Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 215
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
В крайна сметка половината население пуши цигари и пие концентрат всяка вечер, отделя повече пари за колата си от колкото за здравето си и много такива се страхуват я от 5G, я от рутера в къщи, я от микровълновата, сега се добавя и индукцията. Пазар има за всичко. Кой каквото му харесва това да взема.

# 241
Ивконст защо каква е разликата?

Прецени дали няма да си биеш главата в извадената телескопична част според твоята височина и височината за монтаж. За мен знам, че няма да е ок

# 242
Е па за индукцията какво да кажа. Писал съм само положителни неща. Кой не иска индукция, да си купи печка на дърва и там да готви ...... ОППППППАААААААААА, ами то през комините пушека дето излиза бил по-вреден от индукцията. И какво сега ще си купуваме?
Взимайте смело индукция, но и доста от тенджерите и тиганите ще трябва да смените.

# 243
Взимайте смело индукция, но и доста от тенджерите и тиганите ще трябва да смените.

Не е задължително. Хубавите стоманени тенджери си стават. Старите емайлирани - също. Аз смених само тигана за палачинки Simple Smile По-точно купих си ставащ такъв миналата седмица и съм много доволна - супер съотношение цена/качество.

# 244
Е, индукционните котлони са на пазара от 20 години и за сега няма конкретен факт, доказващ вреда, а само спекулации.

Факти има, кой да чете няма.
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11356-020-10852-7
Порок на сърцето при бебе 2.8 пъти по-вероятен ако майката използва индукционен котлон по време на бременността, 2300 случая изследвани.

# 245
Бременните са друга бира, на тях и компютрите им влияят според изследването. За бременни много неща са противопоказни все пак.

# 246
Е, индукционните котлони са на пазара от 20 години и за сега няма конкретен факт, доказващ вреда, а само спекулации.

Факти има, кой да чете няма.
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11356-020-10852-7
Порок на сърцето при бебе 2.8 пъти по-вероятен ако майката използва индукционен котлон по време на бременността, 2300 случая изследвани.
Да, но не забравяй, че само абстрактът е със свободен достъп. Ако някой я иска цялата, да ми пише.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 23:37 от petiaivanov

# 247
  • Велики Преслав
Незнам, дали е вярна статията. Аз само мога да дакажа, че в съда се индуцира напрежение около 450 волта. Това няма значение. Като не искате индукция си е ваш проблем, не отказвайте желаещите.  Всичко вреди.
    Магнитни полета дори и неелектрически има вавсякъде около нас.

# 248
Незнам, дали е вярна статията. Аз само мога да дакажа, че в съда се индуцира напрежение около 450 волта. Това няма значение. Като не искате индукция си е ваш проблем, не отказвайте желаещите.  Всичко вреди.

Това е крайно повърхностни изказване. Всичко вреди, но между различни неща разликата е в пъти. Без мобилни телефони и интернет не мжоем, но без индукция можем.
Точно е хубаво, всеки който чете тук да е запознат с рисковете и да разсъди нещата от двете посоки.
Само в тази тема се изтъкнаха достатъчно доводи защо индукцията МОЖЕ да е вредна и никой никъде по света не е оборил с доказателства тези теории.

# 249
  • Велики Преслав
Не се обиждай, ама и твоите изказвания не са особено обосновани, че да ми търсиш сметка.

Petiaivanov-може ли да ми пратиш на лични онази (информация) статия за вредите от тях.

# 250
Не се обиждай, ама и твоите изказвания не са особено обосновани, че да ми търсиш сметка.

Petiaivanov-може ли да ми пратиш на лични онази (информация) статия за вредите от тях.

Изобщо не се обиждам.
Но за мен е неприемливо изказването “не разубеждавайте хората” предвид че говорим за нещо, което не се знае вредно ли е или не. И въобще не става дума за мен и мнението ми, а за хората четящи тази тема.

Аз лично си имам решение на въпроса, но няма да кажа на никой “не си купувай такива котлони”, а ще му кажа “първо помисли добре какво правиш и се информирай”.

Ако направят читави категорични дългосрочни изследвания и докажат липса на вреда и аз ще си взема.

# 251
# 252
  • Велики Преслав
Супер е всичко, но ако готвиш много на котлона по-добре четворка.
    Ivkonst2017
  Правилно, всеки сам да решава. Но ти те може да се бъркаш до основи на действие върху тялото, без да докажеш че можеш да го правиш.
Аз за това те питах дали си лекар, защато каза че си разчитал много изследвания.
  Но ако ти трябва пример ще ти дам. С индукция съм от 2008 година. Минаха 2 бременни жени, родиха съвсем здрави бебчета. Аз не съм раково болен, не ме боли глава.
   Но съгласявам се с теб. Човек трябва добре да помисли.

# 253
Незнам, дали е вярна статията. Аз само мога да дакажа, че в съда се индуцира напрежение около 450 волта. Това няма значение. Като не искате индукция си е ваш проблем, не отказвайте желаещите.  Всичко вреди.
Това е строго научна статия. Написана в реномирано научно списание и рецензирана от поне двама компетентни специалисти преди да бъде публикувана.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 14:32 от Не се сърди, човече

# 254
  • Велики Преслав
Добре и все пак може ли да я пратиш.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 09:45 от Vasil Vasilev 676271

Общи условия

Активация на акаунт