За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 198
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 644
Пепчо, от скоро имам ел.месомелачка и искам да направя луканка или суджук. Харесах твоята рецепта за Горнооряховки суджук, но в нея има селитра. Иска ми се, максимално да избегна такива съставки. Може ли, да не се сложи?
Едно време, много харесвах Карловската луканка. Може ли, изпитана рецепта за такава, но по възможност без селитра?

# 481
  • Мнения: 10 740
Пепчо, от скоро имам ел.месомелачка и искам да направя луканка или суджук. Харесах твоята рецепта за Горнооряховки суджук, но в нея има селитра. Иска ми се, максимално да избегна такива съставки. Може ли, да не се сложи?
Едно време, много харесвах Карловската луканка. Може ли, изпитана рецепта за такава, но по възможност без селитра?

ние ги правим без селитра.

# 482
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
http://sunshineskitchen.com/red-velvet-cupcakes/
Мога ли да заменя оцета с лимонов сок от лимон? Не ползваме оцет вкъщи и не купувам

# 483
  • Мнения: 8 024
......................
Мога ли да заменя оцета с лимонов сок от лимон?
Можеш.

# 484
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 644
Zenata, благодаря ти!   

То, месото ще ми е купешко и червата също, та поне селитрата да избегна.

# 485
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Скрит текст:
Zenata, благодаря ти!   

То, месото ще ми е купешко и червата също, та поне селитрата да избегна.

https://bg-mam.ma/p/345222/10025096

# 486
  • Мнения: 10 740
Zenata, благодаря ти!   

То, месото ще ми е купешко и червата също, та поне селитрата да избегна.

и аз съм на това мнение.

# 487
  • Мнения: 9 475
няма проблем за селитрата, замени с още толкова захар. Сега на мода са едни специални соли, които слагат в домашните суджуци и луканки, които и аз отказвам да използвам Simple Smile още повече като ми изпратиха едната и  Стоев каза, че ползва такава при оксидиране.
Карловска луканка няма как да докараш като купената, тя е пълна с такива нитратни соли и Е-та, нищо, че преди години беше правена от по-читаво месо/не като сега от замразявано n-пъти. Пълни хубаво суджуците, валирай и суши на проветриво място - все ще ви хареса домашния продукт.

# 488
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 644
Много ви, благодаря! Като ги направя, ще споделя!

# 489
  • Мнения: 3 416
Купих си мантъ . Но указанията са на турски .
Някакви общи препоръки как се приготвя . Колко минути да варя и т.н. 
400 г за колко порции е .
Благодаря . 

# 490
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Купих си мантъ . Но указанията са на турски .
Някакви общи препоръки как се приготвя . Колко минути да варя и т.н.  
400 г за колко порции е .
От указанията поне минутите за варене не стават ли ясни?!  С опита ми  с паста след около 4 5мин. трябва да пробваш (пастата от мека пшеница се вари по-кратко, от тази с твърда).  И относно пастата, знам че дозата за една порция е 100г суха  паста.   И се сервира (а може и да има и други начини, не знам) с млечно чеснов сос и запържен червен п-р.

# 491
  • Мнения: 17 116
Саня Богомилова 680181, ако слагаш целия пакет, в 2л вода за десетина минути трябва да е готово, това е голям пакет, може би за 3-4 души, зависи какви порции.

# 492
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Как правите сарми с кисело зеле,пържи ли се плънката или се слага сурова?

# 493
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Как правите сарми с кисело зеле,пържи ли се плънката или се слага сурова?
Все едно е, някои завиват сурова плънка, други - готвена. Аз съм от вторите, слагам при плънката една чаша вода и оставям да я поеме ориза, после пълня сарми/чушки.

# 494
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Морена,благодаря ти,ще ги направя по твоя начин.

Общи условия

Активация на акаунт