Болни сме!

• 8 413
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Какво стана с котетата, оздравяха ли?

# 31
  • Бургас
Божко го пуснах навън още преди 2-3 дни. Хоцка, идва си да яде и пак изчезва. Само снощи благоволи да остане цялата нощ.
От двечките с хриповете в другата къща, едното още не е оздравяло, макар че една седмица давах синулокс и една давах veraflox на bayer по съвет на ветеринаря. Беше ме посъветвал да сменя АТ. Инак яде и щъка, ама си хрипа сякаш с нослето има проблем. Капах капки повече от седмица, но ако има ефект, то той не е кой знае какъв.
Новото 20 е че едното от котетата (същото, което кихаше преди) си е наранило оченцето и го свива, едно червено и леко мътно е, но като сложа капки сякаш по-зле става. Сега нищо не му слагам, та да видим... Все едни и същи боледуват, явно са по кекавички.Confused

# 32
Здравейте , надявам се котетата да се оправят и според мен е друго , не прилича на чумата , искам да попитам тук , че не ми се отваря нова тема ,според вас тези симптоми на какво се дължат - чума , отравяне.. или нещо друго ? Лека дезориентация , липса на апетит и вода, лек секрет от носа , повръщане в бяло и след това жълто-зелено , леко треперене на задни крайници , някакви предположения? Благодаря и бързо оздравяване на мъниците

# 33
Аз не съм ти видяла въпроса, понеже си едитнала поста, извинявай. Аз давам по  седмица всеки различен антибиотик. За хрипове и сълзящо око препоръчвам Синулокс, а за херпес-вирусна с язви - Zodon.

# 34
  • Бургас
Здравейте отново, приятели! 😚
Дойде време и за кастрация... Днес сутринта ги взеха и ми ги върнаха по обед - една дребничка женска - Биби, един възрастен Ревльо, Мишо на 2 г и половина и... Божко, който вече е на 1г и половина. Обаче не щат да кротуват! Единствения, който спи е Ревльо. Другите драпат и искат да излизат от кашоните. Казаха ми да ги завия с одеала, ама те не седят. Сложих мрежи върху кашоните да не могат да излизат... Може да звучи жестоко, но можело да изстинат и ме достраша. Навън е 10-11 градуса, тихо е, а те са в една от пристройките прибрани. Вечерта зават 4-5 градуса. Дали да ги оставя така или да ги пусна довечера да си щъкат? Не навън, разбира се, а в помещението. Какво да правя? Ще им предложа вода само, така казаха, без храна... А женската маца? Тя и Ревльо са при баща ми, пак са затворени в пристройка... Дайте напътствия, моля ви! А антибиотици да давам ли? Казаха че са им били в клиниката, ама аз пак да питам и вас...

# 35
Антибиотик за тази вечер е даден, но би трябвало да са ти казали дали да им дадеш още няколко дена. Ако не са ти казали, обади се и питай. За тази вечер няма да даваш.
Относно помещението и кашоните. Аз бих ги пуснала в помещението, но бих им сложила някакво отопление за през нощта. Все пак трябва да се раздвижат, да си ползват тоалетната и да им се сложи храна и вода постепенно. Отделно, трябва да наблюдаваш женската, да не си ближе много раната.

