За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 191
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
  • Мнения: 6 224
Скрит текст:
Как правите сарми с кисело зеле,пържи ли се плънката или се слага сурова?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_6251.html

# 496
  • София
  • Мнения: 12 228
Как правите сарми с кисело зеле,пържи ли се плънката или се слага сурова?
Все едно е, някои завиват сурова плънка, други - готвена. Аз съм от вторите, слагам при плънката една чаша вода и оставям да я поеме ориза, после пълня сарми/чушки.
Аз съм за сурова, по леки са ми, това запържване, според мен,  ги утежнява, омазнява, но наистина е въпрос на избор.

# 497
  • Мнения: 107
Здравейте, като сварите кестени, веднага ли се изваждат от водата или се оставят да киснат още?

# 498
  • Мнения: 43 670
Ако ги хапвате веднага- извадете ги. Понякога ги оставям във водата, за да са все още топли, но всичко е въпрос на личен вкус. Извади няколко и ги опитай след няколко часа. Така ще си направиш извод как ги харесваш повече.

# 499
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Здравейте, като сварите кестени, веднага ли се изваждат от водата или се оставят да киснат още?
Изваждам, колкото ще се ядат, останалите оставям във водата (иначе изсъхват и не стават за нищо) и съхранявам на студено.  До  2-3дни  сме ги изяли.

# 500
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 967
Има ли още кестени?

# 501
  • Sofia
  • Мнения: 4 838

Има, но аз вече не смея да купувам - половината са черни или с живот в тях ...

# 502
  • София
  • Мнения: 3 370
Купих си мантъ . Но указанията са на турски .
Някакви общи препоръки как се приготвя . Колко минути да варя и т.н. 
400 г за колко порции е .
Благодаря . 
Ако не е късно да кажа как аз бих ги направила.Те са подобни на пелмени,които готвя така.
В тенджера с вода се слага сол,чер.пипер на зърна и дафинов лист.След като заври водата се пускат вътре ,разбърква се.След като излуват варят се още 3-4 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица и им се слага масло(или сметана).Ядат се с любим сос,но може само със сметана или соев сос ,въпрос на предпочитания.
400 гр.са максимум за 3 порции(по мъничко).Ние обичаме такъв тип ястия и за нас това са 2 порции.

# 503
  • Мнения: 275
Група направих захарно тесто за проба .Колко време да изчакам да стегне в хладилника, за да направя фигурка. Правих я по тази по тази рецепта за проба
40 мл вода,15 г масло,40 гр брашно и около 100 гр пудра захар.омесих и сложих в хладилника
Като го изкарах го омесих пак с пудра захар и почнах да оформим,но някак като го сглоби почта да се разпада

# 504
  • Мнения: 2 815
От водата, маслото и брашното направи парено тесто, нали?
Много е лоша снимката, направи друга....но за да се разпада/раздробява (?) или захарта е много или същата е кофти. Виждат ми се някакви кристалчета на снимката, та може би не си я пресяла?

# 505
  • Мнения: 275
Пресях два пъти пудрата захар. Това е от наилон се вижда така иначе се получи хубаво тесто на вид

# 506
  • София
  • Мнения: 3 370
Брашно семола(12 гр. протеин) подходящо ли е за тесто за пица или по-добре манитоба?

# 507
  • София
  • Мнения: 12 734
Брашно семола(12 гр. протеин) подходящо ли е за тесто за пица или по-добре манитоба?

Италианците смесват манитоба с 00.

# 508
  • София
  • Мнения: 12 228
Брашно семола(12 гр. протеин) подходящо ли е за тесто за пица или по-добре манитоба?
Не, не е подходящо семола. Семолата се ползва основно при приготвяне на фокача. Ако имаш брашно Манитоба би било по-добре да го запазиш за друг вид месеници, примерно за козунаци, а пицата е добре са се ползва специалното брашно за пица Grano Tenero 00,  но ако нямаш си работи с универсално брашно.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/05/blog-post_48.html

# 509
  • Пловдив
  • Мнения: 44 558
Направих забравените сладки...така хубаво изглеждаха в началото, а сега гледам през прозореца на фурната и са спихнати и неизсъхнали Confused
Правих по рецепта...загрях на 180° и ги сложих...още не са.минали 4ч, но не вярвам да стегнат

Общи условия

Активация на акаунт