бързо какво да поръчате, защото отнемало до 3 месеца. Почти нищо нямат на склад в момента и заради Ковид, в световен мащаб имало проблем с части и производство.

# 584
  • София

Моля за предложения!

Доколото правих проучвания, защото и аз съм на тази тема, има само един модел фурна от серия 4 на Бош, която е с каталитични панели отзад и отстрани, но не и отгоре. .....
Точно тази има каталитични панели отзад, отстрани и отгоре - по описание в сайта.
Довечера мога да "пипна" отгоре да видя дали има характерната грапавост.

Общи условия

Активация на акаунт