За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 174
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 15 061
Забравените сладки аз си ги пекох на слаба фурна, а не на изключена. Моята фурна след изключване, след 20 минути е студена, та и пет часа да стоят, е безсмислено.

# 511
  • Пловдив
  • Мнения: 44 554
М да...и моята е така явно Confused
Язък.

# 512
  • Мнения: 6 794
Гледах рецепта по БНТ Бързо лесно вкусно, ставаше дума за сос с полента със сирена. Споменаха инстантна полента (доколкото се сещам) - това същото ли  е като царевичното нишесте?

# 513
  • Sofia
  • Мнения: 29 229
Не е нишесте.
Царевичен грис е.

# 514
  • Мнения: 24 721
Гледах рецепта по БНТ Бързо лесно вкусно, ставаше дума за сос с полента със сирена. Споменаха инстантна полента (доколкото се сещам) - това същото ли  е като царевичното нишесте?
Полентата си е качамак, та ще е някакъв грис от тези дето ги дават че не се варят кой знае колко. Преди време помня че съм купувала за панировка някакъв дето си пишеше на него че става за 2-3 минути само, сигурно някакъв такъв е било, ако не са измислили и нещо дето съвсем само да се попарва, знам ли.

# 515
  • софия
  • Мнения: 30 827
В събота купих полента (царевичен грис), която стана за около 15тина минути. Вероятно е това. Има във всеки супермаркет.

# 516
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
.. Споменаха инстантна полента (доколкото се сещам) - това същото ли  е като царевичното нишесте?
Както Доли вече е писала, различни неща са, за полента/качамак си трябва грис.
 Аз само да вметна, че има разлчичен царевичен грис  на пазара, ползвала съм на Оберон и някакъв незнайна марка... та този последният не се стегна след като престоя, та ако такава е целта..., мога да препоръчам оберонския. Иначе и другият си е добър за тип каша.

# 517
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 131
Имам готов качамак на Оберон. Никъде на опаковката не пише какво е съотношението с вода, та питам вас. Въобще има ли нещо особено при приготвянето му или просто се вари и колко време?

# 518
  • софия
  • Мнения: 30 827
Не знам дали това е съотношението, но в събота четох и правих: за 3 порции - 80 гр царевичен грис на човек, 1 л. вода. Водата се посолява като заври, царевичният грис разтворих с вода да стане като кашичка и го сипах във водата. Бърках непрекъснато на 6/7 от 9 степени на котлона. Беше готово за около 15 мин.

# 519
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Полента/качамак при мен -  1/2ч.ч. царевичен грис и 450 мл. пр. мляко. Кипвам млякото, слагам сол и п-р и изсипвам гриса. Бъркам с тел докато се сгъсти. После добавям добавки според случая.

# 520
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 668
    много идейно е с мляко. досега все съм го правила с вода.

    # 521
    • Мнения: 10 731
    Лидълската полента е супер. И с мляко е много добре. Аз го обичам със сирене и запържено масло с червен пипер.

    # 522
    • софия
    • Мнения: 30 827
    Лидълската полента е супер. И с мляко е много добре. Аз го обичам със сирене и запържено масло с червен пипер.
    Точно с нея правих Simple Smile Едно ню-ню пакетче е (500 гр.), а колко много стана, че и за още веднъж има.

    # 523
    • волно калдъръмче
    • Мнения: 6 668
    Лидълската полента е супер. И с мляко е много добре. Аз го обичам със сирене и запържено масло с червен пипер.
    На дъното може да добавиш мръвки, върху тях яйце на очи, изпържено и от двете страни, отгоре качамака, яко сирене и масълцето с червен пипер.

    # 524
    • Мнения: 10 731
    Или пръжки, охааааа

    Общи условия

    Активация на акаунт