За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 238
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Купих от Лидл телешки стек аламинут. Мисля на грил тиган да го пека.
Трябва ли да го правя нещо предварително - начукване, мариноване? Колко време си пече за да е добре опечено?

# 421
  • Sofia
Трябва ли да го правя нещо предварително - начукване, мариноване? Колко време си пече за да е добре опечено?
Абсурд, аламинут си е, не го начуквай. И печи кратко, точно щото е "аламинут" - около 2мин. на страна и все пак - колко да е печен е въпрос на предпочитание.  И мариноване не му е нужно... сол и п-р и в тигана.

# 422
Абсурд, аламинут си е, не го начуквай. И печи кратко, точно щото е "аламинут" - около 2мин. на страна и все пак - колко да е печен е въпрос на предпочитание.  И мариноване не му е нужно... сол и п-р и в тигана.
Ами мазнина? Само да намажа тигана или и месото?

# 423
  • Пловдив
Масло, чесън и розмарин Simple Smile

# 424
  • Sofia
Ами мазнина? Само да намажа тигана или и месото?
Може и тигана да намажеш (не да сипваш), може и месото - както ти е по-удобно.

# 425
Замесих малко хлебно тесто, че за вечеря момчето иска бургери. Тъй като не следвах рецепта нямам идея ориентировъчно колко грама да е едната питка. В рецептите си пише, че от дадено тесто излизат определен брой питки и това ми е ориентир, но сега такъв нямам.

# 426
  • Sofia
.. ориентировъчно колко грама да е едната питка.
90-120г

# 427
Благодаря, Моренка!

# 428
  • Русе
Скрит текст:
Замесих малко хлебно тесто, че за вечеря момчето иска бургери. Тъй като не следвах рецепта нямам идея ориентировъчно колко грама да е едната питка. В рецептите си пише, че от дадено тесто излизат определен брой питки и това ми е ориентир, но сега такъв нямам.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_10.html

# 429
Какво мога да направя с хек без да го пържа? Яде ми се риба, ма не ми се дебелее след празниците, не че не обичам пържена риба Smile

# 430
  • Русе
Скрит текст:
Какво мога да направя с хек без да го пържа? Яде ми се риба, ма не ми се дебелее след празниците, не че не обичам пържена риба Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_15.html

# 431
  • София

Рибен гювеч

# 432
  • Пловдив
За коледа направих 10-12 вида сладки. Раздавах и ядохме на воля, но останаха 1 кутия(приготвена за подарък, но не стигнахме до притежателят и)Сега не ми се иска да ги хвърлям. Мисля че още си стават, но ми писнаха. Някакви идеи как да ги претворя в бонбони от типа сладък салам? Имам и три въз големички парчета торта червено кадифе. Не че няма любимци които да си ги хапнат, но това ми е последн опция.

# 433
тортата може да претвориш с още крем в бонбони, или скалички Simple Smile А бисквитите траят, остави ги да ви се размине малко от тях и тогава направи сладък салам - но ползвай черен шоколад, защото ще стане доста сладък.

# 434
Моля, дайте ми идея с какво и как да наготвя обезостен пуешки бут?
Остана ми от Коледа тогава ги правих с кисело зеле.
Сега нищо не мога да измисля, без зеле и сарми.
Искам да го опека, евентуално, но то е едно такова безформено. Освен на малки хапки с картофи или?

Общи условия

Активация на акаунт