За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 679
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Това с водата със захар не го ли отрекоха? Четох че е абсолютен мит, дори е грешка защото натоварва черния дроб и единственото, което прави в да предизвиква жажда, а причинителя за жълтеница излиза с урината.

# 391
Кърмене денем и нощем на час и половина - два макс. Настоявайте да суче, ползвайте някоя мека техника да разбуждате бебето, ако заспива по време на кърмене. Наблюдавайте дали наддава тегло всяка сутрин.

Водата със захар е излишна и даже опасна.

# 392
Напълно вярно е мнението на тонид.
11ч да спи по-голямо бебе , може, но малко ...
Ох, помня как първите дни милото заспиваше на мен, а аз се тревожех дали ще ни изпишат, толкова силно исках да се прибираме у дома...мили спомени.

# 393
Аз пак имам въпрос. Миналият месец детето проявяваше симптоми на рахит и след като педиатърката го прегледа, ни увеличи дозата витамин Д. Сега като ходихме преди няколко дни опипа главата и каза да се върнем на старата по-малка доза, т.е. нещата са се подобрили. Само че детето все още докато се храни и се унася й се изпотява главата отстрани на слепоочията и зад ухото. Може ли това да е симптом на нещо друго, освен рахит? Също все още се стряска от внезапен шум. 🙄
И също гледах клипчето с ортопеда, който някой сподели по-горе. Ами то всички стандартни начини на държане на бебе от 0 до 6 месеца са грешни. А този, който е даден за правилен вчера го пробвах на детето - то изобщо не е стабилно, а на мен пък грам не ми е удобно. Нещо не виждам как бебе на такава възраст с нестабилна глава може да бъде държано по този начин. 🤷

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 15:13 от Shanan4e

# 394
И също гледах клипчето с ортопеда, който някой сподели по-горе. Ами то всички стандартни начини на държане на бебе от 0 до 6 месеца са грешни. А този, който е даден за правилен вчера го пробвах на детето - то изобщо не е стабилно, а на мен пък грам не ми е удобно. Нещо не виждам как бебе на такава възраст с нестабилна глава може да бъде държано по този начин. 🤷

В клипа, на картинка са показани правилните начини за носене на бебе.
Щом главата не е стабилна, го хващате с гръб към вас и го облягате на ръката и рамото си.
Не всичко, което е правилно за бвбето е удобно за майката. Да не кажа, че повечето неща не са ... като почнем от безсънието. Simple Smile
Доц. Др Чавадаров е много повече от ортопед, като основно се занимава с деца с ДЦП. За мен клипчето беше изключително информативно.

# 395
  • Пловдив
Най-полезно е да не се стремите да изпълнявате всичко, което се препоръчва/трябва.

# 396
До кога водата за АМ се преварва?

# 397
Давам Бебелан без да се преварява

# 398

Аз от началото давам розов Девин или Бебелан без да преварявам.

# 399
  • Пловдив
Мисля да преварявам до към 6 месец, но като съм забравила или нямам под ръка давам изворна, минерална, бебелан /каквато имам под ръка/.

# 400
Благодаря ви

# 401
Мами, а нормално ли е бебето да хълца доста? Като почне и по 20мин...защо така?

# 402
Нормално е. Незряла храносмилателна система, незрял свинктер от там идват рефлукса, повръщането и хълцането.

Къде мога да прочета повече информация за бебешкото развитие по седмици и месеци?

# 403

Синът ми до 3ти месец имаше епизоди по близо час хълцане.
Стигаше се до момент, в който не може да заспи от това.
Като поутихнаха коликите и хълцането престана. Simple Smile

# 404
И моят син, който е на три седмици хълца. Даже и два часа след храна. Нищо не помага, освен да изчакам да премине, от нищото започва и така приключва.

Общи условия

Активация на акаунт