За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 668
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
За хълцането помага да сложите на гърда, ако кърмите. Понякога спираше и като дам малко водичка. Моето все още си хълца от време на време. В първите месеци директно се разплакваше и така спираше да хълца, ако нищо друго не помагаше. За да се намали хълцането, трябва да се оригва добре бебето.

# 406
А какво помага,когато детето се събуди през нощта да яде,нахраним я,но тя се изправи в кошарата и седи  .Слагам я да легне,тя става,аз я слагам и така .Период ли е?

# 407
Бобчита, и ние го играем този филм. Според мен като наблюдавам детето е незряла нервна система. По цял ден се упражнява да се движи по тези начини и маааалко да се поразбуди в кошарата и мозъчето почва... Даже с мъжът ми си говорихме, че и на нас като възрастни ни се случва, ако си тотално запленен от нещо - книга, игра, проект и го правиш по цяяяяял ден, нощем спейки, все едно си в книгата. Нали, това са си нашите размишления.

При нас понамалява това. Беше станало да се събужда да суче до към 3 пъти на нощ, всяка нощ. Сега се буди един път на три дни за едно, макс две кърменета. Отшумява, ама бавничко..

# 408
А какво помага,когато детето се събуди през нощта да яде,нахраним я,но тя се изправи в кошарата и седи  .Слагам я да легне,тя става,аз я слагам и така .Период ли е?

Бобчи, това събуждане за ядене изведнъж ли почна, или тя винаги си се е будела през ноща да хапне?
Да знам и мен какво ме чака.
Засега беб уж спи по цяла вечер, но той още не е почнал с по-сериозноте движения - лазене, сядане, изправяне.

# 409
Рокет,винаги яде по два пъти на вечер.Само че,до сега ядеше и лягаше веднага,а сега става,хваща се за леглото,смее се, и се почва цяла шоу програма.

# 410
И аз се надявах да е период, ама много дълго продължава вече, 2-3 месеца. Към 2 като се събуди и като се измори към 4 и заспива. Понякога сама си се занимава в кошарата, друг път обаче иска компания...

# 411
Рокет,винаги яде по два пъти на вечер.Само че,до сега ядеше и лягаше веднага,а сега става,хваща се за леглото,смее се, и се почва цяла шоу програма.

Пробвала ли си да я откажеш от нощното ядене?
Ако през деня хапва добре, вечер може и да се буди чисто по навик.

# 412
Hope,обнадеждаващо ,благодаря  Confused .
Рокет,не съм пробвала,тя вечер като огладнее и реве с цяло гърло,няма нищо което да я утеши.Предполагам,че като почне да хапва повече ще отпадне нощното хранене.Но не е сигурно,по пронцип винаги е ревала с все сила,но става някой от нас,прави мляко,храни я и заспива веднага .Просто се надявам да е временно това ставане,както беше период пълзенето в кошарата.

# 413
А през денонощието събират ли й се обичайните часове сън. Ние сме играли няколко пъти посреднощ така, но е било заради ранно лягане. Хапне, поиграем и заспива след 2 часа пак.

# 414
Спи през два часа ,две дремки по 40-50 мин,един сън около час и половина два.
Нощем спи от 20 вечерта до 7.30 -8.30 сутрин.Буди се около 6 ,но аз в взимам и я гушкам и така си поспиваме още.На 28 ми става на осем месеца .

# 415
Здравейте мили майки! Имам въпрос свързан с обръщането от гръб по корем и обратното.Моята бебка навърши точно 7 месеца, но не иска да се обръща.Прави го само с моя помощ.Завърта се настрани докато играе ,но до там .Доста взех да се притеснявам.Като изключим това е доста енергична,игрива,маха постоянно с ръце и крака и т.н Споделете моля ви проблем ли е според вас ? Постоянно и показвам и помагам ,но резултат няма.Дали пък не е просто по мързелива? Играят ли роля килограмите ,защото сме си доста пухкави 8,900 кг.Все още не стой седнала сама.В скута ми,в стол за хранене в количката и на диван стой но полуседнала.На педиатър сме след няколко дена ,но реших да попитам и вас.Знаете какво е когато ти влезе ,,муха в главата,,

# 416
Спи през два часа ,две дремки по 40-50 мин,един сън около час и половина два.
Нощем спи от 20 вечерта до 7.30 -8.30 сутрин.Буди се около 6 ,но аз в взимам и я гушкам и така си поспиваме още.На 28 ми става на осем месеца .

Моето на 8 и половина махна третия дневен сън. Възможно ли е и твоето натам да се гласи?

# 417
Не знам,tonid, има дни в които не спи трети дневен сън.

# 418
  • Бургас
Бобчи, моята от 5 месечна спи два пъти, а от скоро започна и по веднъж на ден по два часа на куп. Общо за деня повече от 2.5 максимум 3 часа не ѝ се събират, като обичайно са 2 часа дневен сън. Нощем спи по 12-13 часа, като се буди само за ядене и цока спяща. Аз я кърмя, спим заедно и честно казано не знам колко нощни хранения има. На сън ѝ бутам цицата и продължаваме да спим и двете. 🙂
Снощи легна в 21 и днес станахме в 9:20, май два пъти се пробужда за мляко. Но вчера спа 2 пъти по 30 мин за целия ден. Даже единия път бяха 25 мин.

# 419
Момичета, малкия скоро става на 7 месеца. От около седмица взе да криви очите на различни посоки. Не към носа, а обратно. Много се притеснявам. Запазих час за очен лекар за 13ти,но дотогава ще ми е много притеснено. На някой случвало ли се е нещо подобно? В началото не е имал проблеми, сега изведнъж започна Confused

Общи условия

Активация на акаунт