За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 174
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Забравените сладки аз си ги пекох на слаба фурна, а не на изключена. Моята фурна след изключване, след 20 минути е студена, та и пет часа да стоят, е безсмислено.

# 511
  • Пловдив
М да...и моята е така явно Confused
Язък.

# 512
Гледах рецепта по БНТ Бързо лесно вкусно, ставаше дума за сос с полента със сирена. Споменаха инстантна полента (доколкото се сещам) - това същото ли  е като царевичното нишесте?

# 513
  • Sofia
Не е нишесте.
Царевичен грис е.

# 514
Гледах рецепта по БНТ Бързо лесно вкусно, ставаше дума за сос с полента със сирена. Споменаха инстантна полента (доколкото се сещам) - това същото ли  е като царевичното нишесте?
Полентата си е качамак, та ще е някакъв грис от тези дето ги дават че не се варят кой знае колко. Преди време помня че съм купувала за панировка някакъв дето си пишеше на него че става за 2-3 минути само, сигурно някакъв такъв е било, ако не са измислили и нещо дето съвсем само да се попарва, знам ли.

# 515
  • софия
В събота купих полента (царевичен грис), която стана за около 15тина минути. Вероятно е това. Има във всеки супермаркет.

# 516
  • Sofia
.. Споменаха инстантна полента (доколкото се сещам) - това същото ли  е като царевичното нишесте?
Както Доли вече е писала, различни неща са, за полента/качамак си трябва грис.
 Аз само да вметна, че има разлчичен царевичен грис  на пазара, ползвала съм на Оберон и някакъв незнайна марка... та този последният не се стегна след като престоя, та ако такава е целта..., мога да препоръчам оберонския. Иначе и другият си е добър за тип каша.

# 517
  • В царството на игрите:)
Имам готов качамак на Оберон. Никъде на опаковката не пише какво е съотношението с вода, та питам вас. Въобще има ли нещо особено при приготвянето му или просто се вари и колко време?

# 518
  • софия
Не знам дали това е съотношението, но в събота четох и правих: за 3 порции - 80 гр царевичен грис на човек, 1 л. вода. Водата се посолява като заври, царевичният грис разтворих с вода да стане като кашичка и го сипах във водата. Бърках непрекъснато на 6/7 от 9 степени на котлона. Беше готово за около 15 мин.

# 519
  • Sofia
Полента/качамак при мен -  1/2ч.ч. царевичен грис и 450 мл. пр. мляко. Кипвам млякото, слагам сол и п-р и изсипвам гриса. Бъркам с тел докато се сгъсти. После добавям добавки според случая.

# 520
  • волно калдъръмче
    много идейно е с мляко. досега все съм го правила с вода.

# 521
    Лидълската полента е супер. И с мляко е много добре. Аз го обичам със сирене и запържено масло с червен пипер.

# 522
    • софия
    Лидълската полента е супер. И с мляко е много добре. Аз го обичам със сирене и запържено масло с червен пипер.
    Точно с нея правих Simple Smile Едно ню-ню пакетче е (500 гр.), а колко много стана, че и за още веднъж има.

# 523
    • волно калдъръмче
    На дъното може да добавиш мръвки, върху тях яйце на очи, изпържено и от двете страни, отгоре качамака, яко сирене и масълцето с червен пипер.

# 524
    Или пръжки, охааааа

Общи условия

Активация на акаунт