Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 235
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Поръчах фурната AEG BPE742320M заради плавното затваряне и телескопичните водачи, които БОШа няма. До колкото четох тук и тя има само долно печене нали?

# 196
  • Велики Преслав
Има само долно.

# 197
R@N не съм наясно дали има разлика между двете - пара в легенче или пара на дъното на тавата. Изборът е на съпруга ми. Щом си я е харесал аз нямам нищо против. Каза ми че фурната е поръчана и аз вече се успокоих.
Толкова четене, разглеждане и нерви изхабих за една фурна - сякаш си купувам совалка на НАСА, какъвто ни е късмета. 

# 198
"а парата не е просто да се слага съд с вода във фурната а си е отделен контейнер вижда се в дясно от дисплея. Има и дюза за парата вътре във фурната която може да се използва със специален съд."

Ей това имах предвид аз, защото нищо подобно не видях. Просто контейнер на дъното, къде са тия дюзи?
Иначе очакваме да пишете отзиви като я пробвате, успех и дано ви хареса!

# 199
"Ей това имах предвид аз, защото нищо подобно не видях. Просто контейнер на дъното, къде са тия дюзи?
Иначе очакваме да пишете отзиви като я пробвате, успех и дано ви хареса!"

Контейнера е в горе в  дясно - един голям кръг който с натискане излиза навън и напълваш контейнера с вода.
За отзиви не съм сигурна кога ще мога да дам, защото още не е дошъл майстора  за кухнята. Но рано или късно ще пиша.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 15:22 от Петя Дачева 655949

# 200
# 201
  • Велики Преслав
Много е хубава,  но погледни нещо с индукционни котлони.

# 202
Много е хубава,  но погледни нещо с индукционни котлони.

Толкова ли са мега яки индукционните котлони? Аз си взех плот с керамични, реших че не желая още едно силно електро-магнитно поле в къщи. От това, което съм чел възможността за вреди за тялото от индукцията не е добре изследвана, а има доста логични причини защо може да е вредно. Ама някой ден може и да ги сменя ще видим

# 203
  • Велики Преслав
Ама вие не може да я избегнете, индукцията се превръща веднага в топлина.
    Няма страшно.

# 204
Ама вие не може да я избегнете, индукцията се превръща веднага в топлина.
    Няма страшно.

Тя хубаво се превръща ама някак ме съмнява цялото магнитно лъчение да се предава само на съда отгоре. Изследванията публикувани по темата са страшно повърхности и най-вероятно финансирани от производителите на такива котлони.

# 205
  • Велики Преслав
Ами те и реотаните имат магнитно поле.

# 206
  • София
Новите собственици на AEG, успяхте ли да изпечете читав кекс? В моята BPS351120M просто не става.  На вентилатор (с кръговия реотан) запича само отгоре, а вътре остава глетав, само на горен и долен не бухва добре. Вече по всякакъв начин гледам да избягвам вентилатора, яденето се получава по-вкусно, защото се изпича по-добре отвътре и не се изсушава. Питки успявам да изпека без вентилатор и се харесват вкъщи, но кекс не мога. Само моята ли е такава бъгната?

# 207
  • Велики Преслав
На колко градуса го печеш

# 208
  • София
На 180 или по-малко нищо не става, поне 190 - 200 трябва да е. Най-добри резултати имам с мъфини като първоначално загрявам с гръговия с вентилатор и долен реотан на 230 градуса и като сложа тавата, пускам само горен и долен без вентилатор пак към 220. Луда станах с тая фурна. Вече започвам да си мисля, че или вентилаторът е силен, или кръговият нагревател е слаб, не знам. Ще правя само питки Simple Smile
Скрит текст:

# 209
Супер питка Simple Smile И при мен питки стават екстра, нищо че правя три пъти в годината Grinning

Само защо ги ръсите тези семки отгоре? Наистина ли ви харесват или за красота? Питам, понеже не си падам по вкуса, а още по-малко да ми се завират между зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт