За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 223
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
  • Мнения: 22 623
Ако ти се намират чесън, джинджифил, соев сос и със зеленчуци... по китайски. Simple Smile Месото на хапки разбира се.

# 436
  • Мнения: 3 366
Ама преди това да го сваря, нали?

# 437
  • Мнения: 2 815
Бих го напълнила с гъби, кашкавал, бекон и каквото още се сетя - краставици, каперси, завила и опекла в йена с няколко картофа и 2-3 скилидки чесън. 20мин преди да извадя от фурната - сметана. Нейде из телефона имам снимка от същото, но с рула от пилешки бут....ако намеря, ще прикача.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 09:49 от polly

# 438
  • Sofia
  • Мнения: 22 623
Ама преди това да го сваря, нали?
Ако ще го правиш по китайски, не се готви предварително.
Готви се на силен огън, при непрекъснато бъркане и за кратко. Всичко трябва да ти е предварително нарязано, приготвено.
Запържваш месото - нарязано на хапки (затова ще се сготви много бързо), провери го като започне да придобива цвят - за 4-5мин.  Като е готово, изваждаш. Запържваш джинджифила, чесъна, останалите зеленчуци, съвсем леко да омекнат, да останат хрупкави предимно. Накрая връщаш и месото. При сервиране поръси с кориандър (ако харесвате) или мента, зелен лук... много е вкусно и с пържен лук, ако си набавиш такъв. Simple Smile
Ако ви харесва азиатска кухня (пък и ако си набавиш още продукти), ето моите предложения - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%90%D0%B7%D0%B8%D … D1%85%D0%BD%D1%8F
А ето за пуешкото 3 конкретни:
1. https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_59.html
2. https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_9.html
3. https://morrennaa.blogspot.com/2020/01/blog-post_61.html

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 09:48 от Morena

# 439
  • Мнения: 9 475
Моля, дайте ми идея с какво и как да наготвя обезостен пуешки бут?
Остана ми от Коледа тогава ги правих с кисело зеле.
Сега нищо не мога да измисля, без зеле и сарми.
Искам да го опека, евентуално, но то е едно такова безформено. Освен на малки хапки с картофи или?
Това е страхотно с пуешко месо https://pep-4o.blogspot.com/2018/07/blog-post_18.html?m=0

# 440
  • Мнения: 10 740
биват ли дюсена?

# 441
  • Мнения: 3 366
Благодаря ви, от сърце, Моерна и Пепи! И Поли!
Значи ще пробвам грузинското ястие на Пепчо.
Нещо ново.
И честито Богоявление! ❤️

# 442
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Скрит текст:
Моля, дайте ми идея с какво и как да наготвя обезостен пуешки бут?
......................................................................

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/05/blog-post.html


Могат да са направят рецептите с пуешко месо. Термичната обработка се увеличава малко.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/01/blog-post_21.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_56.html

# 443
  • Мнения: 5 668
Може ли изпитана рецепта за пиле Жулиен? Дали ще му подхождат червени чушки вместо гъби? И може ли да ползвам заквасена сметана вместо течна?

# 444
  • Мнения: 4 859
Може ли изпитана рецепта за пиле Жулиен? Дали ще му подхождат червени чушки вместо гъби? И може ли да ползвам заквасена сметана вместо течна?

Ами то наименованието идва от нарязването на пилешките гърди на жулиени.
Ако имам време като ги нарежа ги мариновам със сол,черен пипер,малко горчица и лимонов сок.След това ги запържвам в тиган .Махам ги в чиния и на тяхно място с масло задушавам пресни гъби , нарязани на филийки .Прибавям си и пилешкото ,киселите краставички ,нарязани също на жулиени. Изсипвам течна готварска сметана и нарязано топено сирене.Като стане готово ,разпределям по чинии и настъргвам кашкавал ,докато е топло да се разтопи .
И дома много се харесва да се изпече до загар на кашкавала ,в една голяма форма, гювечета или издълбани хлебчета.
Хубави добавки са карамелизиран лук или запържен бекон ,ако имам слагам .

И със заквасена сметана ще стане ,може да не слагаш топено сирене .Гъбите и краставички те за мен са задължителни ,но ако харесвате чушки ,не виждам защо да не сложите печени такива .

# 445
  • Мнения: 5 668
Скрит текст:
Може ли изпитана рецепта за пиле Жулиен? Дали ще му подхождат червени чушки вместо гъби? И може ли да ползвам заквасена сметана вместо течна?

Ами то наименованието идва от нарязването на пилешките гърди на жулиени.
Ако имам време като ги нарежа ги мариновам със сол,черен пипер,малко горчица и лимонов сок.След това ги запържвам в тиган .Махам ги в чиния и на тяхно място с масло задушавам пресни гъби , нарязани на филийки .Прибавям си и пилешкото ,киселите краставички ,нарязани също на жулиени. Изсипвам течна готварска сметана и нарязано топено сирене.Като стане готово ,разпределям по чинии и настъргвам кашкавал ,докато е топло да се разтопи .
И дома много се харесва да се изпече до загар на кашкавала ,в една голяма форма, гювечета или издълбани хлебчета.
Хубави добавки са карамелизиран лук или запържен бекон ,ако имам слагам .

И със заквасена сметана ще стане ,може да не слагаш топено сирене .Гъбите и краставички те за мен са задължителни ,но ако харесвате чушки ,не виждам защо да не сложите печени такива .

Благодаря! Гъби не обичат в къщи, само аз съм ги хапвам. Заквасената сметана ме притеснява дали няма да се пресече като я загрея?

# 446
  • Мнения: 4 859
Ами на мен не ми се е пресичала.Може да я извадиш на стайна температура и разбиеш с малко водичка .Като я прибавиш готвиш на тих огън с разбъркване .За това ядене обаче предпочитам течна .

# 447
  • Мнения: 5 668
Ами на мен не ми се е пресичала.Може да я извадиш на стайна температура и разбиеш с малко водичка .Като я прибавиш готвиш на тих огън с разбъркване .За това ядене обаче предпочитам течна .

Няма да рискувам, ще взема течна.
Все ми се налага да променям нещо в рецептите. Един злояд, друг капризен, този не ядял това и всяка оригинална рецепта я ремонтирам основно. А после се цупят защо не се получавали ястията...ами като не мога да ги сготвя по рецепта...

# 448
  • Sofia
  • Мнения: 22 623
И ако държиш да  е заквасена сметана, освен да е била на стайна Т, може да я добавиш след като ястието поизстине малко.
Разбирам те, Бюти, не че имам такива у нас... ама казваше един  готвач.. жена му правела еклери по негова рецепта и му звъни, че не ставали. Нещо променила и той ѝ казва - "О, ама това вече не е моята рецепта! Не мога да отговарям за неуспеха." Wink  Та така...

# 449
  • Мнения: 15 064
Ха ха, като във вица: Пиша ви, за да ви благодаря за прекрасната рецепта - скариди с авокадо. Вярно, че нямах авокадо и го замених с картофи, а скаридите се наложи да заменя с пържена сланина, но като цяло рецептата много ни допадна".

Общи условия

Активация на акаунт