Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 261
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Велики Преслав
Ивконст, погледни тази която е купила предната потребителка, много е добра.

# 166
Аз пък предпочитам да виждам всичко вътре, не да се пуля. Обожавам да готвя, при едната с "опушено" стъкло, като правя блат за торта едвам разбирам станал ли е розов или не.

И за мен би било плюс да е максимално видимо
Разбира се при готвене е ясно. Имам предвид при изключена, неработеща фурна предпочитам невидим вариант, особено за общо помещение и второ ниво на фурната.
Имам предвид този ефект

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 14:37 от Elirost

# 167
Аз имам сонда и никога не съм я ползвала, защото месо пека в йена обикновено, а като я набуча не мога за затворя плътно. Карам си на око и никога не е имало фалове

# 168
Ивконст, погледни тази която е купила предната потребителка, много е добра.

Ем тя е даже по-скъпа от боша Simple Smile На боша не му намерих негативи и честно казано ми допада като марка повече от АЕГ

# 169
Аз ползвам обсъждания Бош от около месец и нямам никакви забележки. Единствено ми се искаше да има някакъв soft close на вратата, защото ако не я задържиш и я пуснеш рязко затварянето може да те постресне малко (но това е обичайно и за множество други фурни де). Няма и телескопични водачи - за хората, които държат на тази функция. Продават се отделно като артикул, но мисля са към 200 лева. Не съм усетила липсата им обаче - фурната ми е в колона и нямам проблем с леко изтегляне на скарата или тавата от фурната да разбъркам, дори и без водачи.
Пече прекрасно, загрява много бързо, има всички възможни функции, които са ти нужни.  Особено ми харесва и функцията за бързо загравяне - с нея буквално за 2-3 мин. фурната е на 200 градуса. Да не кажа, че има и програми, които въобще не съм пробвала - особено от препрограмираните автоматични функции, с които си идва фурната Simple Smile

# 170
С малко закъснение, благодаря на отзовалите се в избора ми на фурна:blush: Бях почти решила за WHIRLPOOL. В Техномаркет харесах, като дизайн повече този модел https://www.technomarket.bg/furni/whirlpool-w7-om4-4s1-p-bl-09178849. И защо ли ми трябваше да минавам и през Технополис?! Консултантът ми показа как с едно движение се свалят стъклата на вратата на ето тази фурна https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … E742320M/p/707027 и малко по- късно я притежавах (леееко необмислено)Blush  Фурната е с пиролиза, което беше основно мое изискване. Голям обем на фурната- готвя често на няколко нива (спестява ми време) и определено по- големия обем е удобство. Лесно управление- много лесно се настройват всички функции на програматора. Програмата за пица е страхотна, тествах и с брускети/ препечени филийки, прекрасен хрупкав резултат. Тостерът ми става излишен. Сондата за месо също ще използвам най- рационално. Не ми се получава с месото особено, така че това върши работа. Има таблица според вида месо и като достигне зададената вътрешна температура, фурната се изключва. Зареждаш и излизаш, работи идеално Mask! Има и готови програми- тази за запечени картофи/ зеленчуци ми стана фаворит- много добър резултат, рибата също се получава отлично. Засега пандишпанът не мога да улуча особено. Автоматичните програми имат зададен край с отчетено време за изстиване на фурната. Това е супер удобство, особено за хора, които като мен не умеят или не обичат особено да се въртят около фурната и не ползват полуфабрикати. Като избирах/купувах фурната, обаче не отчетох дизайна...помещението е общо и не ми харесва, че стъклото е прозрачно и при изключена фурна. Предишната ми фурна имаше огледално стъкло и страхотен дизайн (Baumatic) и изобщо не помислих сега. Определено WHIRLPOOL- а тук бие по точки, както и ценово:yum: Изобщо италианците са ценители на елегантния дизайн... Важните неща за мен бяха пиролизата (препаратите за фурна са много агресивни и така и не намерих идеалния:)), достатъчно място за печене на няколко нива и варианти на програми и функции, сега се оказа и дизайна, но това ще е другия път:)))

АЕГ то има ли само долно печене и доволни ли сте от начина на работа на пиролизата?

# 171
  • София
Как фурна няма да има само долно печене? Има си печива, които го изискват, иначе дори с хартия отгоре се препичат.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 08:35 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 172

АЕГ то има ли само долно печене и доволни ли сте от начина на работа на пиролизата?

Има долно нагряване, да. За пиролизата нямам база за сравнение, но от теста сега мога да кажа, че вратата почти не се нагря. Страничните държачи се свалят и поставят много лесно, което се прави преди всяко ползване на пиролиза. Така че да, доволна съм, засега 🤗😁

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 19:29 от Elirost

# 173
Вярвам, че има. Но ей на, моята фурна няма режим "долен реотан". Има там раз шести чувства, може би те автоматично го правят, но се получава.

# 174
  • Пловдив
И моята фурна няма опция само долен реотан(11г.Сименс,с пиролиза,със странично отваряне на вратата,купена е от Франция и никога не видях Сименс да предлагат модела в БГ),но успешно се изпичат кексове,баници...готвенето не е моята "стихия".

# 175
///////
Скрит текст:
От този пост няма смисъл, защото разговорът е изтрит.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 15:23 от petiaivanov

# 176
  • гр. Варна
Бях почти решила за WHIRLPOOL. В Техномаркет харесах, като дизайн повече този модел https://www.technomarket.bg/furni/whirlpool-w7-om4-4s1-p-bl-09178849. И защо ли ми трябваше да минавам и през Технополис?! Консултантът ми показа как с едно движение се свалят стъклата на вратата на ето тази фурна https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … E742320M/p/707027
На WHIRLPOOL-а по същия начин се сваля вратата.
Скрит текст:

# 177
Здравейте.
Аз отново съм на тема фурни за вграждане. Със съпруга ми не можем да стигнем до решение - аз искам пиролиза, той пара. Обаче аз не съм разбрала, че става въпрос за парогенератор и се започна отначало. Цените им са над 1000 лв. и не зная какво да правя. Оставих го да решава сам. Вчера се прибирам и ми се усмихва лукаво. Харесал е това
https://veto.bg/bg/product/%D1%84%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0-electrolux-eoc6631aox
и ми обяснява колко е щастлив. Дали е направил добър избор според вас?

# 178
  • Велики Преслав
Той купил ли я е. Щото има много по-добри.

# 179
Vasil Vasilev 676271, не я е платил, но ме убеждава, че си заслужава.
Държи на парогенератор. Не съм сигурна дали си заслужава на тази цена.

Общи условия

Активация на акаунт