Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 087
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Има и 2 нива телескопични, което е хубаво. Коя серия се води тази, не че много държа да е от последните

Видях, 4 серия

# 586
Точно тази има каталитични панели отзад, отстрани и отгоре - по описание в сайта.
Довечера мога да "пипна" отгоре да видя дали има характерната грапавост.
Може това да не съм го доразбрала, че има и отгоре. Но както и да е, само един модел е от серия 4. След това ги правели само отзад.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 12:02 от Не се сърди, човече

# 587
http://elicabg.com/index.php?item=482&group=1#.YUT2FFUzbIV

Споделете дали си заслужава и дали имате опит с него или подобен от марката, моля!

# 588
На две места, където съм живяла съм ползвала и бях доволна. Марката е добра.
Дали си заслужава, зависи за какво, колко често и колко голямо помещение ще го ползвате.

# 589
Здравейте, мислех, че само ще вляза в техномаркет и ще избера фурна, но като чета тая тема и съвсем се обърках. Като чета сега има вече много видове самопочистване освен пиролиза, бях се ориентирала към бош и нефф, но те май нямат пиролиза, аз с нея си бях свикнала, че върши супер работа. Еко и изиклийн на НЕФФ вършат ли наистина същата работа, лесно ли се чисти? Искам и телескопични водачи, общо взето това са ми изискванията, лесно почистване и водачи. И да не е над 2к мисля Simple Smile))

# 590
Разбира се, че Бош и Нефф имат модели с пиролиза. Влизате в сайта на съответната марка и си селектирате желаните екстри., после избирате.

# 591
Вече (от днес) съм горд притежател на Неф с пиролиза! Сега готвя за пръв път. Обаче, при пиролиза се маха всичо, освен емайлирната тава. Бяха ми казали в шоурума, че не се маха нищо, но не е така. Този младеж там или ме е излъгал, или не си познава уредите. В ръководството си пише, че се маха. За съжаление. Но какво пък, ше го махаме. До там да стигнем. На външен вид е супер, а това с вратата, която се прибира е голям кеф! Ще видим и как готви.

# 592
Да пишеш как е със скоростта.
Честито!
Пиши пак кой беше модела, моля!
Моята Електролукс на 7г днес пак изключи и явно ще иде нова! И все като пека тиквички става това!!!!

# 593
  • Точно където трябва
Цоп в темата. Ще купувам обурудване за кухня- плот, фурна, съдомиялна, и хладилник. За плота - мисля, че няма кой знае какво. Единствено да реша стъклокерамика или индукционни? Или греша?
Но за фурната...днес отворих да разгледам, по навик започвам от най- скъпите, за да видя до къде е достигнала инженерната мисъл и сега се чудя как да извадя 3000 за фурна.
Иначе, все искам всичко да има- много функции, телескопични водачи, автоматични програми, wi-fi управление и още 1000 екстри.

# 594
Аз не съм супер готвачка и си купих фурна за 700. Върши ми идеално работа, има и  пиролиза.

А за плота съм твърдо за индукция.

# 595
  • Точно където трябва
То и аз не съм супер готвачка, но се налага. Блазни ме идеята да  готвя без да съм вкъщи.  И други неща ми се ще да ги има, удобства са. Ще чета подробно да видя без кое мога.

# 596
Ние вече сме с Miele-то! Една идея е по-голяма от предишната и се наложи да местим челото на чекмеджето надолу, но не се набива много на очи.

Мъжът ми вчера сготви телешко в гювеч, днес прави пици. Всичко става идеално!
Много е лесна за управление, дори за бели птици като мен Bowtie
Скрит текст:

# 597
Да пишеш как е със скоростта.
Честито!
Пиши пак кой беше модела, моля!
Моята Електролукс на 7г днес пак изключи и явно ще иде нова! И все като пека тиквички става това!!!!

https://www.neff-home.com/bg/search?search=B55CR22N0 ето този е моделът. Има я на по-добре цена в Техномикс. Има 5 г. гаранция, което е супер.
За скоростта - супер бърза е. Загрява много бързо и докато загрява можеш да видиш до колоко градуса е температурата в момента и една скала се пълни докато достигне избраната температура. Значи 230оС достигна за няколо минутки. В допънение има и две функции, които я загряват още по-бързо, т.е. почти веднага. При едната - power boost може да си сложиш яденето и да я вклюиш и тя се загрява веднага, заедна с ядененто. Абе страшна работа.
Телескопичните панели са екстра, но на скарата си има ограничител и можеш да я извадиш наполовина. По-нататък ще си взема и телескопичните все пак.
Като начало правих печени крилца - станаха бързо и супер крехки и вс пак запечени. Освен това пекох и сладки картофи - чудесни и те.

Много съм доволна от избора си. Управлява се лесно, макар да е само с елктроника.
Те това са първите впечатления, за сега нямам забележки. Има много функции, които още не съм разучила. Малко по малко.

# 598
Със здраве да си я ползваш и вкусни манджи да готвиш.

# 599
Със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт