За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 176
  • 736
  •   2
Отговори
# 555
  • София/Испания
i_peich,labrex благодаря ви!

# 556
Извинявам се за глупавия въпрос, но чета, чета в интернет и така и не мога да схвана - каква е разликата между контрафиле и бонфиле?За телешкото специално ме интересува Simple Smile

# 557
Покрай контрафилето има ивица мазничко, бонфилето е сухо.  Всичкото върви с картофки и винце Simple Smile

# 558
Контрафилето (рибицата) е месото от двете страни на гръбначния стълб. Бон филето (вътрешна рибица) се намира от вътрешната страна на гръбнака, по-тънко е от контрафилето, диетично, сухо месо.

# 559
  • Sofia
Извинявам се за глупавия въпрос, но чета, чета в интернет и така и не мога да схвана - каква е разликата между контрафиле и бонфиле?За телешкото специално ме интересува Simple Smile
Не съм боравила с телешко контра филе, но пък  не вярвам да е по-различно от свинското или пилешкото.
Та при последните две  и двете са сухи, ама контра филето по-. ... та така, него не го долюбвам и  го избягвам. Simple Smile

# 560
  • там където има винаги вятър
Подариха ми бурканче петмез от захарно цвекло, как/в какво да го използвам?

Срам, срам Flushed но зная сладкарска и готварска сметана
Чета на сладкарската все растителна пише. Коя е животинска? Flushed че в много рецепти е дадена такава и то с % масленост , а дори и на не всяка сладкарска ги има Thinking  Моля, кажете някоя марка и магазин - B... L...К...

# 561
животинската е истински млечен продукт, другата е растителна и пълна с гадости.
масово се ползва 30-процентната сметана от Лидл /тя е истинска и на отлична цена/, също сметаните в Березка, но са по-скъпи и не навсякъде има магазини. Също има и други марки от малко по-висок ценови клас. В Метро има по-голямо разнообразие. за да разбиеш ти трябва висок процент масленост - поне 30. другите с по-нисък са за готвене.

# 562
Маджуна/петмеза - като мед - с палачинки, пържени и печени филийки...има и бисквитки разни с тях, но не съм правила.
Млечна сметана в Била и в Лидл има, сигурно има и в Кауфланд, но не съм обръщала внимание. За разбиране трябва да е 30 или над 30%.

# 563
  • Sofia
Срам, срам Flushed но зная сладкарска и готварска сметана
Чета на сладкарската все растителна пише. Коя е животинска? Flushed че в много рецепти е дадена такава и то с % масленост , а дори и на не всяка сладкарска ги има Thinking  Моля, кажете някоя марка и магазин - B... L...К...
На животинската има и крава обичайно и  е 30 + проценти. Аз ползвам тази на Лидл, в малките кутийки - преди червени, а от неотдавана светлосини, 200мл.

# 564
  • там където има винаги вятър
Благодаря:

polly - 1-2 пъти в месеца пържа филии, ще пробваме вместо мед. Сега ще потърся рецепти за  бисквити.

zenata - Березка имаме, а Метро е на...км

Morena - ще я търся тая кутийка с  крава в L.

# 565
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря:

polly - 1-2 пъти в месеца пържа филии, ще пробваме вместо мед. Сега ще потърся рецепти за  бисквити.

zenata - Березка имаме, а Метро е на...км

Morena - ще я търся тая кутийка с  крава в L.

Течна и заквасена сметана от Берьозка.
Скрит текст:

# 566
  • Sofia
Щракнах я, при брашното, бакпулваера, ванилията е.  Аз я съхранявам на стайна Т (не я охлаждам преди преди да ползвам) и директно разбивам щом ми потрябва без никакъв зор, дори на ръка с тел. Simple Smile 

Скрит текст:

# 567
  • волно калдъръмче
Щракнах я, при брашното, бакпулваера, ванилията е.  Аз я съхранявам на стайна Т (не я охлаждам преди преди да ползвам) и директно разбивам щом ми потрябва без никакъв зор, дори на ръка с тел. Simple Smile 

Скрит текст:
Морена, тази подсладена за торти ли е?

# 568
Не съм Морена, но животинска сметана подсладена няма. Без захар е 👌
Става за всичко, включително ѝ торти

# 569
  • София
Не съм Морена, но животинска сметана подсладена няма. Без захар е 👌
Става за всичко, включително ѝ торти
В Лидл са пуснали сметана и от 36%, която аз съм пропуснала, но ще поправя тази грешка. Истинската сметана става за всичко и аз основно я ползвам и за торти и сосове.

Общи условия

Активация на акаунт