# 36
Здравейте, виждам, че темата е стара, но бих искала да споделя своя опит. Винаги сме имали и имаме любимци - котки и кучета и неведнъж ми се е налагало да сме справяме с тежки заболявания. Миналия месец на един от съседите на къщата ни му се родиха котета (доста от собственици за съжаление, не си кастрират женските животни и после се чудят какво да ги правят, а не дай си Боже, ако се разболеят). Каза, че са 3 котета, но едното нещо не е много жизнено. След няколко дни проблемното коте вече беше в тежко състояние (просто лежеше на 1 страна). Първоначално си помислих, че е херпес вирус и тъй като съседът реши, че аз мога и трябва да се оправя, ми го остави. Аз го заведох на местния ветеринар (къщата ни е в Елин Пелин) и се оказа котешка чума, панлевкопения (Feline panleukopenia). Биха му антибиотици, но лекарят не даваше никави шансове, това беше в събота следобяд. Цяла нощ беше в гърчове, нямаше сила и температурата беше ниска, за щастие не критично ниска (аз я поддържах с топли бутилки вода и електрически възглавнички). Всички, които са се сблъсквали с това заболяване знаят колко тежко протича и, че смъртността е над 90 %. На сутринта в неделя го заведох на ветеринар в София, при който знам, че имат серум против котешка чума. Направиха му флуидна терапия, дуфалайт, антибиотици и серума. Котето спа спокойно след като го върнах вкъщи, след това с доста по-голям прогрес от предния ден успях да го нахраня. Давах много течна храна и вода, за да може да се хидратира и температурата да се стабилизира, също постоянно давах и Нутригел на Вирбак, който стимулира апетита и същевременно осигурява важни мастни киселини. Никакви гърчове и пристъпи нямаше вече. Следващите дни направихме още 2 пълни терапии като първата и всичко се нормализира много бързо, дори от сряда, което беше 5-ти ден след тежкото състояние, в което беше, започна да ближе само по малко от храната, да се разхожда активно, дори да си играе, а от петък вече се хранеше само. Това, което не казах и на 2-мата ветеринари, при които ходех и които бяха видимо учудени как котето е живо, а и вече здраво, беше какво правя аз допълнително, което според мен беше основен фактор за изключително бързото оздравяване. Купих си руски уред за лечение чрез биорезонанс, има около 600 основни програми и терапии за лечение на всякакви заболявания, дори такива, които традиционната медицина е обявила като нелечими или много трудно лечими. Аз го взех, защото имам тежък проблем в коремната област (ендометриоза, миоми, притискане на червата) и предложенията на лекарите бяха само операция, каквото не искам да си причинявам. Уредът е голям колкото смартфон и за хората се носи на врата или на ръката, за да има контакт с тялото. Технологията е на принципа на Запера на Хулда Кларк, но не е нужно да го държиш за диодите с ръце и да стоиш като вързан и най-важното честотите са различни за различните здравословни проблеми (аз имам 2 Запера, но резултат от тях не видях). Освен детокс програмите за изчистване от различни видове вируси, паразити, бактерии, гъбички и др. патогени има всякакви лечебни и хармонизиращи комплекси. Аз си купих уредът за хора : https://zdrave-za-teb.com/produkt/life-balance-aparat-za-biorezonansna-terapiya/ но имат и уред с около 60 вет програми, които човекът, от който го взех ми ги качи на моя уред, защото му обясних, че имам доста животни и искам да им правя терапии и на тях. Именно, една от тези беше за котешка чума. Пусках я за 4-6 пъти на ден и реално убих този упорит вирус, който покосява цялото тяло. След като вече вирусът беше изчезнал, а не слабият имунитет на недохранено малко коте да се опитва да се справи с него, котето буквално оздравя за дни. Ползвах уреда и за различни проблеми на моите роднини и резултатите бяха също чудесни. И при мен има сериозен напредък, но ако знаех преди години за това решение, проблемът ми нямаше да ескалира толкова много. Оказа се, че миомата и ендометриозата не са хормонален проблем, както ми обясняваха всички гинеколози, а силна инфекция от патогени, но няма да се отклонявам за това тук.

# 37
С'я ако кажеш и "серума против котешка чума" как се казва, ще ти повярвам. Wink

# 38
Здравейте, искам да ви споделя моя скромен опит относно тази коварна болест, как успях да спася малко коте на няма и 4 месеца без намесата на ветеринар.
Беше много зле, силно дехидратирано от постоянното повръщане, кървава диария, не беше яло от седмица и вода му давах насила със спринцовка.
Вечерта, мислейки, че едва ли ще доживее до сутринта, се замислих какво аджеба може да убие един гнусен вирус. И си спомних как едно време всичко се е лекувало с йод ( най-общо казано). Йодът убива бактерии доста бързо, в рамките на броени минути, вируси и най-бавно убива гъбички (от 15 до 30 мин според старите медицински журнали).
Йодът, подходящ за вътрешен прием е известен под името Луголов разтвор. (Като оставим на страна, че в повечето аптеки не са и чували за този разтвор, то го има в няколко онлайн аптеки).
Добре, че вече имах вкъщи.
В малка купичка сипах вода и добавих една капка Луголов разтвор и разбърках добре. Със спринцовка му дадох от водата (2-3 пълни спринцовки от по 5мл).
Също така се сетих, че съм чела за лампите с инфраред, че борят също вируси. Имам най-обикновен масажор с инфраред загряваща лампа (от тези с чупещо рамо и няколко приставки на SilverCrest). Лампата загрява доста силно, след няколко минути направо започва да пари. Държах я над котето около 10мин на разстояние не повече от 10см. Душицата даже и не разбра какви магии и молитви ѝ отправям.
Просто нямах нищо за губене и това беше последното, което ми дойде на ум.
На сутринта със страх отворих вратата на стаята и какво да видя - малката героиня стои изправена и ме посреща с широко отворени очи и си подуши паничката с храна (въпреки че този ден само близна от храната, но преглътна няколко глътки вода сама).
Половин час по-късно се прибира майката, която също беше болна, но изчезна за няколко дена и си помислих, че няма и да се прибере. С прибирането си повърна и видях, че още е болна. И на нея и приготвих от същата вода с капка Луголов разтвор. Със спринцовка ѝ дадох вода, иначе не ѝ харесва вкуса и сама нямаше да я изпие. И на нея едни 10 минути с лампата. След това нямаше никакво повръщане и вечерта вече хапна малко.
Малката котка също веднага спря и да повръща и кървавата диария изчезна.
След това вече поръчах таблетки с желязо, витамини и аминокиселини.
В момента всички са легнали до мен и мъркат.
Дано тази информация помогне на всички в тази тежка ситуация.
Може да прочетете повече за Луголовия разтвор - направо си е като панацея.

Общи условия

Активация на акаунт